Han er fortsatt like hot

I dag fyller Morten Harket 50 år.

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Publisert

(SIDE2): Han er Norges aller største popstjerne og har smeltet pikehjerter verden over med sin utrolige stemme og sjarmerende smil - mandag 14. september trer han inn i et nytt tiår.

Side2 gratulerer Morten Harket med 50-årsdagen!

Se bilder av Morten nederst i saken!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

«Alle» var forelsket
VG har snakket med et knippe kjendiskvinner som ikke legger skjul på at de var svake for Morten. Katrine Moholt, Guri Schanke og Charlotte Thorstvedt mener at artisten «modnes bra».

- Hvem var ikke forelsket i Morten Harket på åttitallet? sier Katrine Moholt til avisen.

Charlotte mener han er en kjekk herremann som holder seg godt til å være 50, mens Guri mener det er noe magisk med artisten som har holdt verden varm med sin stemmeprakt i snart 30 år.

Satte standarden
Morten Harket og a-ha med Paul Waaktaar-Savoy (47) og Magne Furuholmen (46) fortsetter å gjøre stor suksess i både inn- og utland. Da dånefaktoren var på sitt aller høyeste på åttitallet, var trekløveret som satte standarden på mote, hår og ikke minst med sine utrolige låter som smeltet både menn og kvinner verden over.

Med sine hullete jeans og skinnarmbånd ble Morten kopiert av så vel kvinner som menn på motefronten, og «alle» gikk med lyse jeans med stramt belte, vid skjorte med oppbrett og en gjeng med tynne skinnarmbånd oppover armen...

A-ha ble etablert i 1982, og to år senere var supersuksessen et faktum. Morten har som kjent både gjort karriere med a-ha og som soloartist - i sommer slapp a-ha sitt kritikerroste tiende album «Foot of the Mountain».

Bandet hadde i år 2000 solgt mer enn 36 millioner album internasjonalt.

2366 Kilde: Wikipedia, VG

Denne saken ble første gang publisert 14/09 2009.

Les også