Endelig våknet de

Det er sjeldent remix-album hever standarden, men her er unntaket.

Publisert

Maroon 5
Call And Response: The Remix Album
Octoscope

(SIDE2): Maroon 5 virker for meg som et litt kjedelig, men dog dansbart, popband. I denne nye drakten er de derimot kule. Det skulle kanskje bare mangle, ettersom de ellers så streite rockerne har fått med seg et stjernelag av artister til å funke opp gamle låter.

Adam Levines kjendiskåtskap kommer nemlig endelig til nytte; venner som Pharrell Williams, Mark Ronson, Mary J Blige - ja, til og med Tiestö - smeller til med gode løsninger og vips! så er Maroon 5 knallbra.

Takket være bandets enkle, poppete rockesound og Adams lyse vokal er i grunnen Maroon 5 er ideelt band å remixe. «Wake Up Call» er for eksempel et godt utgangspunkt for Ronsons uhemmede bruk av trompeter, og «If I Ever See Your Face Again», som Rihanna allerede har udødeliggjort, gjør seg bra med litt jazzete hip hop-beats i bakgrunnen, slik Cross og Swizz Beats tilfører.

Etter samarbeidet med Kanye West vet vi at hip hop-Adam generelt funker overraskende bra, og med ultrakule The Cool Kids hjelp blir til og med «Harder To Breathe» verdt en lytt. Maroon 5s ellers litt kjedelige låter har fått nye løft, og gjør at de fint kan overføres til dansegulvet uten at det blir slowdancing. Særlig Cut Copys versjon av «This Love» får det til å prikke i rockefoten.

Ikke alle atten låtene er like bra (to versjoner av «Little of Your Time» er generelt unødvendig, særlig når de begge er så som så), men det er et ganske så inspirerende lite album vi her få servert. At låter kan tolkes så forskjellig lover godt for videre utvikling.

La oss håpe de hårete gutta i bandet fortsetter å lage disse gode utgangspunktene. Og at Adam fortsetter å flørte med de som faktisk er kule.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2008.

Les også