Aktuelt

Katten til Karl Lagerfeld kan arve 1,5 milliarder kroner

Forvirring rundt om katten Choupette (8) vil arve motelegendens gigantformue.

KJENT FRA INSTAGRAM: Katten Choupette er et kjent fjes fra før for mange i motebransjen. Hun har medvirket i flere kampanjer, i tillegg til å ha sin egen Instagram-konto.
KJENT FRA INSTAGRAM: Katten Choupette er et kjent fjes fra før for mange i motebransjen. Hun har medvirket i flere kampanjer, i tillegg til å ha sin egen Instagram-konto. Foto: Franziska Krug / Contributor
Sist oppdatert

Tirsdag kom nyheten om at Karl Lagerfeld, Chanel-sjef og en av moteindustriens mest toneangivende designere, har gått bort, 85 år gammel.

Moteverdenen er i sorg, men samtidig diskuteres det allerede hvem som kan bli designerens arving - nemlig katten hans, Choupette (8)

Hellig birma-katten er fra før av en nokså berømt katt, og har vært Lagerfelds motemaskot i flere år. Blant annet har hun sin egen Instagram-konto med 190.000 følgere.

Nå melder flere medier, blant annet The Independent, at Choupette kan være den rettmessige arvingen til Lagerfelds 1,5 milliarder kroner store formue dersom hun har blitt oppgitt som hans arving.

Les også: Historien om Coco Chanel

Omtalt som arving

Den lille blåøyde katten, som har vært å se i flere motekampanjer, har faktisk mottatt honorar når hun har vært å se som «modell» i annonser som har gitt Karl Lagerfeld inntekter. Disse pengene skal han ifølge den franske avisen Le Figaro ha satt av til henne.

Lagerfeld har tidligere omtalt henne som en «arving». I et intervju i 2015 uttalte han:

- Hun har sin egen lille formue, hun er en arving. Hvis noe skjer med meg, vil ikke personen som tar seg av henne leve i elendighet.

Kan følge tysk lov

Ifølge fransk lov kan ikke dyr arve mennesker, fordi de ifølge loven ikke eksisterer som fysisk og juridisk person. En annen mulighet er imidlertid at Karl Lagerfeld har ønsket at den som skal passe på henne etter hans død skal arve formuen. Saken kan også bli en annen dersom Lagerfeld har sørget for at tysk lov skal følges.

I Tyskland finnes det et eksempel på kjæledyr som har arvet store summer etter eiernes bortgang.

I 1992 arvet schäferhunden Gunther IV en formue på 1,7 milliarder norske kroner fra eieren sin, den tyske grevinnen Karlotta Liebenstein, ifølge Le Figaro.

Karl Lagerfeld ble som kjent født i Hamburg i Tyskland. Designeren giftet seg aldri, og fikk heller ingen barn.

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2019, og sist oppdatert 20/02 2019.

Les også