vi menn poker

La seg skuffet

Tobias Leknes tok sin andre Norgesmester-tittel, men rakk å ryke ut av 8-game samme dag, og la seg med blandede følelser

Sist oppdatert

Utrolig nok så var jeg skuffet når jeg la meg. Jeg røyk ut nest siste hånd for dagen i 8-game, en turnering som betyr veldig mye for meg, sier Tobias Leknes etter å ha tatt ned Fixed Limit-tittelen foran 154 andre spillere. Med tok han sin andre NM-tittel, den første kom i nettopp 8-game i 2016.

- Men jeg er definitivt utrolig stolt over å ha tatt tittel nr 2, det har jeg drømt om helt siden jeg tok min første, slår han fast.

Spennende mix

Turneringen var en lang kamo om hver eneste sjetong, forteller Leknes.

- I Limit Holdem har man sjelden nok chips til at man føler seg veldig komfortabel. På mitt første bord hadde jeg en veldig aggressiv spiller, som jeg synes spilte ganske god limit hold'em, men jeg vant en nøkkelpot mot han med KK mot QJ på T86-7-Q hvor det gikk inn 3BBs på turn når jeg check-raisa og han slo tredjeslaget. Inn mot bobla ble jeg veldig short igjen, men så dro jeg et mirakelkort opp fra kortstokken med JJ mot Torstein Iversen sin QT på T64-T-J, forteller han

Med to bord igjen vant han en monsterpott med 74hh i en J74 i flopp og en 4-er på turn, og det holdt inn til finalebordet. Der møtte han blant annet Leiv Kåre Johannessen og Monica Eilertsen Vaka, men favorittstempelet, og mest sjetonger, var det imidlertid Felix Vincent Stephensen som satt med

- Finalebordet var en veldig spennende mix av spillere. Alle sammen spilte solid, men jeg følte definitivt at jeg hadde sett noen ting hos flere som jeg hadde en viss ide om hvordan jeg kunne utnytte. Uansett så trengte jeg en del flyt, og etter en kjapp tur nedenom 75.000 så vant jeg omtrent hver eneste pott jeg involverte meg i, og slikt blir det fort mye sjetonger av, forteller han.

Etter hvert forsvant spiller for spiller fra bordet, mens sjetongene i større og større grad landet foran Tobias.

- Det var ikke slik at jeg ønsket noen spesielle spillere ut, men slik det ble passet det meg helt greit at Felix mistet den dominerende chipleaden. Leiv Kåre som jeg møtte heads-up, merker man at har masse erfaring med Limit Holdem, det kunne blitt spennende med en litt lenger heads-up match, forteller han.

Imidlertid ble det tittel, jubel og et nytt par tøfler på Tobias Leknes til slutt.

- Den siste og avgjørende hånda i turneringa hadde jeg 86dd mot Leiv Kåres 98 på Q54dd-8. Kortene kom på ryggen, og jeg kunne juble når ruter 7 ga meg både flush og straight på river, sier norgesmesteren.

Selvtillit

Tobias Leknes var gjenstand for mye moro og mange kommentarer etter å ha kastet hus under NM på Gardermoen før jul, nå regner han med at det blir slutt på den praten.

- Kastet fra NM har jeg klart å forsone meg med. Jeg har gjort mange dårlige kast i mitt liv, og kommer definitivt til å gjøre flere. Tipper egentlig jeg bare kommer til å få høre mer om at det er lettere å vinne i limit, når folk ikke kan gå all-in og få meg til å kaste hus i fixed, ler han, før han fortsetter: - Men det er godt å ta ned denne, når jeg følte jeg var så nære sist!

Etter Fixed gikk har rett i 8-game, som ble snipp-snapp-snute i nest siste hånd på dag 1, og Heads-up ble heller ingen suksess.

- Jeg har planer om å spille alle NM-turneringene i år. Heads-up tapte jeg allerede i en lang og brutal første runde mot Morten Klein. Men jeg går inn med selvtillit i det som for meg blir andre halvdel av NM. I PLO håper jeg å gjøre bedre fra meg enn ifjor, og jeg tror selv at jeg er bedre rustet enn noen gang i den turneringa. I Main så håper jeg å ta med meg momentet fra Gardermoen, så får vi se hvor langt det kan ta meg, avslutter han.

Tidligere Fixed-vinnere:

2003 Odd-Erlend Jensen

2004 Jørn Stian Müller

2005 Jørn Stian Müller

2006 Kjetil Stensland

2007 Ove Lerbrekk

2008 Daniel Hersvik

2009 Truls Ekran Hansen

2010 Jan Olav Sjåvik

2011 Morten Klein

2012 Marius Høgtun

2013 Torstein Iversen

2014 Tor-Arne Fenes

2015 Yngve Steen

2016 Jan Olav Sjåvik

2017 Andreas Høivold

Fullstendig program:

17/03 – Texas Hold´em Fixed Limit 6-Max

18/03 – Texas Hold´em No Limit Heads-Up Triple Chance

18/03 – 8-Game Mixed Limit

19/03 – Pot Limit Omaha 6-Max Triple Chance

20/03 – Texas Hold´em No Limit Ladies

20/03 – Texas Hold´em No Limit Seniors

21/03 – Texas Hold´em No Limit Main Event Dag 1A

22/03 – Texas Hold´em No Limit Main Event Dag 1B

24/03 – Texas Hold´em No Limit 6-Max Turbo

Denne saken ble første gang publisert 19/03 2018, og sist oppdatert 01/07 2020.

Les også