Underholdning

Katarina Flatland er takknemlig for alt det gode i 2018: - Det beste året i mitt liv

Programlederen må klype seg i armen når hun tenker på de store begivenhetene hun har vært en del av i år. I juni kimet kirkeklokkene og nå er hun i gang med å lede «Idol» på TV 2.

NYTT ÅR: Katarina Flatland
kan se tilbake på et hektisk år,
men har også planer for fremtiden.
Om fem år håper hun
på å lage en TV-serie om livet
som turnuslege i nord.
NYTT ÅR: Katarina Flatland kan se tilbake på et hektisk år, men har også planer for fremtiden. Om fem år håper hun på å lage en TV-serie om livet som turnuslege i nord. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå
Sist oppdatert

I hele fjor høst har Katarina Flatland (29) vært programleder for den populære sangkonkurransen «Idol» på TV 2. Den blide TV-stjernen beskriver det som drømmejobben, men det er ikke bare på skjermen hun gjør suksess. 30. juni 2018 giftet hun seg med sin kjære Harald Dobloug (29) i Danmark.

– Det har virkelig vært et år med oppturer. For et år! Det må være det desidert beste året i mitt liv. Jeg prøver å være veldig flink til å nyte det til det fulle, sier Katarina til Her og Nå. Hun spøker med at hun har begynt å grue seg til 2019.

– Hva kan toppe dette? Vi får håpe at det skjer noe gøy i 2019 også, sier hun og smiler bredt.

Suksess som programleder

Katarina har vært tilknyttet TV 2 i ti år, og de siste årene har hun gjort suksess som programleder for programmer som «Sommertid» og «Jakten på kjærligheten».

Katarina er veldig takknemlig for at hun har fått lov til å gjøre så mye spennende til tross for sin unge alder.

SPENNENDE FINALE: «Idol»-finalistene Kristian Raanes (22) og Øystein Herkedal Hegvik (18) imponerte stort med sin stemmeprakt.
SPENNENDE FINALE: «Idol»-finalistene Kristian Raanes (22) og Øystein Herkedal Hegvik (18) imponerte stort med sin stemmeprakt. Foto: Thomas Reisæter/ TV 2 / NTB scanpix

– Hva skal man si? Jeg er bare fryktelig ydmyk egentlig. Man må klype seg selv i armen, noe jeg synes er litt viktig å gjøre. Å tenke at jeg er utrolig privilegert. Jeg må nyte det – man vet jo aldri hvor lenge noe sånn varer, sier hun åpenhjertig.

Har satt studiene på vent

I tillegg til å være programleder studerer Katarina også til å bli lege. I lang tid har hun kombinert de to rollene, men nå har hun tatt en velfortjent pause.

– Jeg har heldigvis satt studiene på vent til etter jul. Det føles veldig deilig. Jeg tror faktisk ikke det hadde gått å gjøre begge deler. Da hadde jeg bare jagd etter å gjøre det ene etter det aldre, og det er jeg litt lei av egentlig, innrømmer 29-åringen.

Vil kombinere programleder- og legejobb

Selv om hun er svært motivert til å bli lege, tror hun ikke at TV-karrieren blir lagt på hylla for godt den dagen hun er ferdig.

– Jeg er ganske fast bestemt på at det ikke kommer til å skje, men jeg hadde ikke tatt den utdannelsen om jeg ikke ville gjøre noe legeaktig. Jeg tror også det kan skje på TV, mener Katarina.

Hun har svaret klart når Her og Nå spør hva hun håper hun gjør om fem år.

– Da håper jeg at jeg lager en ny sesong av «Idol» og kombinerer det med et program om turnuslivet i nord som lege.

(Artikkelen fortsetter under)

«BONDEROMANTIKK
»:
Tidligere i år samlet
Katarina seks nye
bønder i den populære
programserien
«Jakten på kjærligheten
» på TV 2.
F.v. Bjørn Hammer,
Gudrun Austli, Ole
Einar Hovrud, Kristoffer
Heldal, Janne
Øiestad og Simen
Gjølberg.
«BONDEROMANTIKK »: Tidligere i år samlet Katarina seks nye bønder i den populære programserien «Jakten på kjærligheten » på TV 2. F.v. Bjørn Hammer, Gudrun Austli, Ole Einar Hovrud, Kristoffer Heldal, Janne Øiestad og Simen Gjølberg. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

På rosa sky etter bryllupet

Før «Idol»-sirkuset satte i gang, var Katarina og Harald på bryllupsreise til Andalucia i Spania. De lever fremdeles som på en rosa sky etter feiringen av kjærligheten.

– Tiden etter bryllupet er helt magisk. Jeg føler vi fortsatt er litt sånn på bryllupsreise, selv om vi har kommet tilbake og er i jobb og alt. Vi nyter det til det fulle. Vi storkoser oss virkelig!

Les også: Katarina Flatland har fått ny kjæreste

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2019, og sist oppdatert 11/01 2019.

Les også