En triumf

Alle gode ting er tre for Röyksopp.

Foto: (Röyksopp)
Publisert

Röyksopp
Junior
Astralwerks/EMI

Tromsø-guttene Torbjørn Brundtland og Svein Berge har helt siden supersuksessen «Melody A.M.» fra 2001 vært en av de definitive hovedgrunnene til at nordmenn kan slå seg på brystkassa og skryte av våre musikalske eksportvarer.

Førstesingel og åpningslåt «Happy Up Here» var et lett fordøyelig og gledelig gjensyn da den ble sluppet på nyåret, og vitnet om at Röyksopp hadde brukt de fire årene siden forrige utgivelse («The Understanding») svært godt. Etter å ha hørt hele «Junior» er det med glede vi kan konstatere at duoens tredje skive er en aldri så liten triumf.

På det åpenbare singelvalget «The Girl And The Robot» har de fått med seg svenske Robyn på vokal, og denne svært catchy og velproduserte saken bør og kommer til å bli en internasjonal hit. Bel Canto-vokalist Anneli Drecker synger på intet mindre enn tre av skivas låter, og den første av de er deilig dunkle «Vision One». Karen Dreijer-Andersson fra ikke ukjente The Knife låner også bort sin distinkte stemme med stort hell på «This Must Be It».

«Röyksopp Forever» er skivas første instrumental, og åpner med dystre strykere og tunge beats, før den gradvis endrer seg til en lysere og mer oppløftende affære på elegant vis. Som fjerde og siste tilskudd på det skandinaviske all star-laget, er popyndlingen Lykke Li gjestevokalist på aldeles nydelige «Miss It So Much».

So far, so good. Men heldigvis stopper det ikke her. Brundtland og Berge holder stø kurs og et skyhøyt nivå hele skiva gjennom. Anneli Dreckers andre og beste vokalbidrag på «You Don't Have A Clue» fortjener spesiell skryt, men i grunn er det bare å trykke play og la «Junior» spille fra start til mål igjen og igjen. Röyksopps tredje LP bobler nemlig over av vitalitet, skaperglede og - aller viktigst - hitpotensiale.

Om vi ikke hadde begynt å glede oss til Øyafestivalen ennå, så gjør vi i hvertfall det nå!

«Junior» er i salg fra 23. mars.

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2009.

Les også