Inspirert av The Crown

Kronprinsesse Victoria vil rømme landet

Sveriges kronprinsesse Victoria har ikke noe sans for at det nå planlegges en TV-serie inspirert av britiske "The Crown" om hennes egen familie.

<b>IKKE BEGEISTRET:</b> Hverken kronprinsesse Victoria eller prins Daniel synes at det er stas at deres liv nå blir dramatisert.
IKKE BEGEISTRET: Hverken kronprinsesse Victoria eller prins Daniel synes at det er stas at deres liv nå blir dramatisert. Foto: NTB
Sist oppdatert

Kronprinsesse Victoria (45) liker ikke tanken på at hennes liv skal dramatiseres i den nye planlagte svenske TV-serien «Monarki» som kommer på svenske TV4 og C More.

I serien får seerne følge kong Carl Gustaf (76) fra like før kong Gustav VI Adolfs død 15. september 1973 og frem til i dag.

Det betyr at også dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prinsesse Madeleine og deres ektefeller og barn også får sentrale roller.

Victoria er skeptisk til at kongefamiliens medlemmer skal portretteres i serien.

– Hvordan kan de bli riktig fremstilt? Det blir vanskelig, ikke minst så lenge personene lever, sier kronprinsesse Victoria til Svenska Dagbladet.

Les også: Per visste fint lite om kvinnen han spiste lunsj med. Heldigvis tok ikke Diana det flaue spørsmålet hans ille opp

<b>I HOVEDROLLENE:</b> Prins Daniel, kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf blir alle tre portrettert i TV-serien som er et samarbeid mellom TV4 og C More.
I HOVEDROLLENE: Prins Daniel, kronprinsesse Victoria og kong Carl Gustaf blir alle tre portrettert i TV-serien som er et samarbeid mellom TV4 og C More. Foto: NTB

Vet ikke hvem som skal ha rollen

Tronarvingen har ingen tanker om hvem hun kan tenke seg kan spille henne i «Monarki».

– Det bryr jeg meg ikke om. Jeg kommer ikke til å se serien. Kanskje rømmer jeg landet når serien går på TV, sier kronprinsesse Victoria til Svenska Dagbladet.

Hun har fått med seg litt av den britiske serien «The Crown» som handler om den kongefamilien i Storbritannia.

– Jeg må si det er fantastiske miljøskildringer, og den er interessant også historisk. Men jeg kan jo ikke vurdere sannheten i serien, sier kronprinsessen.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

<b>INSPIRASJON:</b> Det var dramatiseringen av livet til prinsesse Diana og de andre britiske kongelige i «The Crown» som ga serieskaperne ideen til å lage en svensk versjon.
INSPIRASJON: Det var dramatiseringen av livet til prinsesse Diana og de andre britiske kongelige i «The Crown» som ga serieskaperne ideen til å lage en svensk versjon. Foto: NTB

Inspirert av «The Crown»

Serieskaper og forfatter Åsa Lantz innrømmer at «Monarki» er inspirert av «The Crown».

– Men min tilnærming er annerledes. «The Crown» handler om hvordan monarkiet påvirker verdensbegivenheter, men i Sverige er det snarere motsatt.

– Her har samfunnet forandret kongefamilien, sier Lantz til Dagens Nyheter.

Denne saken ble første gang publisert 17/02 2023, og sist oppdatert 17/02 2023.

Les også