«Mesternes mester»

Mesternes Mester-vinneren hyller Romøren: – I dag er vi begge vinnere

Den nybakte «Mesternes mester»-vinneren Nils Jakob Hoff var mektig imponert over kampen Bjørn Einar Romøren ga ham i finalen – halvannet år etter den alvorlige kreftsykdommen.

<b>FANTASTISK PRESTASJON: </b>Selv om det var Nils Jakob Hoff som stakk av med seieren i «Mesternes mester», var det også en stor seier for Bjørn Einar Romøren å ha kjempet seg helt til finalen etter å ha vært rammet av kreftsykdom.
FANTASTISK PRESTASJON: Selv om det var Nils Jakob Hoff som stakk av med seieren i «Mesternes mester», var det også en stor seier for Bjørn Einar Romøren å ha kjempet seg helt til finalen etter å ha vært rammet av kreftsykdom. Foto: Svein Brimi
Publisert

Etter en intens finale var det til slutt Nils Jakob Hoff (37) som kunne løfte gullpokalen til værs og juble over at han nettopp hadde kjempet seg til å bli den 13. vinneren av «Mesternes mester».

– Det er veldig gøy å vinne. Det har vært en opplevelse å bli kjent med alle de flotte folkene, og det har vært ordentlig gøy å konkurrere igjen – på en litt merkelig, men veldig fin måte, sa Nils Jakob til Her og Nå, midt i seiersrusen på stranden Høllesanden i Søgne.

Hyller Romøren

Den tidligere verdensmesteren i roing kjempet en jevn kamp mot Bjørn Einar Romøren (40) – til alles store overraskelse.

Halvannet år tidligere hadde den tidligere skihopperen kroppen full av cellegift under behandlingen av en aggressiv krefttype.

<b>SLAPP JUBELEN LØS: </b>Etter den knallharde finalen kunne Nils Jakob slippe jubelen løs i solsteken på stranden Høllesanden utenfor Kristiansand.
SLAPP JUBELEN LØS: Etter den knallharde finalen kunne Nils Jakob slippe jubelen løs i solsteken på stranden Høllesanden utenfor Kristiansand. Foto: Svein Brimi,

– Jeg syntes det var fantastisk å konkurrere mot Bjørn Einar. Han er en ordentlig hedersmann, og en som har vært gjennom en kamp. Vi lovet hverandre før vi begynte at begge to skulle gi alt. Dette kunne gått begge veier, men så var det jeg som vant, sa Nils Jakob til Her og Nå.

«Mesternes mester»-vinneren var mektig imponert over prestasjonen til sin konkurrent i det populære NRK-programmet.

– Man skulle tro at Bjørn Einar var for svekket, men han har kjempet seg gjennom 30 konkurranser uten å se seg tilbake. Det er en inspirasjon både for oss og til andre om at det faktisk er mulig å komme seg tilbake igjen etter sykdom. I dag er vi begge vinnere, oppsummerer han.

<b>MINNE FOR LIVET:</b> Nils Jakob ser tilbake på «Mesternes mester» som et minne for livet, og tar med seg flere nære vennskap fra opplevelsen.
MINNE FOR LIVET: Nils Jakob ser tilbake på «Mesternes mester» som et minne for livet, og tar med seg flere nære vennskap fra opplevelsen. Foto: Svein Brimi

En kraftanstrengelse

Bjørn Einar ga alt i finalen, og selv om førsteplassen glapp – smilte han fra øre til øre etter endt konkurranse.

– Hvert eneste steg og poeng som jeg har tatt i konkurransen har vært en kraftanstrengelse, men også en seier i seg selv. Det føles som jeg har tatt en lang rekke av seiere. Det å «fighte» med en kjempe som Nils Jakob i finalen, hadde jeg ikke sett komme for halvannet år siden, sier Bjørn Einar til Her og Nå.

Programleder Aksel Lund Svindal (37), som vant fjorårets «Mesternes mester», var i fyr og flamme over innsatsen til begge finalistene.

<b>GØY Å VINNE: </b>– Det er vanskelig å sammenligne dette med VM-gullet, for det er to helt forskjellige ting. Men det var veldig gøy å få konkurrere igjen og kjekt å bli kjent med denne gjengen, samt å dele erfaringer fra idretten, smiler Nils Jakob.
GØY Å VINNE: – Det er vanskelig å sammenligne dette med VM-gullet, for det er to helt forskjellige ting. Men det var veldig gøy å få konkurrere igjen og kjekt å bli kjent med denne gjengen, samt å dele erfaringer fra idretten, smiler Nils Jakob. Foto: Svein Brimi

– Det var en helt fantastisk kul finale, med en bane der begge hadde mulighet til å vinne. At det skulle bli så jevnt hadde jeg nesten ikke trodd da jeg så hvor kjapt Nils Jakob har løst flere av de tidligere øvelsene. Men Bjørn Einar er en råtass. Å følge ham på denne reisen, der han virkelig har kjempet, har vært helt fantastisk. Det har rørt oss alle og er utrolig inspirerende, sier Aksel til Her og Nå.

Les også: Visste du dette om Mesternes Mester-deltakerne?

Hyllet av Kreftforeningen

Bjørn Einar ble i 2019 diagnostisert med den sjeldne krefttypen Ewings sarkom, og måtte igjennom 13 cellegiftkurer og 36 strålebehandlinger før han fikk beskjed om at kreften var borte. Underveis i kampen, ble han kjent med Kristian Jørgensen, som han delte rom med på sykehuset.

De to fant tonen, og kunne dermed kjempe kampen sammen.

HYLLES AV ALLE: Bjørn Einar Romøren hylles for sin innsats i Mesternes Mester og også for sin åpenhet rundt kreftsykdommen.
HYLLES AV ALLE: Bjørn Einar Romøren hylles for sin innsats i Mesternes Mester og også for sin åpenhet rundt kreftsykdommen. Foto: Svein Brimi

De to vennene har vært åpne om sykdommen, og nylig mottok de Kreftforeningens hederspris for nettopp denne åpenheten.

– Det var utrolig overraskende og gjevt, sier Bjørn Einar til Her og Nå etter at de ble tildelt prisen.

Kreftforeningen forteller at Bjørn Einar og Kristian har gjort livet enklere for kreftsyke menn

– Det er flere menn enn kvinner som får kreft, men likevel har det alltid vært flere kvinner som tar kontakt med oss enn menn. Det har utjevnet seg litt etter at Bjørn Einar og Kristian sto frem, og mange av dem som ringer oss nå sier at de har latt seg inspirere av den åpenheten, forteller generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross i Kreftforeningen til Her og Nå.

Les mer om Mesternes Mester-finalen i Her og Nå som utkommer 11. mars.

Denne saken ble første gang publisert 04/03 2022.

Les også