Fyrstinne Charlene om sine tunge år

Fyrstinne Charlene: – Det har vært en tøff og vond tid

Monacos fyrstinne Charlene håper det to år lange marerittet med alvorlig sykdom og rykteflom snart er over.

<b>      TILBAKE PÅ JOBB:</b> Fyrstinne Charlene har gjennomført noen få representasjonsoppgaver de siste månedene, men er ikke tilbake hundre prosent.
TILBAKE PÅ JOBB: Fyrstinne Charlene har gjennomført noen få representasjonsoppgaver de siste månedene, men er ikke tilbake hundre prosent. Foto: NTB
Sist oppdatert

Alvorlig sykdom har gjort at fyrstinne Charlene, som nylig fylte 45 år, mer eller mine har vært borte fra rampelyset siden desember 2020.

Nå ser Monacos førstedame lysere på livet. Hun håper og tror hun snart kan representere fyrstehuset på full tid. Både sammen med ektemannen fyrst Albert (64) og alene.

Les også: Fyrsteparet Charlene og Albert: Marerittet som aldri tar slutt

Barbert venstre side av hodet

Charlene kan imidlertid ikke love noen dato for når hun er hundre prosent klar igjen.

– Det har vært en tøff og vond tid, men nå føler meg så mye bedre enn jeg har gjort de siste årene. Jeg har mindre smerter og mye mer energi, og jeg fortsetter stadig å bli bedre, forteller hun i et intervju med Monaco Matin.

<b>FYRSTEPARET:</b> Fyrsteparet prøvde ifølge flere franske medier å slå tilbake mot alle ryktene da de ankom arm i arm til en tilstelning i Monte Carlo nylig.
FYRSTEPARET: Fyrsteparet prøvde ifølge flere franske medier å slå tilbake mot alle ryktene da de ankom arm i arm til en tilstelning i Monte Carlo nylig. Foto: NTB

– Jeg tar fremtiden skritt for skritt, en dag om gangen. Heldigvis har jeg en fantastisk familie som støtter meg og som jeg elsker, forteller hun til avisen.

Ryktene begynte å gå i Monte Carlo om at fyrstinne Charlene ikke hadde det bra da hun dukket opp på et førjulsarrangement i lilleputtstaten i desember 2020.

Charlene hadde barbert den venstre siden av hodet og farget resten av håret med en blanding av brune og blonde nyanser. Fyrstehuset har hverken da eller senere kommentert hva som var årsaken til den veldig spesielle frisyren som noen antydet var en form for demonstrasjon.

<b>SJOKK-SVEIS:</b> Charlene har vært sjelden å se siden hun stilte med denne spesielle hårprakten i desember 2020.
SJOKK-SVEIS: Charlene har vært sjelden å se siden hun stilte med denne spesielle hårprakten i desember 2020. Foto: NTB

Presseavdelingen til fyrsteparet har heller ikke vært veldig meddelsomme om sykdommen som rammet fyrstinnen under et besøk i Sør-Afrika i mars 2021 eller de problemene som har satt henne ut av spill det siste drøye året.

Les også: (+) Da den søte prinsessen kom til verden, var det ingen som tenkte at hun en dag skulle bli dronning

<b>GOD STEMNING:</b> Monacos førstedame virket i godt humør da hun deltok på et arrangement sammen med Charlotte Casiraghi, datteren til prinsesse Caroline.
GOD STEMNING: Monacos førstedame virket i godt humør da hun deltok på et arrangement sammen med Charlotte Casiraghi, datteren til prinsesse Caroline. Foto: NTB

Infeksjon i øre, nese og hals

Fyrst Albert fortalte imidlertid til People Magazine at fyrstinnen pådro seg en alvorlig infeksjon i øre, nese og halsregionen under oppholdet i sitt fødeland.

Infeksjonen skal ha oppstått etter en operasjon i en tann, og resulterte i at hun måtte igjennom flere omfattende og kompliserte inngrep. Disse inngrepene førte til at Charlene ikke fikk lov til å reise hjem til Monaco før i månedsskiftet november/desember 2021.

Men oppholdet i lilleputtstaten ble kortvarig. Allerede etter få uker bekreftet fyrst Albert i et nytt intervju med People at hans kone var alvorlig syk, og at hun hadde måttet ha behandling. Ifølge flere medier ble hun innlagt på et eksklusivt senter i Sveits. Der tilbrakte hun de første månedene av 2022.

– Sykdommen er et resultat av flere faktorer som alle er private. Men det er ikke korona. Og det har ikke noe med kreft eller plastisk kirurgi å gjøre, sa fyrst Albert i intervjuet.

Han var også nøye med å påpeke at sykdommen ikke skyldtes problemer i ekteskapet, og at spekulasjonene om at deres private forhold var en ekstra belastning for hans kone i en meget tung og vanskelig periode.

Men det har ikke stoppet ryktene i Monte Carlo om at deres forhold bare er rent profesjonelt, og at fyrstinne Charlene disponerer en leilighet med to soverom, 300 meter fra fyrstepalasset.

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2023, og sist oppdatert 27/02 2023.

Les også