Litt for pent

Vokal-sekstetten Take 6 er i besittelse av fantastiske stemmer. Sjøl om de har med seg gjester i ultraklassen, blir det likevel litt for pent.

Foto: Presse
Publisert

Take 6
The Standard
Heads Up/MUDI

Take 6 kom sammen på college i Huntsville, Alabama i 1980. I løpet av sine knappe 30 år har herrene samla sammen hele 10 Grammy-priser og har samarbeida med giganter som Stevie Wonder, Whitney Houston, Don Henley, Ray Charles, Quincy Jones og Marcus Miller.

Både blant publikum, kritikere og medartister har altså Take 6 fått en voldsom anerkjennelse og det i utgangspunktet gospelinspirerte ensemblet er fortsatt en av verdens aller beste a cappella grupper.

Med «The Standard» får vi oppleve Take 6, som har henta mye av sitt uttrykk også fra soul og rhythm and blues, i en ganske så jazza setting. Vi får låter som «Sweet Georgia Brown», «Straighten Up and Fly Right», «Seven Steps to Heaven», «A Tisket a Tasket» og «Do You Know What it Means to Miss New Orleans» og Take 6 trakterer sjølsagt også dette materialet uten plett og lyte.

Når de så får assistanse fra storheter som George Benson, Jon Hendricks, Al Jarreau, Roy Hargrove, Till Brönner, Aaron Neville og en glitrende «duett» med salige Ella Fitzgerald på hennes klassiker «A Tisket a Tasket», så er det sjølsagt kvalitet hele veien.

Likevel blir Take 6 og «The Standard» nesten for perfekt, for pent. Det blir ikke tatt noen sjanser og de følger ikke akkurat Thelonious Monks råd om å ”make a mistake”. For de som er ute etter fantastisk vokalmusikk med ditto stemmer derimot er nok sikkert Take 6 noe av det beste man kan finne.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 17/02 2009.

Les også