Superstjernene endret sine opprinnelige navn

Kjendisenes navn: Dette heter de egentlig

Mange store stjerner heter egentlig noe helt annet enn det de er kjent for. Det er imidlertid mange ulike årsaker til navnebyttene, og det handler ikke alltid om at døpenavnet ikke er fengende nok.

FORKORTET NAVNET: Det er kanskje ikke så rart filmstjernen Meg Ryan har valgt å forkorte sitt fulle navn ...
FORKORTET NAVNET: Det er kanskje ikke så rart filmstjernen Meg Ryan har valgt å forkorte sitt fulle navn ... Foto: ROBYN BECK
Sist oppdatert

Les hvorfor disse 12 kjendisene har byttet døpenavnet sitt!

1. Kirk Douglas

Skuespilleren ble født i New York i 1916 av russisk-jødiske foreldre og fikk navnet Issur Danielovitch. Familien endret etter hvert etternavnet til det kortere og enklere navnet Demsky. Før karrieren startet, endret han navn til Kirk Douglas.

Til bladet People fortalte han i 2015 at han angret på at han ikke hadde beholdt sitt opprinnelige navn, men at han mente at fornavnet hans var for uhåndterlig og for jødisk for Hollywood på den tiden.

Filmveteranen, kjent fra blant annet «En verdensomseiling under havet» og «Helter i Telemark», døde i 2020, hele 103 år gammel.

På grunn av fars navnebytte fikk sønnen Michael derfor også etternavnet Douglas i stedet for Demsky eller Danielovitch, noe som igjen skulle føre til at en annen skuespiller senere måtte skifte navn.

KIRK DOUGLAS: Skuespilleren ble født i New York i 1916 av russisk-jødiske foreldre og fikk navnet Issur Danielovitch, men endret til Kirk Douglas.
KIRK DOUGLAS: Skuespilleren ble født i New York i 1916 av russisk-jødiske foreldre og fikk navnet Issur Danielovitch, men endret til Kirk Douglas. Foto: Gregg DeGuire/WireImage

2. Diane Keaton

Skuespilleren byttet ikke etternavn fordi hun var misfornøyd med sitt eget, men fordi det allerede var en annen skuespiller som het Diane Hall. Hun tok derfor pikenavnet til mamma Dorothy.

Diane Keaton har spilt i mange Woody Allen-filmer, og rollen i «Annie Hall» skrev han spesielt til hun som ble født Diane Hall. 77-åringen, som nå er kinoaktuell med «Book Club», vant en Oscar for akkurat denne rollen.

Diane Keaton.
Diane Keaton. Foto: Raymond Hall/Getty Images

3. Michael Keaton

Hadde det ikke vært for at Michael Douglas (78) allerede hadde skapt seg et navn i Hollywood, kunne den syv år yngre Michael John Douglas ha sluppet å bytte etternavn. 71-åringen gikk derfor for navnet Michael Keaton.

Noen har spekulert i om skuespilleren, kjent fra «Night Shift» og «Birdman», valgte Keaton for å hedre enten stumfilmstjernen Buster Keaton eller skuespilleren Diane Keaton, men Michael har avkreftet dette.

Navnet fant han helt tilfeldig da han gikk gjennom en telefonkatalog!

Les også: Sjekk hva Hollywood-stjernene forlanger!

Michael Keaton.
Michael Keaton. Foto: Christopher Polk/Getty Images

4. Meg Ryan

Skuespilleren (avbildet øverst i saken) var et av de største navnene i Hollywood på 1980- og 1990-tallet med filmer som «Da han møtte henne», «Søvnløs i Seattle» og «Du har m@il».

Hadde hun brukt døpenavnet sitt, ville navnet tatt stor plass på filmplakatene. 61-åringen er nemlig døpt Margaret Mary Emily Anne Hyra!

Det lange navnet ble fort veldig mye kortere da hun ville søke lykken som skuespiller. Meg er en kortform for Margaret, mens Ryan er pikenavnet til mormoren.

5. Whoopi Goldberg

I 1955 kom skuespilleren til verden med et mye mer anonymt navn: Caryn Elaine Johnson.

– Når du opptrer på scenen, har du egentlig aldri tid til å gå på do og lukke døren. Hvis du får luft i magen, må du slippe det ut. Så folk pleide å si til meg: Du er som en prompepute. Og det er der navnet kom fra, har hun fortalt til The New York Times om navnet Whoopi (Whoopee er en amerikansk prompepute red.anm.).

Stjernen, som er kjent for filmer som «Ghost» og «Sister Act», har i intervjuer hevdet at Goldberg er et gammelt jødisk familienavn, men slektsforskere mener imidlertid at de ikke kan finne Goldberg-navnet på hennes slektstre.

Whoopi Goldberg.
Whoopi Goldberg. Foto: Steve Granitz/Getty Images

6. Miley Cyrus

Artisten ble døpt Destiny Hope Cyrus, og navnet i seg selv høres jo ut som et vaskeekte stjernenavn! Pappa Billy Ray Cyrus var da også en stor countrystjerne da hun ble født. Tilfeldighetene ville det imidlertid annerledes.

Destiny Hope fikk kallenavnet Smiley da hun var liten, fordi hun smilte så mye som baby. Smiley ble senere forkortet til Miley.

Miley Cyrus.
Miley Cyrus. Foto: KEVORK DJANSEZIAN/Getty Images

I 2008 endret 30-åringen, som er kjent for hits som «Wrecking Ball» og «Flowers», navnet sitt offisielt til Miley Ray Cyrus.

Les også: (+) Virginia (26) ble med den 136 kg tunge filmstjernen på rommet – fire dager senere var hun død

7. John Aniston

Skuespilleren, mest kjent fra såpeserien «I gode og onde dager», ble født på den greske øya Korfu i 1933 og fikk navnet Yannis Anastassakis. Da han var to år gammel, flyttet familien til USA og der bestemte foreldrene seg for å anglisere etternavnet slik at det lange Anastassakis ble til Aniston.

Dermed vokste også superstjernen Jennifer Aniston opp med akkurat det etternavnet i stedet for å bli kjent som «Friends»-skuespilleren Jennifer Anastassakis. John døde i 2022, 89 år gammel.

John Aniston.
John Aniston. Foto: Frank Trapper/Getty Images

8. John Legend

Artisten ble født John Roger Stephens. 44-åringen er imidlertid mye bedre kjent som John Legend og låter som «Ordinary People», «Used to Love U» og «All of Me».

– John Legend er et kallenavn som noen venner begynte å kalle meg, og på en måte vokste det til å bli scenenavnet mitt, har han fortalt til MTV.

John Legend.
John Legend. Foto: Jo Hale/Redferns

9. Martin og Charlie Sheen

Skuespilleren Ramón Antonio Gerardo Estévez ble født i USA i 1940 med spansk far og irsk mor. Han tenkte at navnet Martin Sheen ville gjøre det enklere for ham å få skuespillerjobber.

83-åringen har aldri endret navnet offisielt og heter fortsatt Ramón Antonio Gerardo Estévez i alle dokumenter. Han har også innrømmet at navnebyttet er noe av det han angrer mest på i livet.

Martin har fire barn, og alle har blitt skuespillere, men kun én av dem har endret etternavnet sitt. Emilio, Ramón og Renée har alle beholdt Estévez, mens Carlos Irwin Estévez er mer kjent som Charlie Sheen.

Martin og Charlie Sheen.
Martin og Charlie Sheen. Foto: Jeff Kravitz

58-åringen valgte pappas «nye etternavn» og kallenavnet Charlie for Carlos da han entret skuespillerbransjen.

10. Marilyn Monroe

Skuespilleren og modellen vokste opp som Norma Jeane Mortenson. Fra 1946 brukte hun navnet Marilyn Monroe, men endret ikke navnet offisielt før 10 år senere.

Fornavnet ble valgt av en av sjefene i 20th Century Fox, der hun hadde kontrakt, fordi hun minnet om skuespilleren Marilyn Miller. Hun valgte selv etternavnet Monroe, som var pikenavnet til moren hennes Gladys.

Marilyn ble den første forsidepiken på Playboy, og gjorde suksess med filmer som «Herrer liker blonde piker» og «Noen har det hett» før hun døde i 1962, bare 36 år gammel.

Les også: Marilyn Monroes ulykkelige liv – og ryktene rundt hennes død

Marilyn Monroe.
Marilyn Monroe. Foto: Baron/Hulton Archive/Getty Images

11. Elton John

Artisten er født Reginald Kenneth Dwight. 76-åringen likte ikke navnet sitt, og det ga ham dårlige minner fra en vanskelig oppvekst.

– Da jeg ble Elton John, var det som om jeg fikk en ny giv, har han sagt, ifølge The Daily Express. Det nye navnet var en hyllest til saksofonisten Elton Dean og vokalisten Long John Baldry.

I 1972 endret han navnet sitt offisielt til Elton Hercules John. Briten er kjent for en rekke hits, og har blant annet skrevet en minnesang om en annen kjent person som endret navnet sitt, nemlig Marilyn Monroe (Norma Jeane Mortenson) i «Candle in the Wind».

Elton John.
Elton John. Foto: Erika Goldring/Getty Images/AFP

12. Katy Perry

Artisten (til venstre) ble født som Katheryn Elizabeth Hudson. 38-åringen, som er kjent for hits som «I Kissed a Girl», «Hot N Cold» og «Roar», kalte seg først Katy Hudson, men endret navn til Katy Perry for å unngå å bli forvekslet med skuespilleren Kate Hudson (44) (til høyre), som allerede hadde skapt seg et kjent navn.

De to har møttes flere ganger, her fra 2016. Perry er pikenavnet til Katys mamma Mary Christine.

Denne saken ble første gang publisert 13/10 2023, og sist oppdatert 13/10 2023.

Les også