Kjendisenes konserttabber

Disse hendelsene ville trolig stjernene gjerne vært foruten.

Foto: Splash News (Splash News)
Publisert

(SIDE2:) Konserter er som live-opptredener flest - mye kan gå galt. Og dessverre for artistene går det galt innimellom.

FoxNews.com har samlet noen av de pinligste konserttabbene.

Tok fyr
Michael Jackson spilte «Billie Jean» under en konsert som ble filmet til en reklamefilm. Under opptredenen begynte det å brenne i håret hans. Brannen ble raskt slukket, men Jackson fikk en annengradsforbrenning. Likevel fortsatte han konserten og sa til publikum at alt gikk bra.

Altfor full
Trommisen i The Who, Keith Moon, var glad i å feste, og før en konsert i San Francisco hadde han drukket altfor mye. Han måtte gi seg før konserten var slutt, men publikum slapp å bli sendt hjem tidligere. Gitarist Pete Townshend hentet nemlig opp en publikummer som kunne fullføre Moons jobb ved trommene.

Viste puppen
Janet Jackson står for den antakeligvis mest kjente konserttabben noen sinne. Hun sang sammen med Justin Timberlake under pauseinnslaget i Super Bowl i 2004. Om det var et uhell eller om det var planlagt, vites fremdeles ikke. Uansett grunn, ble deler av toppen til Jackson fjernet, så hun blottet puppen. Men til hennes hell - eller strategisk plassert - var brystvorten skjult bak en piercing.

(Artikkelen fortsetter under bilder)

Spiste flaggermus
Ozzy Osbourne er kjent for å være en tøffing, men ikke alle hans spektakulære handlinger var planlagt. Under en konsert i 1982 kastet en publikummer opp en tilsynelatende død flaggermus på scenen. Osbourne trodde det var et gummidyr og bet av hodet. Da skjønte han at dette slett ikke var en leke. Og ikke nok med at det faktisk var en ekte flaggermus - flaggermusen var levende og bet ham.

Sang ikke selv
Noen tabber kan få negative konsekvenser for bandet. Det skjedde med Milli Vanilli i 1989. Bandet hadde en live-opptreden på MTV da det skjedde noe galt med lyden. Dette avslørte at Fab Morvan og Rob Pilatus ikke sang selv. Snart innrømmet de at det ikke var deres stemmer som kunne høres på CD-en. Dette førte til en rekke søksmål, og duoen ble oppløst.

Snublet foran Michael Jackson
Å snuble på scenen er noe mange artister har gjort. Men hvis personene du snubler foran er verdenskjente, blir det hele enda mer pinlig. Det opplevde Morten Harket under en a-ha-konsert.

- Vi gjorde en konsert i Los Angeles hvor Michael Jackson satt midt på første rad sammen med Sophia Loren. Morten presterte å snuble rett foran beina på dem, sier Paul Waaktaar-Savoy til MASSIV.

LES OGSÅ: Harket trynet for Michael Jackson

Sa feil navn
En tabbe som har blitt gjort av en rekke artister, er å si navnet på feil konsertby. Britney Spears er blant artistene som har gjort dette flere ganger, sist forrige uke. Under en konsert i Manchester ropte hun nemlig:

- What’s up London!

LES OGSÅ: Pinlig tabbe under konsert

Denne saken ble første gang publisert 22/06 2009.

Les også