Derfor brøt Marit og Marion

- Plateselskapet ville ha vampete Marion med slørete blikk, sier Asbjørn Slettemark om bruddet mellom M2M-jentene.

Foto: Stella Pictures
Publisert

(SIDE2): I portrettserien «Hele historien» på TV 2 er turen kommet til Marit Larsen og Marion Ravn. Som purunge popberter ble de store stjerner som duoen M2M.

Ville ha Marion
I programmet fortelles hele M2M-eventyret fra de første opptredener i «Midt i smørøyet» til begeistrede fans i Thailand. Og ikke minst bruddet mellom de to sammensveisede venninnene.

Akkurat da det skulle ta av for alvor for de to Lørenskog-jentene sa det stopp i 2002. De hadde akkurat begynt å turnere med countrystjernen Jewell i USA da plateselskapet Atlantic slapp bomben: selskapet ville ikke satse på M2M likevel. Men de var svært interessert i Marion.

- Det er åpenbart i ettertid at plateselskapet ville ha den vampete Marion Ravn med slørete blikk og langt hår. Mens singer/songwriteren Marit Larsen kunne få stå for seg selv i et hjørne og klunke litt på gitaren, sier musikkjournalist og Idol-dommer Asbjørn Slettemark i programmet.

Valgte lakk og lær
Noen måneder etter avskjeden med Atlantic var M2M historie. Marion kastet seg sporenstreks ut i en solokarriere. Hun landet en lukrativ kontrakt med Atlantic Records og ga ut platen «Here I Am». Ungpiken var borte og Marion lanserte seg selv som voksen rockedame i lakk og lær.

- Det virket som hun ville ta igjen for alle årene som uskyldig ungpike, sier Asbjørn Slettemark til TV 2.

- Magisk Marit
Marit Larsen holdt derimot en lav profil. Fra bruddet i 2002 hørte vi ikke fra henne før Bylarm i Stavanger i 2005. Året etter kom soloplaten «Under The Surface» som ble en braksuksess.

Asbjørn Slettemark forteller om den hemmelige konserten på utestedet Blå i Oslo:

- Da Marit satt ved pianoet og spilte sanger hun hadde skrevet etter M2M var det veldig magisk, sier Slettemark.

Hele historien ser du på TV 2 sumo.

Flere «Hele historien»:
- Suksessen splittet oss
- Jan Werner fant aldri kjærligheten
Toppløsbilder førte dem sammen

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2007.

Les også