Jacko foreviget i smør

Bisarr statuehyllest til den avdøde popkongen.

Foto: SplashNews (London Ent / Splash News SplashN)
Publisert

(SIDE2): Verdens hyllest til Michael Jackson vil ingen ende ta. Men den planlagte smørstatuen av popkongen, som skal stilles ut ved Iowa State Fair i august, må være den mest bisarre så langt.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Hyller også månelanding
Ifølge The Guardian er dog Jackson bare en del av statuen, som blir laget i anledning 40-årsjubileumet for menneskehetens første månelanding.

«For å ære Armstrongs store steg for menneskeheten, skal årets statue bestå av en astronaut, et amerikansk flagg og en smøraktig måne. Michael Jackson vil være en liten del av statuen, siden han var den første popstjernen som perfeksjonerte og gjorde moonwalk-dansen populær», heter det i presseskrivet fra Iowa State Fair.

Jacko-historie
Som om en smørutgave av popkongen ikke skulle være nok, har det ærverdige arrangementet da også litt Jacko-historie å by på. I 1971 spilte nemlig Michael på Iowa State Fair sammen med sine brødre i The Jackson 5.

Mange vil også kanskje huske Jacksons egen statue - en 30 fot lang utgave av ham selv - som ble seilt nedover Themsen for å markedsføre albumet «HIStory» i 1995.

Dersom du ønsker å se Jacko foreviget i smør, er det bare å reise til Des Moines, Iowa i perioden 13-23 august....

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2009.

Les også