Kata­rina Flatland

Katarina Flatland: – Et ekstremt ubehagelig miljø å være i

I reali­ty­pro­gram­met «For­ræ­der» kan man ikke stole på noen. – Du mis­ten­ker alle for å lure deg. Da var det godt å ha én som du i hvert fall tror du kan stole på, sier Kata­rina til Her og Nå.

<b>KATARINA FLATLAND:</b> Å være i et miljø hvor du ikke kan stole på noen, som i «For­ræ­der – iblant oss», har fått Kata­rina til å innse hvor viktig det er å omgi seg med men­nes­ker man kan stole på.
KATARINA FLATLAND: Å være i et miljø hvor du ikke kan stole på noen, som i «For­ræ­der – iblant oss», har fått Kata­rina til å innse hvor viktig det er å omgi seg med men­nes­ker man kan stole på. Foto: Jørn Grønlund
Publisert

Denne høsten skal TV 2 lokke seerne til skjer­men med pro­gram­met, «For­ræ­der» hvor 20 kjente personer er med i et psy­ko­lo­gisk spill om tillit og loja­li­tet.

TV 2-pro­gram­le­der Kata­rina Flatland (33) er en av dem som ikke klarte å motstå til­bu­det om å delta i denne psy­ko­lo­giske utford­rin­gen, men lite ante hun om hva som ventet henne.

– Det var kjem­pe­tøft. Til­li­ten ble helt tatt bort og du følte at du ikke kunne stole på noen. Det var et eks­tremt ube­ha­ge­lig miljø å være i, fordi du mis­ten­ker alle for å lure deg, sier en høy­gra­vid Kata­rina til Her og Nå når vi møter henne på pres­se­vis­nin­gen av serien.

<b>«FORRÆDER»:</b> Kata­rina er takk­nem­lig for at pappa, den tid­li­gere pro­gram­le­de­ren Hallvard Flatland, var med i serien. – Det føltes godt og trygt å ha noen man kunne stole på. Her sammen med Chris­ter Falck og Sander «Rand­ulle» Dale.
«FORRÆDER»: Kata­rina er takk­nem­lig for at pappa, den tid­li­gere pro­gram­le­de­ren Hallvard Flatland, var med i serien. – Det føltes godt og trygt å ha noen man kunne stole på. Her sammen med Chris­ter Falck og Sander «Rand­ulle» Dale. Foto: TV 2

Deltaker i «For­ræ­der»

«For­ræ­der» sendes på TV 2 hver fredag kl. 20.00.

Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Se mer

For Kata­rina skulle den første store over­ras­kel­sen komme alle­rede på vei til den ærver­dige vil­laen hvor det sosi­ale eks­pe­ri­men­tet skulle spil­les inn. Da dukker nemlig pappa, den tid­li­gere pro­gram­le­de­ren Hallvard Flatland (65), opp som en av de 20 del­ta­gerne.

Selv om Hallvard visste at Kata­rina skulle delta i «For­ræ­der – iblant oss», hadde han holdt sin egen del­ta­gelse godt skjult for dat­te­ren.

– Jeg ble veldig glad da pappa viste seg som en av spil­lerne. Det å ha et men­neske der som du i hvert fall tror du kan stole på, ble viktig for meg. Det føltes trygt og godt, sier Kata­rina og smiler hjer­te­lig.

– Du var ikke redd for at Hallvard skulle være en av de som løy til deg?

– Vi er begge kon­kur­ran­se­drevne men­nes­ker, så det var en ørli­ten sjanse for at vi kunne ført hverandre bak lyset. Men vi stoler ganske mye på hver­andre.

<b>HARALD DOUBLOUG:</b> Kata­rina og ekte­man­nen, Harald Dobloug, venter sitt andre barn. Fra før har de sønnen Bernard som nylig fylte 2 år.
HARALD DOUBLOUG: Kata­rina og ekte­man­nen, Harald Dobloug, venter sitt andre barn. Fra før har de sønnen Bernard som nylig fylte 2 år. Foto: Instagram

Les også: Psy­ko­lo­ger måtte gripe inn og kjen­di­ser ble kjørt til lege­vakta under inn­spil­lin­gen av det nye TV 2-pro­gram­met «For­ræ­der»

Spilles inn i Sandefjord

Det var nok ingen av del­ta­gerne som var for­be­redt på det som ventet dem inne i skips­re­der Anders Jahres gamle luk­sus­villa i San­de­fjord.

Tre av dem ble utnevnt til for­ræ­dere og de res­te­rende til lojale. Bort­sett fra de tre for­ræ­derne var det ingen som visste hvem som var hva. Da spil­let var i gang, var det om å gjøre å avsløre for­ræ­derne før det er for sent.

– Det var så mange tanker og følel­ser – hele tiden går man rundt og er mis­tenk­som. Det var ganske slit­somt. Å være hor­mo­nell der inne unner jeg ingen, men hel­dig­vis var jeg i rela­tivt grei form under inn­spil­lin­gen, sier 33-årin­gen.

Til tross for et ube­ha­ge­lig miljø og følel­sen av man ikke kan stole på noen, synes den flotte pro­gram­le­de­ren at dagene i vil­laen var lære­rike og mor­somme.

Født: 7. juli 1989

Alder: 33 år

Fra: Bærum

Foreldre: Hallvard (65) og Anne-Lise Flatland (65)

Søsken: Bettina Flatland (35)

Ektefelle: Harald Meling Dobloug (33)

Barn: Bernard (2)

Se mer

– Opp­le­vel­sen har fått meg til å innse hvor viktig det er med tillit mellom men­nes­ker – hvor grunn­leg­gende det er å ha tillit til folk. Å omgi seg med men­nes­ker du ikke stoler på var kjem­pe­tøft, nå setter jeg ekstra pris på at jeg har venner jeg kan stole på.

Les også: (+) Claudia Scott (64) har ikke snakket offentlig om dette før nå: – Jeg er privat som person, men det er ingen hemmelighet

Gravid med sitt andre barn

Etter pres­se­vis­nin­gen forsikrer Kata­rina at hun skal rett hjem å hvile. Det er ikke lenge til Kata­rina og ekte­man­nen, Harald Dobloug (33), får sitt andre barn. Lille Bernard, som nylig fylte 2 år, skal få en lil­le­bror.

<b>GRAVID IGJEN:</b> Pro­gram­le­der Kata­rina Flatland har ikke tenkt å ta full bar­sel­per­mi­sjon. – Når jeg er ferdig med å føde vil jeg gjerne jobbe. Babyer og jobb i TV går ganske godt sammen, mener den ener­giske 33-årin­gen.
GRAVID IGJEN: Pro­gram­le­der Kata­rina Flatland har ikke tenkt å ta full bar­sel­per­mi­sjon. – Når jeg er ferdig med å føde vil jeg gjerne jobbe. Babyer og jobb i TV går ganske godt sammen, mener den ener­giske 33-årin­gen. Foto: Erik Edland/TV 2

– Det er litt tunge dager. For­rige gang jeg var gravid følte jeg at jeg seilte gjen­nom og alt var helt topp, mens denne gangen synes jeg det meste er tungt og vondt. Det ble to veldig for­skjel­lige gra­vi­di­te­ter. Men mest av alt føler jeg meg heldig og takk­nem­lig for at jeg får opp­leve å få et barn til.

Fami­lien på tre har for­søkt så godt det lar seg gjøre å for­be­rede seg på å bli fire. Kata­rina tror det blir fint, men sam­ti­dig kao­tisk. Sønnen er også spent på hva som venter.

– Bernard skjøn­ner at det er en lil­le­bror i magen, men jeg tror ikke han for­står hva det betyr før lil­le­bror fak­tisk er der. Men jeg er sikker på at han kommer til å bli en veldig fin sto­re­bror, sier den stolte mam­maen.

Denne saken ble første gang publisert 21/09 2022.

Les også