Dating

Dette er de mest populære jobbene på Happn i 2018

Grattis! Helsepersonell og kabinpersonale får aller flest crush. Sjekk om jobben din er på årets poppis-liste fra datingtjenesten.

DE MEST POPULÆRE YRKENE: Yrker som sykepleier, kabinpersonale og hjelpepleier slår godt an på datingapper.
DE MEST POPULÆRE YRKENE: Yrker som sykepleier, kabinpersonale og hjelpepleier slår godt an på datingapper. Foto: Catherine Delahaye
Publisert

Datingappen Happn henter hvert år ut statistikk på de aller mest populære jobbene blant brukerne sine.

Selv om listene ikke bør tas bokstavelig og spesielt eriøst på noen som helst måte, er det likevel litt gøy å snoke i hvilke profiler som ser ut til å få det høyeste antallet likes blant andre brukere, og hva i all verden de holder på med.

I tillegg til å skrive en sjarmerende bio, legge ved noen fine bilder av seg selv (ikke sexyselfies og barisbilder, folkens), er det nemlig flere ting ved profilen din som kan være med og påvirke hvor lyst noen får til å like akkurat deg, og jobben din kan til en viss grad være med å påvirke dette.

Skal man tro den nye listen til datingtjenesten, er det aller størst grunn til å rope hurra for sykepleiere og kabinpersonale. De to yrkene topper nemlig appens liste, tett etterfulgt av jobbene hjelpepleier og kundeservicemedarbeidere.

Sykepleierne kapret førsteplassen på samme liste også i 2017, så det er tydeligvis noe i dette med at folk i helse - og omsorgsyrker også fremstår som mer attraktive enn andre yrkesgrupper.

Les også: Dette ser nordmenn i hos en drømmepartner

Her er listen over de mest attraktive jobbene ifølge norske single:

1. Sykepleier

2. Kabinpersonale

3. Hjelpepleier

4. Kundeservicemedarbeider

5. Sivilingeniør

6. Administrerende direktør

7. Pedagogisk leder

8. Jurist

9. Student

10. Lærer

Listen er laget med utgangspunkt i Happns egne statistikk for profilene og yrkene som har fått flest «crush» i appen. «Crush» oppstår når to brukere liker hverandres profiler, og er omtrent det samme som en «match» i Tinder-verdenen.

Nylig hentet Tinder ut en lignende statistikk for 2018, og der kom det frem at det for gutta tydeligvis gjelder å bli lærer om man ønsker å bedre sjansene sine for flere matcher. Bak lærer, som lå på førsteplass, kommer salgssjef og eiendomsmegler. De mest populære jobbene for jenter er eiendomsmeglere, frisører og sykepleiere.

NB! Om noen skulle få en fiks idé her: Vi anbefaler på ingen måte å basere karrierevalget ditt ut fra hvor poppis du har lyst til å bli på Happn eller Tinder. Disse statistikkene forandrer seg stadig, og er kun et øyeblikksbilde.

- Å fortelle om jobben sin er en god måte å bryte isen på, og det kan i mange tilfeller også øke nysgjerrigheten hos et nytt bekjentskap. Derfor kan det øke dine sjanser for at noen legger merke til datingprofilen din hvis du skriver om hva du arbeider med, sier global kommunikasjonsansvarlig hos Happn, Eugénie Legendre, i en pressemelding.

Les også: Tinder-tabben du aldri bør gjøre

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2018.

Les også