Pokerlegender

Chris Moneymaker

Mannen med det utrolige navnet vant WSOP 2003 - og satte fyr på pokerfeber'n.

Sist oppdatert

Las Vegas, WSOP 2003: Internettboom'en har gjort poker til allemannseie, og det er ny rekord i antall deltakere på Binions Horseshoe: 839 håpefulle har funnet veien til det legendariske kasinoet i Downtown, Las Vegas. Det er opp mer enn 200 fra året før, som også var rekord.

Grunnen til økningen er at poker har begynt å bli stort på internett. PartyPoker og Pokerstars kjører turneringer der innkjøp til Main Event i WSOP ligger i potten, og dermed får poker-VM et mye større grunnlag å rekruttere spillere fra.

En av de som har kvalet inn via nettet, er 28-årige Chris Moneymaker fra Tennessee. Han vant en 39-dollars turnering på Pokerstars, og det var omtrent det han hadde råd til å spille. Chris hadde nemlig bare deltidsjobb som regnskapsfører hos en restaurant.

Amatør med flyt

Da Moneymaker kom til Vegas trodde folk han hadde tatt navnet for å tøffe seg i pokermiljøet. Det hadde han altså ikke. Foreldrene hans er fra Tyskland, og var myntslagere. De lagde rett og slett penger.

Moneymaker var bare en amatør i VM, men han hadde usannsynlig flaks ved flere anledninger. Flaksen tok ham helt til finalebordet, hvor ingen kunne motstå den unge mannen med caps og solbriller. Heads-up møter han ringreven Sam Farah, som har vært ute en vinternatt før. Farah var alles favoritt, men Moneymakers flaks ville ingen ende ta.

Moneymaker ble en legende, og historien om han inneholdt alt: En dark horse, en underdog som hadde kvalet inn via 39 dollar på nettet, med DET navnet, som slår proffene i vegas og stikker avgård med 2,5 millioner dollar i førstepremie. Bildene og historien gikk verden over, og havnet også på bordet til undertegnede journalist, som skrev om Chris Moneymaker i Vi Menn høsten 2003.

Han visste det ikke da, sam Farah, men hans nederlag mot Moneymaker bidro til å sette en rakett i baken på sporten poker. Året etter, i 2004, økte deltakerantallet til 2576. Dette var siste gang WSOP ble spilt på Binions, i 2005 ble det flyttet til de langt større lokalene på Rio, og da doblet deltakerantallet seg igjen.

Pokerambassadør

For Chris Moneymaker ble WSOP-sieren 2003 life changing, bokstavlig talt. Han fikk en proffkontrakt med Pokerstars, som gjorde at han kunne dra verden rundt og spille turneringer mens han profilerte sporten. Det var ikke dette kona hjemme i tennessessee hadde tenkt seg da hun giftet seg med regnskapsføreren, og dermed måtte Chris ta et valg.

Han valgte poker, og har nå i ti år reist rundt på de store turneringene som Pokerstars-ambassadør.

Chris har til sammen vunnet over tre millioner dollar, og har skrevet boka «Moneymaker: How an Amateur Poker Player Turned $40 into $2.5 Million at the World Series of Poker».

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2013, og sist oppdatert 29/06 2020.

Les også