instagram

Modell nektet adgang til museum: - Picasso ville ha elsket antrekket mitt

Til tross for at Louvre i Paris ikke har kleskode, ble ikke antrekket til modellen Newsha Syeh akseptert.

Sist oppdatert

For de av oss som har besøkt Peterskirken i Roma eller Den blå moske i Istanbul, vet at et besøkt på slike steder krever en viss form for kleskode. Kort shorts eller skjørt er ikke tillatt, det samme er bare skuldre. Men nå viser det seg at det ikke bare er religiøse bygninger som krever en viss form for påkledning for å slippe inn.

Nylig ble blogger og modell Newsha Syeh (25) nektet adgang til det kjente museet Louvre i Paris. Ifølge den australske kvinnen fikk hun ikke komme inn på grunn av antrekket - en svart kjole med dyp utringning.

Syeh, som nå har over 270.000 følgere på Instagram, delte et bilde av seg selv med teksten «i går ble jeg stoppet ved inngangen til Louvre av en sikkerhetsvakt. Det skyldtes antrekket mitt». Modellen kunne fortelle at sikkerhetsvakten var uhøflig, gestikulerte ufinheter og verbalt trakasserte henne da han bortviste henne.

- Latterlig at noen blir så fornærmet over kvinnekroppen

Inngangsnekten ble raskt plukket opp av australske og britiske medier. Til Daily Mail forteller bloggeren at hun er sjokkert over oppførselen til de ansatte.

- Jeg har besøkt Louvre tidligere og det er et fantastisk sted. I tillegg viser de frem en rekke malerier og statuer av nakne kvinner, så jeg finner det helt latterlig at noen som arbeider der blir så fornærmet over kvinnekroppen, sier hun til avisen.

- Hadde jeg besøkt en kirke eller et annet hellig sted, hadde jeg forstått det og kledd meg etter kleskoden, legger Syeh til.

Det verdenskjente museet i Paris har blant annet «Mona Lisa»-maleriet på veggen og skulpturen «Venos de Milo» i samlingen.

Ifølge Daily Mail har ikke Louvre en bestemt kleskode, men museumsgjester nektes adgang dersom de «går i badedrakt, er naken, i bar overkropp eller barbeint».

Motreaksjon

Syeh opplyser til Daily Mail at sikkerhetsvakten til slutt lot henne slippe inn mot at hun tok på seg en kåpe.

- Vi kunne gå inn mot at jeg tok på meg min enorme kåpe på en varm dag, men jeg følte ikke jeg kunne kose meg med kunst etter alt det der. Da gikk vi heller ut for å nyte Paris, forteller 25-åringen.

Syeh er født i Tyrkia, men vokst opp i Australia.

- Jeg er nok litt opprørsk i klesveien, men jeg er født i et land hvor kvinner kan bli arrestert for å ikke dekke til håret. Derfor feirer jeg friheten andre land tilbyr meg nå.




Det verdenskjente museet har ikke kommentert påstanden om inngangsnekten.

Høster applaus

I kommentarfeltet under bildene modellen har delt fra opplevelsen, er meningen delte. Der noen forsvarer sikkerhetsvakten, mener andre holdningene hører hjemme i steinalderen og ikke på en plass som har en rekke kjente nakne kunstverk i samlingen.

Syeh ser ikke ut til å la seg affisere av det hele. Hun la ut et bilde av seg selv i kjolen foran Louvre med teksten «Picasso hadde elsket antrekket mitt», og høster applaus på Instagram. I skrivende stund har over 40.000 likt bildet hennes, flere titalls tusen flere enn bildene hennes normalt får.

Denne saken ble første gang publisert 21/11 2018, og sist oppdatert 21/11 2018.

Les også