Aktuelt

Martine Halvorsen gir ut bok

Bloggeren åpner opp om ensomhet, mobbing, kjærlighet og sex.

BLIR FORFATTER: Blogger og samfunnsdebattant Martine Halvorsen gir i oktober ut egen bok.
BLIR FORFATTER: Blogger og samfunnsdebattant Martine Halvorsen gir i oktober ut egen bok. Foto: Astrid-Helen Holm / Side2.no
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Side2-blogger Martine Halvorsen (20) skal gi ut egen bok. Hun har de to siste årene gjort seg bemerket for sine ærlige tekster om både ensomhet, mobbing, prestasjonsjag og utseendepress.

Nå blir disse tematikkene til boken «Sykt normal», som slippes i oktober i år. Bloggeren slapp også nyheten på sin egen blogg onsdag ettermiddag.

- Det er helt surrealistisk. Jeg har alltid hatt lyst til å skrive bok, men i en alder av 20 år hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få sjansen.

- Det var i august i fjor at jeg ble kontaktet av forlaget. Jeg tenkte at vi tar et møte, og så ble det bare sånn. Jeg har skrevet alt selv, med god hjelp fra redaktøren min, forteller Martine Halvorsen til Side2.

Boken tar opp tematikker som ensomhet, mobbing, kjærlighet, sex og andre ting som opptar unge på hennes egen alder. Den skal ikke kun rette seg mot ungdom, men også mot foreldre.

- Hun forteller at prosessen med å åpne seg og skrive rett fra hjertet tidvis har vært tung.

- Det er veldig annerledes enn å skrive en blogg på 400 ord som så går ut. Jeg har virkelig måtte føle på ting og ta dypdykk. Det har vært veldig lærerikt og spennende.

- Dette kommer åpenhjertig fra en ungdom om de fine tingene i livet, og de mer kjipe. I tillegg har jeg fått med meg en inspirerende person i hvert kapittel som jeg har stilt spørsmål om tematikken jeg tar opp. Jeg har stilt personer som Helsesista og Ida Fladen spørsmål om tematikkene jeg tar opp, og de er med på å gi tyngde til det jeg selv forteller om.

Hun sier det er viktig å poengtere at boken ikke er en selvbiografi.

- Men det er likevel du som forteller om dine egne historier?

- Jeg forteller historier jeg tror flere kan kjenne seg igjen i. Jeg har tatt opp de temaene jeg synes er viktigst og som berører en mest når man er ung.

Fra forlaget heter det om boken: « Boken om livet bak døra til jenterommet og de smilende profilbildene på sosiale medier. Og om å tørre å være den man er. Men mest av alt er det en stemme som betrygger og sier: «det kommer til å gå bra». Dette er boken alle ungdommer bør lese - og ikke minst deres foreldre - for å skjønne hva tenåringer går gjennom i en ny digital hverdag».

Martine har også de to siste årene vært nominert til Plans Jentepris for sin innsats som samfunnsdebattant. For andre året er hun med i nominasjonsrunden i år, og hvem som vinner blir klart på FNs internasjonale jentedag, 11. oktober.

Denne saken ble første gang publisert 19/09 2018, og sist oppdatert 19/09 2018.

Les også