JULEBORD

– Mine «famous last words» var: «Denne hvitvinen smaker saft!»

Vi som har vært på en del julebord har jo et par «partytriks» i puffermet, skriver Agneta Soleim som deler sine beste tips for et vellykket julebord.

ERFAREN JULEBORDGÅER: Tidligere redaksjonssjef i Kamille, Agneta Soleim har vært på noen julebord opp igjennom årene. Her avslører hun sine beste triks.
ERFAREN JULEBORDGÅER: Tidligere redaksjonssjef i Kamille, Agneta Soleim har vært på noen julebord opp igjennom årene. Her avslører hun sine beste triks.
Sist oppdatert

Dette er en lederartikkel som først stod på trykk i Kamille. Artikkelen representerer forfatterens meninger.

November! Den tristeste og mørkeste måneden, sier mange. Grått, mørkt og trasig. Jeg er uenig. For meg er det som en torsdag, for å sammenligne med noe.

For etter torsdag kommer fredag og så er det jammen meg helg. Etter november kommer desember og jul, og så starter det nye året.

Jeg liker å se framover og å ha noe å glede meg til!

Hverdagene er jo en stor del av livet – og de skal leves til det fulle og nytes nesten like mye som helg.

En annen ting november ofte byr på er julebord. Og vi som har vært på en del julebord har jo et par «partytriks» i puffermet. Eller ting vi har lært. Jeg nevner i fleng:

Vi løper aldri rett fra jobb til julebord, selv om blant annet Kamille kommer med stylingtips på akkurat dette.

Les også: Fem fine frisyrer til julebordet

Vi vet jo at det kan lønne seg å ta en liiiten pust i bakken før vi stikker på fest. Jeg passer alltid på å spise bitte litt før jeg kaster meg ut døra. Man vet aldri hvor mye mat man får, eller hvor lenge man må vente på at maten skal komme på bordet.

Bobler og øl på tom mange er sjeldent en god ide.

Det kan ende med at man blir litt for «artig», litt for fort og om kollegaene ikke er like artige, blir man underholdingen. Ikke gøy.

Jeg takker konsekvent nei til vorspiel som starter kl 15 i jobblokalene av denne grunn.

Ikke bruk alle drikkebongene du får tildelt bare fordi de er gratis.

Jeg fikk 20-25 bonger på en fest for maaange år siden fordi en gjeng jeg jobbet med skulle noe annet.

Jeg var grådig, delte ikke med noen og mine «famous last words» var: «Denne hvitvinen smaker saft!»

En god kollega fikk meg både inn i en taxi og sørga for å få meg på jobb dagen etter. Karma. Flaut. Ikke gøy. Men jeg fant ut at jeg hadde en meget god kollega jeg kunne stole på. Og jeg har lært å dele på godene. Det er mye hyggeligere også. For alle! Og myyye gøyere.

Les også: (+) Det var først da jeg snakket med søsteren hans, at jeg begynte å mistenke Ola

Jeg har begynt å ta med skoskifte.

Det kan være glatt. Og kvinne 40+ (meg) med fire glass hvitvin innabords på glattisen, er sånn passe gøy gatelangs før jul.

Med varme og skliskire sko for hjemturen, slipper man både gnagsår og vrikket ankel dagen etter. For ikke å snakke om blå tær. Ikke gøy.

Jeg og en venninne skulle hjem en vinternatt i -23 grader på begynnelsen av 2000-tallet. Vi hadde kjøpt samme elendige Fornarina platåsko som vi hadde tatt på oss.

Det var veldig isete og vi sklei baklengs ned slottsbakken. Dårlig skodd. Vi lo og i ettertid har det blitt en god historie. Ganske gøy! Men vi ble blå av frost. Og det tok tid å komme seg hjem.

Mine beste tips er å senke skuldrene, sørg for å ha overskudd, godt humør, gode sko, romslig kjole med plass til både ribbe og riskrem, compeed i clutchen – og kos deg masse med de fine folkene du jobber med på julelunsj eller julebord.

Det har du fortjent etter årets arbeidsinnsats. Det kan umulig gå galt.

Denne saken ble første gang publisert 18/11 2022, og sist oppdatert 18/11 2022.

Les også