Låter for et lysere sinn

Mørketida suger. Musikkterapi er svaret.

Publisert

(SIDE2): I disse mørketidsdager er det mange som tyr til musikalske opplevelser for å komme seg gjennom den tunge tida.

Vi i Side2 er selvfølgelig intet unntak, og har laget en aldri så liten playlist for alle dere vinterdeprimerte sjeler der ute.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Todd Rundgren - «I Saw The Light»
Superpop from the seventies! Får deg til å glemme at det er kun folka i Sibir som har det kjipere enn deg værmessig akkurat nå. Også handler'n om lys da, gitt!

Serge Gainsbourg - «Sea, Sex And Sun»
Drøm deg bort til stranda og sommeren med kåtpeisen Serge. Dessverre er den legendariske originale musikkvideoen fjernet fra YouTube. Men denne funky gladsaken burde gjøre susen uansett.

Ann Peebles - «I Can't Stand The Rain»
Her til lands nærmer vi oss kanskje snøsesongen mer og mer. Men Ann Peebles' ektefølte regnværslåt funker bra i høstmørket, også for de uten kjærlighetssorg. Vi etterlyser for øvrig en trønderrock-versjon (kanskje med Åge på vokal) med tittelen «Gidde itj meire rægn».

The Go! Team - «Ladyflash»
En superhappy mishmash av stilarter og melodi med dansbare beats fra The Go! Team, dette her. Burde få selv den bitreste vinterhater til å smile og danse i noen få minutter.

Spiritualized - «Broken Heart»
Jepp. Vi vet det er vanskelig å holde humøret oppe i mer enn et kvarter av gangen. Så la Spiritualized trøste deg med en låt som er så trist at du faktisk utvikler ekte depresjon i stedet for den pinglete vintersutringa di. Så drar du til legen, får skrevet ut noe piller, før du gjentar syklusen atter en gang. Wheeee!

Denne saken ble første gang publisert 26/11 2008.

Les også