10 år siden Hutchence døde

For ti år siden tok Michael Hutchence livet av seg. Til neste år kommer filmen om INXS-frontmannen.

Publisert

(SIDE2): I dag er det ti år siden Michael Hutchence ble funnet død på et hotellrom i Sydney, bare 37 år gammel. Dødsårsaken ble senere oppgitt som selvmord.

Giganter
20 år tidligere hadde han vært med og startet det som skulle bli et av Australias største rockeband gjennom tidene.

Hutchence ble ofte omtalt som den perfekte frontfigur, og var kanskje den fremste årsaken til at INXS klarte å selge over ti millioner eksemplarer i USA alene av formtoppen «Kick» i 1987.

Nå planlegges en dokumentar om livet til rockestjernen. Ifølge den australske nyhetsportalen news.com er arbeidstittelen «Elegantly Wasted» - etter albumet bandet ga ut året Hutchence gikk bort.

Anerkjent regissør
Filmen kommer ut i slutten av 2008 og skal inneholde intervjuer med venner og kolleger av Hutchence, blant andre U2s Bono.

Den vil ta for seg Hutchence vei til berømmelse fram til den tragiske slutten på Ritz Carlton Hotel i Sidney.

Regissør skal være Brian Leaf som blant annet står bak dokumentaren «The US. Vs. John Lennon» om hvordan amerikanske myndigheter forsøkte å kaste John Lennon ut av USA under Vietnamkrigen på grunn av hans fredsengasjement.

Hyllest
I går hyllet de gjenværende medlemmene av INXS sin tidligere vokalist på bandets offisielle hjemmesider.

- 22. november 1997 var en sjokkerende, trist og tragisk dag etter hvert som vi, og verden, hørte om Michael Hutchence død. Men jeg velger, som så mange andre, ikke å fokusere på Michaels død men heller feire hans vidunderlige liv, skriver trommeslager Jon Farriss.

Geldof
På nettsidene henvises det videre til en gjestebok som folk kan bruke til å skrive sine tanker og hilsener.

Farriss skriver også at datteren Tiger Lily som han hadde med Paula Yates, var det eneste Hutchence elsket høyere enn musikk. Yates døde av en overdose heroin for sju år siden. Den 11 år gamle datteren bor nå hos Bob Geldof, som var morens tidligere ektemann.

Les også:

Denne saken ble første gang publisert 22/11 2007.

Les også