Kristian Ødegård

Fyller 50 år: – Litt rarere enn jeg hadde ønsket

Etter en heseblesende start på året kan Kristian Ødegård juble over å runde et halvt århundre. Men programlederen innrømmer at det er med blandede følelser han ser at den store dagen nærmer seg.

<b>JUBILANT: </b>12. april runder Kristian Ødegård 50 år. Det håper programlederen og programskaperen blir forbigått i stillhet.
JUBILANT: 12. april runder Kristian Ødegård 50 år. Det håper programlederen og programskaperen blir forbigått i stillhet. Foto: Svein Brimi
Publisert

Kristian Ødegård (50) er kjent for å snike seg unna blitsregnet om han får muligheten. Paradoksalt nok er ikke programlederen videre interessert i å sole seg i glansen av egne prosjekter.

Etter nærmere et halvt liv i TV-ruta sitter det fortsatt langt inn å smile bredt foran kamera når et nytt program skal lanseres.

– Jeg har alltid vært interessert i å lage ting, men jeg har vært veldig lite interessert i å være på skjermen. Jeg trives aller best i kulissene, innrømmer Kristian overfor Her og Nå.

Jobben som programleder

Det var ikke opplagt at Kristian, den stillferdige gutten fra Oslo, skulle bli en av Norges mest populære TV-personligheter.

Da han og Espen Eckbo laget «Nissene på låven» sammen i 2002, var det tilfeldighetene som skulle ha det til at han endte opp i programlederrollen.

– Det bare ble sånn, for at vi skulle få det som vi ville. Jeg endte opp på skjermen og sånn har det vært siden, forklarer han med et lett nikk.

<b>PROGRAMLEDERDEBUT:</b> Tilfeldighetene gjorde at Kristian endte opp som programleder for «Nissene på låven» i 2002. 
PROGRAMLEDERDEBUT: Tilfeldighetene gjorde at Kristian endte opp som programleder for «Nissene på låven» i 2002.  Foto: Produsentene

Spoler vi tilbake til da Kristian var bare 10 år gammel, viser det seg likevel å være en drøm som har blitt til virkelighet – sett bort fra den ene, lille detaljen som har gjort ham til A-kjendis.

– Jeg hadde en drøm om å lage TV-programmer. Som 10-åring lagde jeg små miniatyrer av kameraer og sånn, og hadde min egen lille TV-produksjon. Det var det bak kamera jeg var fascinert av. Jeg ville skape noe.

Les også: Kristian Ødegård innrømmer: – Jeg hadde en agenda da jeg møtte Dag Otto første gang

<b>«HUSKESTUE»:</b> Kristian er også en av skaperne av spørreprogrammet «Huskestue» på TV 2.
«HUSKESTUE»: Kristian er også en av skaperne av spørreprogrammet «Huskestue» på TV 2. Foto: TV 2

«Kompani Lauritzen»

Da vi slo an en prat med Kristian på tampen av februar, var det klart for premierevisning av den femte sesongen av «Kompani Lauritzen».

I starten av mars satte Kristian og Dag Otto Lauritzen (67) kursen mot Bømoen leir nok en gang, denne gangen for å spille inn den aller nyeste sesongen av «Tropp 3». Så er det duket for nok en stor begivenhet, det før 2024 har rukket å bli fire måneder gammel.

<b>KOMPANI-KAMERATER:</b> – Det har vært en glede å jobbe med årets deltagere. De minnet litt om deltagerne fra sesong én og alle gikk inn i en sånn kollektiv «dette må vi klare sammen». De fikk et eget type samhold, sier Kristian.
KOMPANI-KAMERATER: – Det har vært en glede å jobbe med årets deltagere. De minnet litt om deltagerne fra sesong én og alle gikk inn i en sånn kollektiv «dette må vi klare sammen». De fikk et eget type samhold, sier Kristian. Foto: TV 2

– Jeg har de siste fire årene tenkt at «nå er jeg snart 50». Så nå når jeg faktisk fyller 50, har jeg på en måte fått fire bonusår allerede. Men jeg må innrømme at det å faktisk svitsje til 50, er litt rarere enn jeg hadde ønsket, innrømmer Kristian nølende, og legger raskt til:

– Jeg husker da mitt store ungdomsidol Morten Harket rundet 50 år. Da tenkte jeg: «Hva? Er han blitt så gammel?» Nå er jeg akkurat like gammel som han var da jeg tenkte disse tankene for snart 15 år siden. Det er spesielt.

<b>NYTT STED:</b> Etter fem sesonger på Setnesmoen leir i Åndalsnes, spilles «Kompani Lauritzen» nå inn på Bømoen. – Utover at vi her på Voss ikke har med oss Forsvaret eller Heimevernet på noen som helst måte, har det ikke bydd på de store utfordringene, sier Kristian til Her og Nå.
NYTT STED: Etter fem sesonger på Setnesmoen leir i Åndalsnes, spilles «Kompani Lauritzen» nå inn på Bømoen. – Utover at vi her på Voss ikke har med oss Forsvaret eller Heimevernet på noen som helst måte, har det ikke bydd på de store utfordringene, sier Kristian til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen

Les også: Nekter å avsløre «Kompani Lauritzen»-hemmeligheten

Fyller 50 år

Å runde et halvt århundre har satt i gang noen tankeprosesser. Det innrømmer tobarnspappaen, som kjenner på en takknemlighet for de mulighetene han har fått på veien.

– Jeg har vært en kombinasjon av ivrig og heldig, som har fått gjøre så mange de tingene jeg drømte om da jeg var liten.

<b>IMPONERTE:</b> Kristian vant «Skal vi danse» med dansepartneren Alexandra Kakurina i 2006. Året etterpå ble han programleder og overtalte Dag Otto Lauritzen til å delta i programmet.
IMPONERTE: Kristian vant «Skal vi danse» med dansepartneren Alexandra Kakurina i 2006. Året etterpå ble han programleder og overtalte Dag Otto Lauritzen til å delta i programmet. Foto: NTB

Å si at han er stolt over det han har greid å utrette, sitter likevel langt inne.

– Jeg synes ordet «stolt» er utslitt, så jeg vil ikke føye meg i rekken av dem som er stolt over alt mulig. Men jeg er fornøyd, smiler han nøkternt.

Og skal vi tro jubilanten, kan det se ut til at den store dagen kan bli forbigått i stillhet. I hvert fall om han får det som han vil.

– Jeg har foreløpig ikke planlagt noe som helst! Nå skal jeg først tre uker til Voss, så får jeg tenke litt over det enn så lenge …


Denne saken ble første gang publisert 12/04 2024.

Les også