Middels nostalgi

Gamle helter blir dessverre ikke helt som nye.

Publisert

Unit Five
Sushi & Golf
Playground

Unit Five har røtter i Hammerfest, og har solgt noen hundretusen plater. En bragd få norske band kan matche. Fulltreffere som «Æ e nordlending æ», «Polardego» og «Vit at jeg elsker deg» har størstedelen av æren for det. Etter 18 års pause fra studioet, dukket gruppen plutsetlig opp med comeback-albumet «Langt til Hollywood med Hurtigruten» i 2004.

Nå er kvintetten tilbake, og som sedvanlig står vokalist Tore Hansen for låtskrivingen. Den er mildt sagt variabel. Her presenteres totalt 11 låter, hvorav to allerede er gitt ut før, faktisk så seint som på den nevnte comeback-platen. Det sier vel det meste om hvor mye materiale bandet har hatt å rutte med denne gangen.

Billige triks
Platen er fylt til randen med billige triks. Hansen og kompani er på en seriøs nostalgitripp, og synger om gammel kjærlighet og enda eldre drikkevenner. Noen ganger, som på «Kor blei dem av?», fungerer oppskriften bra, mens andre ganger blir det ”lett patetisk”, som Hansen selv synger.

Gamle fans kommer muligens til å kjøpe denne platen, men det er likevel lite som tyder på at konsertgjengerne vil ønske å høre «Sushi & Golf» fremfor gamle slagere. Det er ironisk nok denslags nostalgi publikum foretrekker.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 19/02 2008.

Les også