Olaf Tufte er vinneren av «Mesternes mester» 2023

– Olaf er imponerende på alle områder

Olaf Tufte jublet aller mest over det gode samholdet i «Mesternes mester». – Vi har alle sammen ønsket hverandre det beste, smiler den nybakte vinneren til Her og Nå.

<b>MESTERNES MESTER 2023:</b> Med pokalen til værs kunne Olaf slippe jubelen løs. Den nybakte «Mesternes mester»-vinneren ble båret på gullstol av sine konkurrenter i NRK-programmet.
MESTERNES MESTER 2023: Med pokalen til værs kunne Olaf slippe jubelen løs. Den nybakte «Mesternes mester»-vinneren ble båret på gullstol av sine konkurrenter i NRK-programmet. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Med et smell steg blå røyk opp over den idylliske badestranden i Sandefjord, og med det ble det klart at Olaf Tufte (46) kunne slippe jubelen løs som vinneren av årets «Mesternes mester»

– Det føles utrolig godt å vinne, men først og fremst er dette en lagseier for alle deltagerne som har vært med på å skape denne «Mesternes mester»-opplevelsen.

– Ikke minst er det en seier til alle som har vært med på å coache meg underveis, gitt meg tips og som jeg har hatt det hyggelig sammen med, smiler Olaf til Her og Nå like etter seieren.

Les også: Dette er øvelsene og rekordene i Mesternes mester

<b>FINALEN 2023:</b> – Å stå i finalen sammen med Olaf er en ære i seg selv. I dag var han rett og slett bedre enn meg, og da fortjente jeg å få den plasseringen jeg fikk, smiler Kristin Holte. Den tidligere CrossFit-utøveren ga OL-vinneren hard motstand i finalen.
FINALEN 2023: – Å stå i finalen sammen med Olaf er en ære i seg selv. I dag var han rett og slett bedre enn meg, og da fortjente jeg å få den plasseringen jeg fikk, smiler Kristin Holte. Den tidligere CrossFit-utøveren ga OL-vinneren hard motstand i finalen. Foto: Svein Brimi

Vant «Mesternes mester» 2023

OL-vinneren i roing fikk hard konkurranse fra tidligere crossfit-utøver Kristin Holte (36), men de to finalistene beholdt den vennskapelige tonen gjennom hele den intense finalekampen.

Født: 27. april 1976

Alder: 46 år

Idrett: Roing

Fra: Tufte i Vestfold

Bosted: Horten

Ektefelle: Aina Tufte

Se mer

– På vei ned til start, og rett før konkurransen gikk i gang, sto Kristin og jeg og diskuterte taktikk og løsninger på de forskjellige hindrene. Vi har alle ønsket hverandre det beste, at hver og en skal være best mulig. Det mye kulere å slå hverandre ut når alle har klart å gi maksimalt i konkurransen, sier Olaf.

Kristin ga alt i hinderløypa, men deppet ikke over andreplassen.

– Det er veldig rettferdig at Olaf vant. Han var best på alle elementene i finaleløypa, så det er en velfortjent seier til ham. Nå føles det som at jeg har vunnet en andreplass. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme så langt.

– Å stå i finalen sammen med Olaf er en ære i seg selv. I dag var han rett og slett bedre enn meg, og da fortjente jeg å få den plasseringen jeg fikk, smiler Kristin til Her og Nå.

Fra sidelinjen fulgte resten av årets «Mesternes mester»-deltagere spent med på finalen. Stig André Berge (39) har vært en nær venn av Olaf i en årrekke, og jublet nesten like høyt som kompisen da seieren var et faktum.

<b>OLAF TUFTE:</b> Olafs gode venn Stig André Berge spruter sjampanje for å markere seieren i «Mesternes mester».
OLAF TUFTE: Olafs gode venn Stig André Berge spruter sjampanje for å markere seieren i «Mesternes mester». Foto: Svein Brimi

– Olaf er imponerende på alle områder. Det er ikke noe tvil om at han er en verdig vinner av denne konkurransen. Ikke bare er Olaf en vanvittig utøver, men han er et også et utrolig godt menneske. Han er varm og bryr seg om alle. Her i «Mesternes mester» har han tatt vare på alle i huset.

– Han er virkelig en stor og verdig vinner. Det varmet hjertet mitt. Når det ikke ble meg, så var det helt ok at det ble Olaf, smiler den tidligere bryteren.

Les også: Stig André Berge har vært åpen om den tunge tiden: – Hvorfor skal jeg sitte med en historie, hvis det kan være med på å hjelpe noen andre?

Hylles av programlederen

Programleder og tidligere «Mesternes mester»-vinner Aksel Lund Svindal (40) berømmet Olaf for hans evne til å bevare roen under den beinharde kampen.

– Olaf tok ikke seieren på styrke, men på at han var den roligste og kaldeste der hvor det krevdes. Det er noe annet enn bare å være råsterk. Jeg ble veldig imponert over Olaf. Jeg tenkte på forhånd at finalen kom til å bli jevn, men Olaf var bedre enn Kristin da det gjaldt som mest å balansere og være rolig, smiler Aksel.

<b>IMPONERTE:</b> – Nesten alle hindrene krevde fokus og sinnsro. Det er ikke bare å løpe fra dem og være brutal. Du må være kald i hjernen og varm om hjertet, sier Olaf.
IMPONERTE: – Nesten alle hindrene krevde fokus og sinnsro. Det er ikke bare å løpe fra dem og være brutal. Du må være kald i hjernen og varm om hjertet, sier Olaf. Foto: Svein Brimi

I løpet av de 13 foregående sesongene av NRK-programmet har det bare vært kåret én kvinnelig vinner, nemlig Gro Hammerseng-Edin (42) i 2018. I forkant av årets finale hadde mange håpet at Kristin ville gjøre noe med den statistikken.

– Det brukte jeg som inspirasjon. Jeg hadde selvfølgelig veldig lyst til å vinne, og gjorde alt jeg kunne for å få seier. Men sånn ble det ikke. Det kommer nok en kvinne senere, som klarer å gå til topps i «Mesternes mester», sier Kristin.

Etter seieren ble Olaf dynket i sjampanje av de andre deltagerne, og etter en kjapp dusj ventet det flere bobler under den store finalefesten.

– Nå blir det hyggelig å ta seg en fest. Det blir også fint å møte alle som står bak programmet, i produksjonen. Nå skal jeg senke skuldrene og bare ha det hyggelig, smiler «Mesternes mester»-vinneren.

Les også: (+) Øystein Pettersen vet at samtalen med kona kan være hans siste. Da han legger på, ringer telefonen igjen

<b>VERDIG VINNER:</b> – Jeg ble veldig imponert over Olaf. Jeg følte at det var veldig jevnt på forhånd, men Olaf var bedre enn Kristin når det var om å gjøre å balansere og være rolig, sier programleder Aksel Lund Svindal.
VERDIG VINNER: – Jeg ble veldig imponert over Olaf. Jeg følte at det var veldig jevnt på forhånd, men Olaf var bedre enn Kristin når det var om å gjøre å balansere og være rolig, sier programleder Aksel Lund Svindal. Foto: Svein Brimi

Tydelig utslitt

– Hvilke planer har du nå etter TV-innspillingen?

– Nå skal jeg hjem til kone og barn, og så skal jeg rett til NM i brannmann til helgen, sier Olaf som bor på Tufte gård i Horten sammen med kona Aina, sønnen Herman og datteren Mie.

<b>HJEM, KJÆRE HJEM:</b> Olaf Tufte gledet seg til å komme hjem til Tufte gård etter finalen i «Mesternes mester».
HJEM, KJÆRE HJEM: Olaf Tufte gledet seg til å komme hjem til Tufte gård etter finalen i «Mesternes mester». Foto: Hallvard Lunde

Den nybakte vinneren hostet og pratet med hes stemme, og var tydelig utslitt etter finalen og de mange tøffe øvelsene under «Mesternes mester»-oppholdet.

Stig André mente derfor at kompisen burde belage seg på noen rolige dager for å lande etter seieren.

– Hvis du ser på formen til Olaf akkurat nå, så burde han ikke jobbe noe de neste ukene. Han burde bare sette seg i traktoren og la den gjøre jobben. Det skal bli spennende å se hvordan festen blir i kveld, vi er jo slitne alle sammen. Det er det ingen tvil om, sier han.

– Det har vært intense konkurranser, i alle fall for dem som har vært med helt til finalen. Men vi skal nok få feiret seieren til Olaf, og ikke minst innsatsen til Kristin, som har imponert alle, smiler Stig André Berge til Her og Nå.

Denne saken ble første gang publisert 03/03 2023, og sist oppdatert 03/03 2023.

Les også