Sliter både profesjonelt og privat

Tøff tid for Madde og Chris

Problemene står i kø for ektemannen til prinsesse Madeleine, Chris O`Neill. Hans firmaer sliter økonomisk og skaper bekymringer for ekteparet.

<b>IKKE LYKKELIGE:</b> Rykter vil ha det til at Chris O`Neill og prinsesse Madeleine har problemer i ekteskapet.
IKKE LYKKELIGE: Rykter vil ha det til at Chris O`Neill og prinsesse Madeleine har problemer i ekteskapet. Foto: Shutterstock editorial
Sist oppdatert

Livet smiler ikke til prinsesse Madeleine (39) og ektemannen Chris O`Neill (47) om dagen. Ifølge svenske medier har ekteparet store utfordringer som gjør at de frykter for fremtiden.

Forretningene til Chris går mildt sagt dårlig, og i tillegg skal forholdet mellom de to ha sett bedre dager. Som om ikke det var nok, spekuleres det i at Chris har et anstrengt forhold til medlemmer av kongefamilien i Sverige.

Madeleine og Chris har bodd både i Stockholm, New York, London og nå i Miami siden de giftet seg for snart ni år siden. I Florida bor de i et herskapshus til 30 millioner kroner.

Mister apanasje

Prinsesse Madeleines barn og prins Carl Philips barn skal ikke lenger tilhøre det svenske kongehuset, og apanasjen til syv barn i kongefamilien kuttes, forteller tv2.no. Det betyr at apanasjen til Madeleines tre barn forsvinner.

De kommer fra nå av til å i større grad betraktes som privatpersoner, og kommer således ikke til å ha de begrensninger som at de ikke delta i næringslivet, slik som kongelige personligheter normalt har, står det i en pressemelding fra det svenske kongehuset.

Bor i Miami

Chris O`Neill skal opp igjennom årene ha tjent gode penger som finansrådgiver for rike klienter, og etter hvert gjort stor suksess i forretningslivet med eierinteresser i flere firmaer. Men nå sliter han altså både økonomisk og omdømmemessig.

<b>UTEN CHRIS:</b> Siden Chris O`Neill ikke vil bli prins, er han heller ikke en del av den svenske kongehuset.
UTEN CHRIS: Siden Chris O`Neill ikke vil bli prins, er han heller ikke en del av den svenske kongehuset. Foto: Produsentene

Chris er partner i finansbedriften Gloucester Rain Llp. Svensk Damtidning skriver at en analyse fra det britiske kredittratingbyrået Endole tyder på at firmaet står på konkursens rand.

– Det er trist. Jeg fatter ikke hvordan han tenker, han har jo et rykte å forsvare, sier en venn av kongefamilien til det svenske ukebladet.

Helt siden han giftet seg med den svenske prinsessen, har Chris jobbet for firmaet Wilton Payments – et foretak som har som oppgave å fikse betalingsløsninger til store, internasjonale firmaer.

Ifølge Expressen har jobben imidlertid skapt hodebry for Chris O`Neill de seneste årene.

Les også: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel slo tilbake mot de vonde ryktene

Bedriften har millionunderskudd

Wilton Payments har gått med millionunderskudd i flere år. De seneste regnskapene viser et underskudd på 204 700 pund. Det tilsvarer ca. 2,4 millioner norske kroner.

Firmaet har i overkant av 400 000 kroner på bok, men har totalt over 3,5 millioner i gjeld som skal betales til kreditorer innen kort tid. Enkelte av tjenestene til firmaet har også vakt oppsikt i Sverige.

«Ingen betaling, den nyeste seniorsingle online datingside», «Datingtjenester online for single over 50» og «Mest effektive modne online datingtjenester – gratis søk», står det på hjemmesiden.

Det svenske hoffet sier at firmaets side er hacket, men IT-ekspert Marcus Murray uttaler til Expressen at det hele uansett kan være skadelig for firmaet.

– Omdømmemessig ser det ganske ufordelaktig ut å ikke holde oversikt over internetteksponeringen din mot egen nettside. Det avslører at man ikke har noe fokus på IT- og sikkerhetskrav. Det er også merkelig at det kan ligge der så lenge, uten at de tar det bort, sier Murray.

Les også: (+) Nini var gift med to fettere: Ble fordømt av sine egne foreldre

Avbildet uten giftering

Men det er ikke bare forretningsmessig at Chris har utfordringer. Ryktene om at han og prinsesse Madeleine sliter i ekteskapet dukker opp med jevne mellomrom i Sverige. At Chris flere ganger er blitt avbildet uten giftering, demper ikke akkurat spekulasjonene.

Nå går det i tillegg også rykter i vårt naboland om at Chris heller ikke skal være veldig populær i den svenske kongefamilien. Både fordi han ikke vil være en del av kongehuset, helst ikke vil delta i rojale sammenhenger, ikke trives i Sverige og har en annen stil enn resten av familien.

Han skal blant annet ikke komme spesielt godt overens med prins Daniel (44), som har helt annen bakgrunn enn Chris.

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også