Ble ti minutter på Wood

Trond Giske punget ut med 600 klingende mynt for Norwegian Wood fredag kveld.

Foto: Thomas Olsen (Side2)
Publisert

(SIDE2): Så fikk kulturministeren med seg festivalen som nektet ham gratis billett. Giske ble i hele ti minutter, noe som gir en minuttpris på 60 kroner.

Feiret
Trond Giske var på plass i Frognerbadet for å feire framleggingen av stortingsmeldingen om rytmisk musikk, «Samspill», skriver Dagbladet.

- Denne regjeringen har økt støtten til norsk rock med 80 millioner. Vi klarer 600 til en billett, sier kulturministeren til avisen.

Les anmeldelse av Queens of the Stoneage her!

Ikke invitert
Stort sett blir Trond Giske invitert på norske festivaler, men ikke til Norwegian Wood denne gangen. Hele fire ganger skal kulturdepartementet bedt om gratis pass til ministeren, men den gang ei.

Les saken her: Wood nektet Giske fripass

For festivalledelsen passer ikke kulturministeren inn under kategoriene som får gratis pass og han blir dermed sett på som en vanlig festivalgjenger. Norwegian Wood arrangeres i år for 17. gang. Festivalen arrangeres uten støtte fra staten.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Betaler selv
Giske forteller at han mer enn gjerne betaler for arrangementene har går på, som kino og konserter, og ser på deltakelsen på kulturelle arrangementer som en viktig del av jobbe som kulturminister.

Men det ble ikke lange besøket for ham, ti minutter etter at han følte på stemningen på Norwegian Wood seilte han videre.

Publikum derimot trosset regnet og fikk med seg gårsdagens musikkfest.

Les mer her: Publikum spiste regn

Er du musikkfrelst? Diskuter gjerne her!

Side2 følger Norwegian Wood - følg med for ferske bilder fra konsertene, anmeldelser og feststemning!

249

Send oss dine bilderVi ønsker fansens hjelp til å vise frem høydepunktene fra Norwegian Wood.Derfor oppfordrer vi dere som skal dit om å sende oss bilderBildene vil i etterkant bli lagt ut på Side2 Musikkfrelst.For å sende oss dine bilder konserten på MMS gjør du følgende:Send bildet som MMS med kodeord «konsert» til 1930. (Dette koster 1 krone per bilde)Ønsker du å sende oss dine bilder på e-post sender du de til [email protected]

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 14/06 2008.

Les også