De beste sommeralbumene

Yeye gir deg de seks beste platene du ikke kan unnvære i sommer. Fortryll deg bort med islandsk nasjonalmusikk eller få partystemning fra Ibiza.

Publisert

(YEYE): Musikk for sene sommernetter! Yeye gir deg en liste over CD-er du ikke kan unnvære i sommer.

Vanessa da Mata - SIM
Du har lyst å dra et langt sted bort og sette deg på neste fly til Brasil? Med det nye albumet til Vanessa da Mata får du brasiliansk sommer rett inn i stuen din. Hun regnes som en av de beste sangerinnene fra Brasil og hennes nye album SIM er fylt med pop og reggae.

On the Beach 4
Øyen Ibiza er hjemstedet for hippe klubber, fest til soloppgang og vakre strender. I sommermåneden er stranden Las Salinas det beste partystedet. Få følelsen av konstant partystemning med dobbeltalbumet til Lorenzo al Dino og kom Ibiza-følelsen litt nærmere!

Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things.
Lukk øynene og legg deg på stranden ved et bål. Det er hvert fall den følelsen du far av å høre på albumet til Jason Mraz. Avslappende surfelåter kommer ut at høyttalerne og stemmen hans blir nok ikke glemt etter sommeren store I’m Yours hit.

Carla Bruni - Comme si d rien n’ était
Vil du reise til Frankrike, da kan Carla Bruni sitt nye album Comme si derien n’ était hjelpe deg litt på vei. Platen gir deg en følelse av rødvin, lange frodige netter i sommeren og litt melankoli. Frankrikes presidentfrue kan by på 14 nye sanger som har blitt veldig populære på nettet.

Sigur Rós - Med Sud I Eyrum Vid Spilum End
Islendere blir kanskje framstilt som litt spesielle og rare, men de vet hvordan de skal forføre oss med deres nasjonalmusikk. Sigur Ros sin musikk er fortryllende og virker episk, men aldri for mye av det gode. Språkmiksen Hopelandish, består av islandsk og engelsk, noe som virkelig vekker interesse for ørene. Og lurer du på hva tittelen betyr, så heter den oversatt: Med summing i ørene spiller vi endeløst videre.

Fredrika Stahl - Tributaries
Enda litt mer fortryllende musikk fra Norden. På platen Tributaries får du høre forskjellige musikkarter som jazz, pop og Big Band-musikk fra svensken. Kos deg med vennene dine i sene sommernetter og nyt den forførende musikken.

(Kilde: myself.de)

Siste fra Yeye: gå til forsiden her!

Denne saken ble første gang publisert 30/07 2008.

Les også