Nabojenta som stjeler hjerter

Margot Robbie: Fra såpe- til superstjerne

Smellvakre Margot Robbie skulle bare være med i en gjesterolle i den australske såpeoperaen «Neighbours», men grep sjansen begjærlig og slo igjennom så det suste.

<b>GJENNOMBRUDD:</b> Margot ble kjent for det store publikum etter «Wolf of Wall Street».
GJENNOMBRUDD: Margot ble kjent for det store publikum etter «Wolf of Wall Street». Foto: Getty Images/Dave M. Benett
Publisert

Australske Margot Robbie er ikke bare et vakkert ytre, hun er også uhyre talentfull. Et håndfast bevis er utmerkelsene hun har mottatt i løpet av karrieren: To Oscar-nominasjoner, tre Golden Globe-priser og hele fem BAFTA-priser (den britiske motsatsen til Oscar-utdelingen), i tillegg til en rekke andre priser.

Time Magazine har kåret henne til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer, mens Forbes regnet henne som en av verdens best betalte kvinnelige skuespillere i 2019.

Ikke verst for en som startet karrieren med en gjesterolle i såpeserien «Neighbours».

Når det er sagt, må vi også nevne at «Neighbours» faktisk er rene stjernefabrikken (se undersak).

Stjernefabrikk

Margots opphold i serien var i utgangspunktet ment å være veldig kortvarig. Det var snakk om en liten gjesterolle, som en overivrig musikkfan med en liten besettelse for en musiker, men både publikum og produsent la umiddelbart merke til talentet. Karakteren hennes – Donna Freedman – ble skrevet inn i serien, og rollen hennes ble endret til en varm og ufarlig godjente.

<b>DET VAR EN GANG:</b> Margot Robbie i «Once Upon A Time in Hollywood».
DET VAR EN GANG: Margot Robbie i «Once Upon A Time in Hollywood». Foto: Getty Images

Ser man på rollevalgene til Margot opp gjennom årene, er det imidlertid grunn til å tro at hun aller helst vil ha litt å spille på, og da kontrakten på tre år nærmet seg slutten, takket hun for seg.

Det neste prosjektet passet henne bedre, som en litt småfrekk, løgnaktig flyvertinne i den kritikerroste serien «Pan-Am», med blant andre Christina Ricci, som tross relativt gode seertall fikk kroken på døra etter én sesong.

<b>MED LEO:</b> I «Wolf of Wall Street» spiller Margot kona til Leonardo DiCaprio.
MED LEO: I «Wolf of Wall Street» spiller Margot kona til Leonardo DiCaprio. Foto: NTB/Appian Way/Paramount/Kobal/REX
Foto: NTB/Appian Way/Paramount/Kobal/REX

Karakterskuespiller

Margot gråt nok ikke så mange tårene over det, for hennes stjerne var mildt sagt stigende. Allerede året etter, i 2013, kom det definitive gjennombruddet i Martin Scorseses «Wolf of Wall Street», der hun briljerte i rollen som Leonardo DiCaprios forsmådde kone. Margot kunne fort havnet i skyggen av DiCaprio, som hanket inn en Oscar-nominasjon for sin rolleprestasjon, men i stedet strålte hun side om side med den rutinerte stjernen. Kun to år etter at hun forlot livet som såpestjerne i hjemlandet Australia, befestet hun selv sin posisjon som en av Hollywoods største stjerner.

Noe av det mest imponerende ved karrieren til den australske skjønnheten, er variasjonen og evnen til å gjøre alt fra superheltfilmer av beste/verste Hollywood-
sort, til mindre og mer «seriøse» roller. Hun ble blant annet nominert til Oscar for rollen som kunstløperen Tonya Harding i «I, Tonya», året etter at hun spilte hovedrollen som superskurken Harley Quinn i actionfilmen «Suicide Squad».

I 2019 fulgte hun opp med å spille Sharon Tate i «Once Upon a Time in Hollywood», skuespilleren som ble drept av Charles Manson og hans drapskult.

<b>POPULÆR:</b> Tarantino har fortalt at Margot Robbie var hennes absolutte førstevalg til rollen i «Once Upon …»
POPULÆR: Tarantino har fortalt at Margot Robbie var hennes absolutte førstevalg til rollen i «Once Upon …» Foto: Getty Images/Daniele Venturelli
<b>I FOKUS:</b> Margot og Rodrigo Santoro i filmen «Focus» fra 2015.
I FOKUS: Margot og Rodrigo Santoro i filmen «Focus» fra 2015. Foto: NTB/Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Produsentpar

Margot Robbie giftet seg med den britiske regissøren Tom Ackerley i 2013, etter at de to møttes under innspillingen av filmen «Suite Française». I dag driver ekteparet produksjonsselskapet LuckyChap Entertainment (det er mer enn sannsynlig at navnet spiller på Margots ektemann), som har produsert flere Oscarnominerte filmer, samt TV-serier. Blant annet filmen «Promising Young Woman», som vant Oscar for beste manus, samt to BAFTA-­priser. Men i likhet med jobben som skuespiller, viser hun stor variasjon når det gjelder hva slags type filmer hun produserer: Blant disse finner vi også flere av hennes egne filmer, deriblant
tidligere nevnte «I, Tonya»
og «Suicide Squad».

<b>SUPERSKURK:</b> Rollen som spik, spenna gærne Harley Quinn er blant Margots mest profilerte.
SUPERSKURK: Rollen som spik, spenna gærne Harley Quinn er blant Margots mest profilerte. Foto: NTB/Moviestore/REX
<b>HAR NOEN TRIKS:</b> Margot Robbie spiller en små­svindler i filmen «Focus».
HAR NOEN TRIKS: Margot Robbie spiller en små­svindler i filmen «Focus». Foto: NTB/Frank Masi/Kramer Sigman/Zatfig/Kobal/REX

Bond, Jane Bond

Men’s Health lanserte henne nylig som kandidat til å ta over som James Bond.

Magasinet Men’s Health lanserte henne nylig som kandidat til å ta over som James Bond nå som Daniel Craig gir seg. Hun har jo både utseendet, karismaen og talentet på plass, så … hvorfor ikke?

Imidlertid kan det vel være grunn til å tro at hun kunne hatt vel så stor glede av, og suksess med, å spille Bond-skurk.

Såpestjernene

TV-serien «Neighbours» har rullet over TV-skjermene siden midten av åttitallet, og nærmer seg 9000 episoder. 

Margot Robbie er langt ifra den eneste superstjernen som fikk sin første smak av rampelyset i «Neighbours». Her er noen av dem. 

Kylie Minogue

Før hun ble en av verdens største popstjerner, spilte hun Charlene i såpeserien fra 1986 til 1988. 

Natalie Imbruglia

En annen sangfugl som først forsøkte seg som skuespiller i «Neighbours», er Natalie Imbruglia, blant annet kjent for hiten «Torn». Hun spilte i serien fra 1992–94. 

Russell Crowe

Han flyttet fra New Zealand til Australia i 1987, og fikk rollen som Kenny Larkin i «Neighbours». På nittitallet dro han videre til USA og ble en av Holly­woods største stjerner. 

Holly Valance

Etter å ha spilt i såpeserien i årene 1999-2002, hadde hun først en noenlunde vellykket musikk-­karriere. Deretter fortsatte hun som skuespiller, blant annet i seriene «C.S.I.» og «Prison Break».

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Vi Menn nr 51 2021

Denne saken ble første gang publisert 19/10 2021.

Les også