- Ikke brudd på god presseskikk

PFU-sekretariatet har levert sin innstilling etter at Åge Sten Nilsen klaget inn Side2s plateanmeldelse.

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Publisert

(SIDE2): Sekretariatet skriver i et brev til advokat Brynjar Meling at de har vurdert klagen der Meling på vegne av sin klient Åge Sten Nilsen klager Nettavisen inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Bakgrunn: Glam-Åge klager Side2 inn for PFU
Anmeldelsen som startet det hele: Årets dårligste plate

I innstillingen heter det:

«Sekretariatet konstaterer at den påklagede plateanmeldelsen er illustrert med en faksimile av en forenklet politianmeldelse, og at denne er utfylt av plateanmelderen fordi han mener platen er «årets dårligste plate». Selv om journalisten i ingressen skriver at den utfylte politianmeldelsen er «ordentlig», kan sekretariatet ikke se at illustrasjonen skal eller kan oppfattes som annet enn et virkemiddel, brukt for å bygge opp under plateanmelderens vurdering.»

Foreslår forenklet saksbehandling
Sekretariatet skriver også at utvalget flere ganger har uttrykt at det bør være stor takhøyde og rom for en spissere form i kommentar- og meningsstoff enn hva som er vanlig i andre journalistiske sjangere.

Videre skriver sekretariatet at de ikke kan se at det fremsettes påstander i selve brødteksten som kan tolkes dit at Side2s plateanmelder faktisk mener at Åge Sten Nilsen eller plateselskapet har begått en straffbar handling.

Avgjøres av PFU
PFU-sekretariatet skriver i sin innstilling at de vil oversende klagen til utvalget med forslag om forenklet saksbehandling, idet det etter sekretariatets mening ikke foreligger brudd på god presseskikk.

Hvis PFU slutter seg til innstillingen, så er saken avgjort. Om utvalget velger å ta saken videre så innledes det en tilsvarsrunde mellom partene, før denne igjen tas opp av utvalget.

I brevet understrekes det at ingen sak er avgjort før den er behandlet i Pressens Faglige Utvalg, og at sekretariatet kun foretar innstillinger.

Glam selv vurderer å gi seg
Plateanmeldelsen som ble klaget inn til PFU har fått mye oppmerksomhet. Tirsdag forteller Åge Sten Nilsen i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad at han vurderer å gi seg som soloartist. Årsaken skal ifølge avisen være de mange negative reaksjonene han har fått etter at han klaget Side2 inn for PFU.

- Dersom det jeg gjør er så provoserende, som det tydeligvis er på enkelte, så spør jeg meg selv om det er verdt å fortsette, sier han til avisen.

Les hele saken her: Glam-Åge vurderer å gi seg

Denne saken ble første gang publisert 03/03 2009.

Les også