Led Zeppelin til Norge?

Det er flere ting som tyder på at legendariske Led Zeppelin kan komme til å gjøre mer enn én comebackkonsert.

Publisert

(SIDE2): Tidligere i år kom nyheten en hel rockeverden har ventet på i 27 år.

Hyllest
Led Zeppelin, et av verdens mestselgende og innflytelsesrike band, hadde bestemt seg for å gjøre en konsert sammen igjen for å hedre grunnleggeren av Atlantic Records, Ahmet Ertegün, som signerte bandet i 1968 og som døde 14. desember i fjor etter å ha falt og skadet seg under en Rolling Stones-konsert i New York.

26. november skulle bandet komme sammen i Londons storstue O2 Arena, og selv om konserten senere ble utsatt til 10. desember grunnet et fingerbrudd for gitarist Jimmy Page, har etterspørselen vært helt formidabel.

Dumt
Det ble meldt at så mange som 20 millioner mennesker prøvde å få tak i billetter til konserten, som har en kapasitet på 17.000, og spekulasjonen rundt eventuelle flere datoer har vært mange.

Les også:Billettsidene knelte
Les også:Betalte én million for konsertbillett
Les også:Drama før Zeppelin-reunion

I et intervju med Guitar World Magazine forteller Page at det vil være rart å ikke spille flere konserter i lys av den voldsomme interessen, skriver NME.

- Det blir litt dumt å ikke gjøre det siden etterspørselen er så massiv. Det blir litt egoistisk å bare gjøre én konsert. Hvis det er det burde vi antakelig ikke startet dette her i første omgang.

Da Page ble spurt av nyhetsbyrået Reuters om det kan være aktuelt med flere konserter, hadde han følgende å si.

- La oss først gjøre O2 og se hva som skjer derfra. Jeg har ikke krystallkula her og det har ikke du heller.

Gåte
Men gitaristen er ikke den eneste som har hintet om at det blir flere muligheter for Zeppelin-fansen.

Under en konsert i Cincinnati nylig avslørte de britiske legendene i The Cult at de skal være oppvarmingsband på Led Zeppelins kommende verdensturné, melder MTV.

Midt i konserten skal vokalist Ian Astbury ha kommet med følgende melding.

- Vi kommer tilbake til neste år fordi vi skal åpne for et band som dere kanskje har hørt om. Navnet starter med en «L» og har en «Z» i seg.

Ingen kommentar
Da en fan skal ha ropt ut «Led Zeppelin» skal Astbury ha nikket før han kjørte hånda triumferende i været og satte i gang neste låt.

Verken The Cult eller Led Zeppelins talsmenn har villet bekrefte noen ting som helst etter utspillet.

Zeppelins representant skal ha sagt at bandet ikke har tatt noen beslutninger vedrørende en turné og at bandet har fullt fokus på konserten i London, mens The Cults mann ikke ville svare på spørsmål angående Astburys påstander overhodet.

Ny låt
Led Zeppelin ble oppløst i 1980 etter trommeslager John Bonhams bortgang. Bonhams sønn Jason skal spille trommer under gjenforeningen, mens Robert Plant som vanlig skal synge, Jimmy Page spille gitar og John Paul traktere bassen.

Ifølge Reuters har Jimmy Page avslørt at bandet kommer til å spille en låt de aldri før har spilt offentlig.

- Dette er et nytt nummer som vi har øvd inn, og jeg regner med at det kommer med i settet når vi spiller i London. Vi har aldri spilt låten offentlig før.

Enorme
Led Zeppelin er i det celebre selskap av artister som har prestert å selge over 100 millioner album i USA sammen med The Beatles, Elvis Presley og Garth Brooks, og påstås å ha solgt over 300 millioner album verden over.

Les også:Sataniske groupiemisbrukere

12. november ble samleplata «Mothership» sluppet. Ifølge Musikknyheter har den solgt i over 15.000 eksemplarer på en uke i Norge.

Les også:Endelig klare for nedlasting

Denne saken ble første gang publisert 21/11 2007.

Les også