Sommerprat med Mona B. Riise

– Han var «way out of my league»

Mona B. Riise (50) glemmer aldri Matheo i Hellas.

<b>MONA B. RIISE</b>: Mona B. Riise er ikke et vintermenneske, da reiser hun til varmere strøk. Men sommeren tilbringer hun i Norge, helst hjemme
i Sandefjord.
MONA B. RIISE: Mona B. Riise er ikke et vintermenneske, da reiser hun til varmere strøk. Men sommeren tilbringer hun i Norge, helst hjemme i Sandefjord. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

Vi har tatt en prat med ulike kjendiser om deres sommerplaner! Denne gangen er det journalist og programleder Mona B. Riise sin tur, og her får du et innblikk i hennes sommerminner, samt hvor hun ferierer.

Hva er din favoritt sommer-mat og drikke?

– Nå har jeg nettopp vært i Hellas og hadde glemt hvor godt gresk salat, tzatziki og vannmelonsalat med mynte og sitron er. Hemmeligheten i den greske salaten er god olivenolje, rødvinseddik, gode tomater, agurk, løk, kapers og oliven.

– Og i tzatzikien må man ha skikkelig gresk yoghurt, hvitløk, raspet agurk hvor man klemmer ut vannet, litt salt og god olivenolje som helles over.

Hvor er ditt ferieparadis?

– Etter jeg flyttet til Sandefjord i fjor, er dette blitt mitt sommerparadis. Vi har fått vår første lille båt og drar gjerne ut i otta med medbrakt kaffe og frokost. Vi er jo egentlig landkrabber, så vi har knota litt med knuter og havarert en gang eller to, men vi elsker å komme oss ut på havet

– Det er fantastiske turområder og strender i Sandefjord også. Er jeg heldig, klarer vi å få hagen i stand i år også. Det er ganske mye som gjenstår fortsatt! Frankrike, Italia og California får hjelpe meg de andre sesongene – jeg er ikke et vintermenneske.

Alder: 50 år

Yrke: Journalist og programleder.

Familie: Gift med Nicholas Henriksen.

Bor: I Sandefjord.

Aktuell: Holder på med et podkastprosjekt, et spennende hemmelig oppdrag og er anbefaler av kultur i magasinet Tara.

Se mer

Les også: Sommerprat med Hanne Kristin Rohde: – Det er ingenting som har skjedd som kan hindre meg fra å leve her og nå

Sitt første kyss i Hellas

Hva blir det ingen sommer uten?

– Bading, måkeskrik, reker, lesing, venner og familie samlet til krokket.

Hvilken sommerforelskelse glemmer du aldri?

– Åååh, Matheo – mitt første kyss i Hellas. Han var halvt dansk og halvt italiensk og «way out of my league». Jeg hadde allerede jugd på meg mitt første kyss året før, så det var veldig bra det endelig skjedde.

– Jeg var ikke akkurat den vakreste tenåringen, lubben med reggis, en lang periode med krykker og piggsveis med krøller.

<b>MANNEN NICHOLAS:</b> Bading er favorittaktiviteten til både Mona og mannen Nicholas.
MANNEN NICHOLAS: Bading er favorittaktiviteten til både Mona og mannen Nicholas. Foto: Privat

Hvilken sommertradisjon er den fineste?

– At det er lov å være lat! Det at det er innafor ikke å gjøre noen verdens ting, er helt klart det aller fineste med sommerferie.

Hva er ditt beste ferieminne?

– Jeg hadde en nydelig ferie i Frankrike for noen år siden med mannen min og tre vennepar med barn. Vi hadde leid et kjempestort hus, og jeg elsket de ukene. Det ble vel kanskje litt mye croissanter, ost og rosévin, men også nydelige turer og henging på stranden og i huset.

Hva er ditt verste ferieminne?

– Jeg har noen tenåringsminner av lange sommerferier på Sørlandet hvor det regnet hele ferien og jeg ble spist opp av mygg. Ferien i fjor var heller ikke noe å skryte av. Mannen min hadde en alvorlig ulykke den første uken, så det ble en traumatisk sommer, men det gikk heldigvis bra til slutt.

Hva gjør du hvis det regner i ferien?

– Leser, ser på serier, går på tur, fisker, spiller spill om nevøer og nieser er på besøk. Det er også en perfekt anledning til å rydde i skuffer og skap, som selv om vi har bodd her så kort, allerede behøves!

Les også: (+) Desta Marie Beeder: – Da vi giftet oss i 2016, var vi kun fem stykker i bryllupet, og alle hadde møtt hverandre gjennom TV 2

Ektemannen Nicholas Henriksen

Hvor går årets ferie? Og med hvem?

– Jeg og Nicholas skal på vår aller første fjelltur! Sammen med to vennepar drar vi til Hardanger for å teste fjellsko og «postkort-Norge». Resten av ferien blir selvfølgelig i Sandefjord!

– Vi har gjester nesten hele sommeren. Nieser og nevøer, venner fra California som vi ikke har sett siden før pandemien, og tantene mine fra Danmark kommer. Vi prøver å lage et sommerferiested for alle vi kjenner.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

– Tidlig opp, ut i solen med kaffe, morgenbad, ut med båt, litt kald hvitvin, god mat, nyte sommerkvelden, gjerne danse, men helst legge meg senest klokken 23. Ha-ha!

Hva skal du lese i sommer?

– Jeg vil lese mye, men vet ikke helt hva ennå. Jeg er ikke så glad i lettleste bøker, jeg liker best å lese noe som er smartere enn meg, så jeg håper at det siver inn litt smarthet i knotten mens jeg leser …

Favorittaktivitet om sommeren?

– Selv om Nicholas og jeg gjør det hele året, er det sommeren man kan nyte tiden i vannet skikkelig. Så ingen over, ingen ved siden – det blir bading.

Denne saken ble første gang publisert 27/07 2023.

Les også