Mer fingerbøl enn slåsshanske

Selv i en badstue klarer ikke dagens Nelly å lage det «Hot In Herre».

Publisert

Nelly
Brass Knuckles
Derrty/Universal

Nelly, Nelly, Nelly... Hva skal vi gjøre med deg? Stemmen og de første linjene på hans comebackforsøk gir en guffen ettersmak som holder seg i tre kvarter utover. «Here I is! Sorry to have kept you waitin’. But now I’m back, with more fire than Satan.»

Oh boy, dette kan bli tøft. Men ikke tøft som i «James Bond er tøff», kun kjipt.

Kald mottakelse
Det startet så bra i 2000. Ung, catchy, fra en «ny», snodig by (St. Louis) med en annerledes «Country Grammar», som toppet seg med «Hot In Herre» i regi av The Neptunes. En låt som fortsatt spilles i annenhvert, unge bryllup. I 2008 er det fire år siden hans forrige dobbeltalbum (solgt hver for seg), og pausen skyldes ikke høy popularitet.

Mottakelsen til smakebitene han har sluppet i forkant har vært frossen, og albumet er som ventet. Dårlig. Ferdigheter er ingen krav, men da må stilen være bedre. Mer «swagger», om du vil.

Festbrems
33-åringen har kanskje nok selvinnsikt til å innse at han ikke er glovarm om dagen, og «soloalbumet» har derfor med gjester på alle låtene utenom én. La oss nevne noen, for å skjønne greia: LL Cool J, Snoop, T.I., Pharrell, R. Kelly, Usher. Mageplask til tross for bidrag fra giganter innenfor sjangeren gjør den negative spruten høyere.

Singelen «Party People» med superstjernen Fergie burde vært døpt «Party Pooper», og den kvalme, liksom-positive «Self-Esteem» med Chuck D er også rødt kort. Ja, Chuck D fra Public Enemy. Utropstegn. Av en eller annen grunn kan man høre at de er omtrent fem flytimer unna hverandre, selv om de er på samme låt.

Kjærestens kropp
Det eneste som nærmer seg en hit er «Body On Me», med kjæresten Ashanti og den produserende gjesten Akon. En søt låt takket være sistnevnte. Synd at Ashanti allerede brukte den på sitt album tidligere i år.

Den nest beste er Nike Jordan-reklamen «Stepped On My J’z», mest fordi Nellys linje «fuck a shirt, I’mma rock these tattoos» er hans beste på hele utgivelsen, og litt fordi det er litt skøy å høre Ciara forsøke å nesten rappe. Hun klarer seg litt bedre enn Fergie.

Damas låt og Usher og R. Kellys medvirkning redder Nellys big budget-flopp fra en 1-er på terningen.

(Men musklene Nelly flekser på albumomslaget skal han ha for.)

Les flere musikkanmeldelser her.

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2008.

Les også