- Dette kan dere ikke gjøre!

A-has internasjonale fans reagerte sporenstreks på at de gir seg. Les også: A-ha legger opp

Foto: Side2 (Side2)
Publisert

(SIDE2:) Bare få minutter etter at det torsdag ble kjent at a-ha gir seg, begynte kommentarene å strømme inn til gruppens internasjonale fanside.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Har ikke ord
Pressemeldingen om at a-ha gir seg med en avsluttende turné i 2010, spredde seg som ild i tørt gress over alle europeiske nettsider om bandet.

- Dere kan ikke gjøre det mot oss, skriver Zorka på hjemmesiden til bandet. Andre skriver at de ikke tror at det er sant.

- Jeg har ikke ord, sier en annen.

- Vi har levd ut guttedrømmen på alle måter, gjennom en lengre og mer tilfredstillende karriere enn noen kunne drømme om, sier Morten Harket, Paul Waaktaar Savoy og Magne Furuholmen i en felles pressemelding.

- Levde guttedrømmen
Gutta sier de trekker seg tilbake som band, men ikke som enkeltindivider og ber fansen se etter dem i andre sammenhenger, enten det er musikk, kunst, politikk eller humanitært arbeid.

Avslutningen kommer samtidig med at det i 2010 er 25 år siden a-ha ga ut «Hunting High And Low». Som en jippo legger de ut billettene til sin avslutningskonsert i Oslo Spektrum i 2010 allerede i morgen, fredag 16. oktober.

Men gruppen har allerede booket seg inn 6. og 7. november i år samme sted om du plutselig fikk lyst til å se dem før den tid.

Rapporter over hele verden
Nyheten om at bandet legger opp, ble også raskt plukket opp av internasjonale medier.

BBC var de første på banen og kjapt ute med å rapportere at bandet ga seg.

- Og de gir seg bare uker etter at de har kommet inn på Topp ti-listen med sitt nye album, skriver den britiske kringkastingen på sine nettsider.

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2009.

Les også