Prinsesse Isabella starter et nytt liv

Nå flytter hun hjemmefra

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik må innse at det snart blir færre rundt frokostbordet. Nå forlater også prinsesse Isabella familien.

<b>            PRINSESSE ISABELLA:</b> Prinsesse Isabella er, til tross for sin unge alder, i ferd med å skape sin egen stil.
PRINSESSE ISABELLA: Prinsesse Isabella er, til tross for sin unge alder, i ferd med å skape sin egen stil. Foto: Produsentene
Sist oppdatert

Konfirmasjonen markerte ikke bare et steg nærmere de voksnes rekker for prinsesse Isabella (15). Den var også starten på et nytt liv for den eldste datteren til kronprins Frederik (53) og kronprinsesse Mary (50).

Nå er prinsessen så gammel at hun selv kan bestemme hvilke vei hun velger å gå videre, selv om foreldrene i intervjuer insisterer på at de fortsatt vil ha et ord med i laget.

Siden Isabella ikke er tronarving, står hun imidlertid ganske fritt til å velge karrierevei.

Les også: Maud Angelica Behn: – Jeg synes det er digg å gråte. Tårene hjelper kroppen å rense bort de vonde følelsene – litt etter litt

Begynner på Herlufsholm kostskole

Den første avgjørelsen har prinsesse Isabella tatt. Til høsten flytter hun fra kronprinsfamiliens leilighet på Amalienborg slott i København og til Næstved. Der skal hun begynne på velrenommerte Herlufsholm kostskole.

Å flytte hjemmefra og begynne på en ny skole er et stort steg for alle tenåringer, men prinsesse Isabella kan i hvert fall trøste seg med at storebror prins Christian (16) går på samme skole. Han kan sikkert gi verdifulle tips om både undervisningen og hvordan det er å bo sammen med de du går på skole med.

<b>            PRINS CHRISTIAN: </b>Til høsten skal både prins Christian og prinsesse Isabella bo i Næstved. Prins Vincent blir nok boende hjemme noen år til.
PRINS CHRISTIAN: Til høsten skal både prins Christian og prinsesse Isabella bo i Næstved. Prins Vincent blir nok boende hjemme noen år til. Foto: NTB

Ifølge danske medier er det trolig kronprinsesse Mary som gruer seg mest til at prinsesse Isabella flytter. Hun er veldig familiekjær, og vil gjerne ha sine nærmeste rundt seg hele tiden.

I forbindelse med sin 50-årsdag i februar fortalte kronprinsessen at familien så ofte mulig samler seg rundt frokostbordet på morgenen, og at hun gruet seg til at prins Christian flyttet. Nå blir det enda færre rundt bordet. Men desto hyggeligere når alle er hjemme.

Les også: (+) Spådommen Sonja Haraldsen fikk som ung jente, skremmer henne den dag i dag

Lidenskap for tennis

Kronprinsesse Mary kan i hvert fall berolige seg med at prinsesse Isabella allerede er en veslevoksen dame som utmerker seg både på skolen, i sosial sammenheng og innen sport.

Prinsessen er en aktiv ung jente med mange jern i ilden. Hun elsker både å lese og være sammen med sine venner på fritiden, men bruker også mye tid på en av sine store lidenskaper – tennis.

<b>      KRONPRINSFAMILIEN:</b> Den danske kronprinsfamilien vil nok sette ekstra stor pris på stundene sammen nå når bare tre av fem blir boende hjemme.
KRONPRINSFAMILIEN: Den danske kronprinsfamilien vil nok sette ekstra stor pris på stundene sammen nå når bare tre av fem blir boende hjemme. Foto: Produsentene

Isabella er som mange på hennes alder også opptatt av moter, og skal være bestemt på å skape sin egen stil. Men hun har også innrømmet at hun inspireres mye av mamma Mary.

Prinsessen er også munnrapp og morsom, og hun gjorde stor lykke i en video som de fire barna hadde laget til sin mors 50-årsdag.

Isabella fleipet med flere eksempler på morens dansk med australsk aksent.

– Det er noen ord hun uttaler på en morsom måte. Hele familien erter henne for det, men selv mener hun at hun klarer å uttale ordene godt nok, sa prinsesse Isabella.

Denne saken ble første gang publisert 01/06 2022, og sist oppdatert 09/11 2022.

Les også