Björk har gjort Kina strengere

Björk skapte protester da hun krevde et fritt Tibet under en konsert i Kina. Nå strammer myndighetene grepet.

Publisert

(SIDE2) Det var under en konsert i Shanghai at den islandske artisten Björk ropte: «Tibet, Tibet,» mot slutten av sangen «Declare Independence».

Les mer om saken her!

Dette skapte en strøm av protester. Nå får resten av musikkindustrien merke konsekvensene.

Selv om utbruddet først ikke ble rapportert om i det statlige kontrollerte media-Kina, har nå myndighetene tatt til orde. Og som forventet likte Kinesiske myndigheter Björks uttalelser svært dårlig.

Strengere kontroll
Det skal nå innføres strengere kontroll av artister som spiller i Kina, og de som ønsker å spille der må belage seg på å bli gått nøye i sømmene, melder contractmusic.com

Det kinesiske kulturministeriet skriver på hjemmesiden at konserten både har brutt lover og reguleringer i Kina, såret det Kinesiske folk, og ikke minst gått imot den profesjonaliteten en artist bør besitte.

Ikke lenger velkomne
- Vi kommer ikke til å tolerere noen forsøk på å separere Tibet fra Kina, og vi kommer ikke lenger til å ønske artister som forsøker å bidra til dette velkommen, skriver kulturministeriet på sin hjemmeside, ifølge ekspressen.

- Jeg er ingen politiker
I en respons til meldingen fra Kina, skriver Björk på sin hjemmeside at hun ikke er en politiker, men først og fremst en musiker.

- Jeg føler derfor for å uttrykke hele det menneskelige følelsesregisteret. Ønsket om å deklarere uavhengighet er bare en av dem, men en veldig viktig en som vi alle føler noen ganger, skriver hun.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2008.

Les også