Kronprinsesse Victoria kom i Hennes & Mauritz-kjole til nobelfesten

- Det er en unik kjole, sier kleskjeden.

Foto: Sören Andersson (AFP)
Publisert

(SIDE2):Rockepoeten Bob Dylan glimret med sitt fravær da utdelingen av nobelprisene i den svenske hovedstaden Stockholm fant sted lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ SAKEN: Fredsprisvinnerens kone i kjole med fredssymbol

Men de kongelige gjestene var feststemt og glitret. En av de som får mye omtale for sitt klesvalg, er kronprinsesse Victoria. Hun var kledd i kjole fra kleskjeden Hennes & Mauritz.

Foto: Sören Andersson (AFP)

- Det er en unik kjole i jacquard, laget i slitesterkt materiale, sier presseansvarlig for H&M, Johanna Dahl til Aftonbladet.

Kjolen fra den svenske klesgiganten er imidlertid ikke en del av H&Ms kolleksjon, men ble spesialdesignet for kronprinsessen. Den er laget av organiske og resirkulerbart materiale, og er i organisk silke.

Victoria valgte også H&M da lillebroren prins Carl Philip giftet seg med Sofia Hellqvist i fjor. Kronprinsessen får ofte skryt for å ta rimeligere kjolevalg, og blir omtalt som en pronsesse av folket.

Prinsesse Sofia kom i kjole fra House of Dagmar, og prinsesse Madeleine hadde skjørt og bluse fra den svenske designeren Fadi el Khoury.

Se bildene fra nobelfesten i Stockholm her:

Dylan ble tildelt Nobels litteraturpris, men har for lengst varslet at han ikke kunne komme til Stockholm på grunn av andre forpliktelser.

(Artikkelen fortsetter nedenfor videoen)

youplay

Tusenvis av gjester

De øvrige prisvinnerne var imidlertid på plass i Stockholms konserthus, sammen med den svenske kongefamilien og omkring 1.600 gjester.

Tidligere lørdag ble Colombias president Juan Manuel Santos tildelt Nobels fredspris under en høytidelig seremoni i Oslo rådhus.

Her kan du se video fra da gjestene ankom seremonien:

youplay

Fakta om nobelprisvinnerne i 2016:

* Fysiologi eller medisin: Yoshinori Ohsumi (Japan)

* Fysikk: David Jay Thouless (Storbritannia), F. Duncan M. Haldane (Storbritannia) og J. Michael Kosterlitz (Storbritannia)

* Kjemi: Jean-Pierre Sauvage (Frankrike), J. Fraser Stoddart (Storbritannia) og Bernard L. Feringa (Nederland)

* Fredsprisen: Juan Manuel Santos (Colombia)

* Minneprisen i økonomi: Oliver Hart (Storbritannia/USA) og Bengt Holmström (Finland)

* Litteratur: Bob Dylan (USA) (©NTB)

Denne saken ble første gang publisert 11/12 2016.

Les også