Mayoo Indiran fra «Kom­pani Lauritzen»

Stormforelsket: – Mayoo har veldig lyst på barn

«Kom­pani Lauritzen»-del­ta­ge­ren gikk fra å være en hyllet TV-kjen­dis til å bli hengt ut som krimi­nell for hele Norge. Mayoo Indiran har hele tiden hevdet sin uskyld, og sier opp­le­vel­sen har satt dype spor. Men nå smiler lykken til 31-åringen.

<b>MAYOO OG KJÆRESTEN:</b> Etter å ha vært venner i lang tid, merket Mayoo og Therese i fjor vår at de hadde sterke følel­ser for hverandre. De ble et par i mai i fjor, og er hver­and­res største støtte.
MAYOO OG KJÆRESTEN: Etter å ha vært venner i lang tid, merket Mayoo og Therese i fjor vår at de hadde sterke følel­ser for hverandre. De ble et par i mai i fjor, og er hver­and­res største støtte. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Den enøyde chi­hua­huaen Milli hilser ivrig idet Mayoo Indiran (31) åpner døra til den lille lei­lig­he­ten han deler med kjæ­res­ten The­rese Sivertsen (26) på Gref­sen i Oslo.

«Kom­pani Lauritzen»-del­ta­ge­ren flyt­tet inn her i fjor vår, etter at han og The­rese gikk fra å være gode venner til å innse at de hadde sterke følel­ser for hver­andre.

– Da vi fant ut at det var noe mer mellom oss, var det ikke noe å lure på – så da flyt­tet jeg inn hos The­rese. Når kjær­lig­he­ten er ekte og sann skal man ikke sette noe hinder for at den skal få lov til å utvikle seg. Man lærer vir­ke­lig å kjenne et men­neske når man bor tett på hver­andre, og tet­tere enn dette får du det ikke, ler Mayoo, og slår seg ned i sofaen sammen med sin kjære.

Paret er tyde­lig for­els­ket, og stor­tri­ves i hver­and­res sel­skap.

<b>FOR­ELS­KET:</b> – The­rese støt­ter meg vir­ke­lig. Hun moti­ver meg og heier meg frem når jeg gjør ting. Hun vil at jeg skal lykkes, smiler Mayoo.
FOR­ELS­KET: – The­rese støt­ter meg vir­ke­lig. Hun moti­ver meg og heier meg frem når jeg gjør ting. Hun vil at jeg skal lykkes, smiler Mayoo. Foto: Svein Brimi

Kjæresten Therese

– Mayoo sa ganske tidlig til meg at: «Du er den første kvin­nen som jeg har tenkt at jeg vil gifte meg og få barn med». Da tyder det jo på at det er rett, når man kan si det. Mayoo har veldig lyst på barn, og kommer til å bli en god pappa. Men det er litt tidlig ennå. Vi har ikke vært sammen i ett år engang, men det er abso­lutt i tan­kene våre, smiler The­rese.

Selv vokste Mayoo opp med to yngre brødre og en lil­le­søs­ter i en liten lei­lig­het på Stov­ner i Oslo, dit for­eld­rene hans flyt­tet etter at de kom fra Sri Lanka til Norge.

– Fami­lie betyr alt for meg. Jeg vil danne min egen fami­lie og oppdra barn ved å lære dem gode ver­dier. Jeg vil ta det gode fra den tamilske kul­tu­ren og det beste fra den norske kul­tu­ren, smiler han.

Mayoos for­eldre flyk­tet fra den blo­dige krigen som pågikk i hjem­lan­det mellom 1983 og 2009. Selv om de har kunnet leve et fred­fullt liv i Norge, har kri­gens gru­som­he­ter preget fami­lien.

Les også: (+) Da faren forlot dem, tok Leonard Cohen til seg norske Axel. Den turbulente oppveksten satte dype spor

<b>SRI LANKA:</b> – Jeg er født og opp­vokst i Norge, men for­eld­rene mine er født på Sri Lanka og har opp­levd krigen veldig tett på. For­eld­rene mine snak­ket alltid med meg om krigen – hele tiden, sier Mayoo.
SRI LANKA: – Jeg er født og opp­vokst i Norge, men for­eld­rene mine er født på Sri Lanka og har opp­levd krigen veldig tett på. For­eld­rene mine snak­ket alltid med meg om krigen – hele tiden, sier Mayoo. Foto: Svein Brimi

Oppvokst med krig

– For­eld­rene mine snak­ket alltid med meg om krigen – hele tiden. Vi fikk jevn­lige opp­da­te­rin­gen fra Sri Lanka der slekt­nin­ger ringte og sa: «Nå har den gått bort. Nå er den drept». Det har vært veldig tøft. Pappa mistet blant annet søs­te­ren sin i krigen. Vi har mistet mange fami­lie­med­lem­mer i krig. Små barn har blitt drept, og dette har vi vært vitne til i alle år, sier han alvor­lig.

31-årin­gen følger nøye med på nyhe­tene for å få opp­da­te­rin­ger om den pågå­ende krigen i Ukraina. Selv om han er rystet av hand­lin­gene, har gru­som­he­tene på Sri Lanka vært en større per­son­lig påkjen­ning enn at Norge kan­skje kan bli rammet av Russlands hand­lin­ger. At pre­mie­ren av TV 2-­
pro­gram­met «Kom­pani Lauritzen» – som hand­ler om å trenes opp til krig­fø­ring – sam­men­falt med Putins inva­sjon av Ukraina, har han tenkt mye på.

– Vi slut­ter ikke å leve fordi det er en krig i verden. Det har alle­rede vært mange kriger i verden før dette, og det er ikke sånn at Norge eller ver­dens­sam­fun­net brydde seg på samme måte da. Men jeg håper vir­ke­lig det blir en slutt på det hel­ve­tet som fore­går ute i Europa nå, og i resten av verden, sier han.

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> – Jeg fryk­ter mye. Spesi­elt høyder og vann. Jeg fikk utford­ret meg og testet gren­sene mine for å se om jeg klarte å bryte noen bar­rie­rer, sier Mayoo.
KOMPANI LAURITZEN: – Jeg fryk­ter mye. Spesi­elt høyder og vann. Jeg fikk utford­ret meg og testet gren­sene mine for å se om jeg klarte å bryte noen bar­rie­rer, sier Mayoo. Foto: TV 2

Deltaker i «Kom­pani Lauritzen»

Mayoo hadde ingen erfa­ring fra Forsvaret da han ble med i «Kom­pani Lauritzen». Uke etter uke tros­set han vann­skrekk og fryk­ten for høyder, og er stolt over at han utford­ret seg og pushet egne gren­ser. Men det strenge mili­tære regi­met tæret også på psyken, og det var derfor en sliten Mayoo som kom hjem til sam­bo­e­ren etter TV-inn­spil­lin­gen.

– Den første uka etter at han kom hjem var han helt utmat­tet. Det gikk ikke an å prate til ham, for han tok ikke noe infor­ma­sjon til seg i det hele tatt. Han lå bare på sofaen og var helt fjern, sier The­rese.

Mayoo opp­levde å henge igjen i en boble etter «Kom­pani Lauritzen».

– Det var veldig van­ske­lig å finne roen hjemme. Jeg slet med å sove, slet med å stå opp, slet med å komme meg på tre­ning og hadde ikke mat­lyst. Det tok tid før jeg klarte å finne til­bake til meg selv igjen og å komme inn i det nor­male livet igjen, sier han.

Les også: Dette er deltakerne i Kompani Lauritzen 2022

Ble varetektsfengslet

31-årin­gen har fått kjenne på å være men­talt utmat­tet tid­li­gere. Samme år som han ble riks­kjen­dis for sin del­ta­gelse i TV3s «Paradise Hotel» i 2016, ble han pågre­pet og vare­tekts­fengs­let to dager før jul­af­ten.

Mayoo ble siktet for grove nar­ko­ti­ka­for­bry­tel­ser, men nektet straff­skyld. Han ble satt i iso­la­sjon i Ullersmo feng­sel – der satt han inne­stengt i en celle, alene, i 20 timer av dagen. Han hadde besøks­for­bud, og var ikke på noe tids­punkt til­latt kon­takt med verden uten­for.

– Jeg var psy­kisk ned­brutt og så ingen frem­tid. Jeg tenkte at alt var spolert. Noen dager etter at jeg ble satt i feng­sel fikk jeg vite at jeg hadde kommet på for­si­den i VG, med bilde og navn. Jeg tenkte at kar­rie­ren min var øde­lagt. Jeg jobber på en skole, og tenkte: «Hva kommer til å skje med jobben?». Jeg satt inne­låst og låste meg også inn i mine egne tanker. Hadde ingen å prate med, ingen til å betrygge, trøste eller støtte meg, sier han.

<b>REALITYDELTAKER:</b> Rea­lity­deltage­ren har vært gjen­nom noen tøffe runder i livet. Da han i 2016 ble pågre­pet og siktet i en grov narko­ti­ka­sak, nådde han et bunn­punkt i livet.
REALITYDELTAKER: Rea­lity­deltage­ren har vært gjen­nom noen tøffe runder i livet. Da han i 2016 ble pågre­pet og siktet i en grov narko­ti­ka­sak, nådde han et bunn­punkt i livet. Foto: Svein Brimi

Først i feb­ruar 2017 slapp Mayoo ut av feng­sel. Han har hele tiden hevdet sin uskyld, og saken ble hen­lagt høsten 2020. Like­vel har det vært en stor belast­ning å ha blitt offent­lig beskyldt for noe han ikke har gjort, mener han.

– Livet var til tider fælt da jeg kom ut igjen. Det føltes godt å være hjemme med de men­nes­kene jeg følte meg trygg med, men det var veldig ube­ha­ge­lig å gå ut – spe­si­elt på åpen gate. Det var ikke lenge siden jeg hadde figu­rert på for­si­den av VG og andre medier, så folk kunne si: «Hva skjer, nar­ko­lan­ger?». Jeg fikk mange sånne kom­men­ta­rer kastet etter meg på gata. Det var veldig ube­ha­ge­lig.

Fem år senere, er 31-årin­gen fort­satt preget av hen­del­sen.

– Jeg har blitt litt skadet av det som skjedde. Jeg er skik­ke­lig para­noid – hele tiden. The­rese sier til meg: «Slapp av. Slutt nå. Det er ingen som spaner på deg. Poli­tiet bryr seg ikke om deg». Men jeg klarer ikke. Jeg føler at noen har øynene på meg hele tiden. Derfor holder jeg meg for det meste hjemme når jeg ikke trener eller er på jobb. Det øde­leg­ger en del for det sosi­ale. Det har abso­lutt satt spor, sier han.

Les også: – Mamma klarte ikke å ta vare på meg, sier Olaug og pauser en stund før hun legger til: – Overhodet

<b>VANT GULL­RU­TEN:</b> Mayoo og bes­te­kom­pi­sen Abu har vært med i alle seson­gene av TV 2-pro­gram­met «Sofa». I fjor fikk de ta imot Gull­ruten da pro­gram­met vant den gjeve prisen.
VANT GULL­RU­TEN: Mayoo og bes­te­kom­pi­sen Abu har vært med i alle seson­gene av TV 2-pro­gram­met «Sofa». I fjor fikk de ta imot Gull­ruten da pro­gram­met vant den gjeve prisen. Foto: TV 2

Deltager i «Sofa»

Mayoo er i dag til­bake i full jobb på skolen, er med­eier i et tre­nings­stu­dio, fast del­ta­ger i TV 2-pro­gram­met «Sofa» – som han i fjor fikk motta Gull­ru­ten for – og føler også at «Kom­pani Lauritzen»-del­ta­gel­sen har gjort ham godt.

– Det jeg lærte på «Kom­pani Lauritzen» var at jeg ikke skal utsette noe. Jeg skal ikke slumre en alarm lenger, men ta ting der og da. Jeg er ferdig med å utsette noe som helst. Jeg har også lært at det ikke egent­lig er noe som er farlig, så lenge det er sik­rin­ger. For eks­em­pel ville jeg aldri engang tenkt tanken om å hoppe i strikk før, men nå tenker jeg at jeg har lyst til å gjøre det en gang, sier han og smiler til sam­bo­e­ren.

– Han er blitt veldig opp­tatt av å re opp sengen. Nå gjør han det hver morgen. Og så har han fått orden i garderoben. Kles­ska­pet hans var som bombet tid­li­gere, men nå er alt fargekoordinert og med tel­lekanter. Han er defi­ni­tivt blitt mer orga­ni­sert og struk­tu­rert, smiler en for­nøyd The­rese.

Denne saken ble første gang publisert 08/04 2022, og sist oppdatert 08/04 2022.

Les også