Karsten Warholm

– Jeg føler meg roligere og tryggere i dag

Syv år og to verdensrekorder etter gjennombruddet har hekkeløperen Karsten Warholm fortsatt beina godt plantet på jorda. Det takker han sine nærmeste for.

<b>KARSTEN OG ODA: </b>Karsten Warholm sammen med kjæresten Oda Djupvik under Idrettsgallaen 2020.
KARSTEN OG ODA: Karsten Warholm sammen med kjæresten Oda Djupvik under Idrettsgallaen 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Sist oppdatert

– Jeg har mange rundt meg som bidrar til å holde meg godt plantet på jorden. Det er en jobb de tar på største alvor. Så har jeg også med meg god bagasje fra oppveksten.

– Jeg forstår at det å vinne medaljer er stas for både meg og de som ser på, men det stopper der. Jeg liker å tro at jeg er en person som ikke letter så veldig, sier Karsten Warholm (28).

Den regjerende olympiske mesteren og triple verdensmesteren på 400 meter hekk smiler imøtekommende da vi møter han i forbindelse med Idrettsgallaen. Her delte han ut pris til sin eminente trener.

– Leif Olav (Alnes red.anm.) gjør en enorm jobb, og det var fantastisk å få dele ut prisen for årets trener til ham. Det gjorde meg varm om hjertet, stråler gullgutten fra Ulsteinvik.

Les også: Karsten Warholm: – Et godt tegn at hun ikke har flyttet ut

<b>GULLAGET:</b> Karsten fikk æren av å dele ut prisen for årets trener til sin eminente samarbeidspartner Leif Olav Alnes. Her sammen med Leif Olavs kone Kate.
GULLAGET: Karsten fikk æren av å dele ut prisen for årets trener til sin eminente samarbeidspartner Leif Olav Alnes. Her sammen med Leif Olavs kone Kate. Foto: Morten Bendiksen

Har funnet en ro

Syv år og to verdensrekorder etter det store internasjonale gjennombruddet under OL i London 2017, hviler det en egen ro over 28-åringen.

Ikke bare tar han seg god tid til det oppmøtte pressekorpset, han skriver også villig navnetrekket sitt til ivrige små autografjegere. Ingenting vitner om høye skuldre et knapt halvår før det braker løs i Paris.

<b>OPPKJØRING: </b>– Følelsen før OL er veldig bra. Treningen går veldig bra akkurat nå – samtidig er jeg avhengig av at det skal gå bra de neste seks månedene, forteller Karsten Warholm til Her og Nå.
OPPKJØRING: – Følelsen før OL er veldig bra. Treningen går veldig bra akkurat nå – samtidig er jeg avhengig av at det skal gå bra de neste seks månedene, forteller Karsten Warholm til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen

– Jeg føler jeg har modnet veldig siden eventyret startet – og det skulle kanskje også bare mangle. Jeg er mange opplevelser rikere og noen år eldre. Jeg føler meg roligere og tryggere i dag og lar meg ikke stresse, meddeler Karsten, og fortsetter:

IDRETTSGALLAEN 2022:. Her er Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes avbildet på Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum.
Foto: Heiko Junge / NTB
IDRETTSGALLAEN 2022:. Her er Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes avbildet på Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. Foto: Heiko Junge / NTB

– Nå bryr jeg meg kun om å få resultater under treningen jeg legger inn og stresser ikke med det som skjer rundt. Jeg føler jeg har funnet en ro, og jeg trives veldig godt i dette livet.

Les også: (+) Sønnen vår flyttet inn med kjæresten. Så viste hun sitt sanne ansikt

<b>SATTE REKORD: </b>Karsten kunne nesten ikke tro det selv, da han satte verdensrekord og tok OL-gull på 400 meter hekk i Tokyo i 2021.
SATTE REKORD: Karsten kunne nesten ikke tro det selv, da han satte verdensrekord og tok OL-gull på 400 meter hekk i Tokyo i 2021. Foto: NTB

Kjæresten Oda Djupvik

Men det er ingenting som tyder på at han vil hyppig frekventere arrangement som dette i månedene som kommer. Tvert om. Når Karsten går inn i mesterskapsboblen, blir det så som så med det sosiale livet.

– Jeg blir litt asosial. Jeg er veldig sosial til vanlig, men jeg har nok blitt hakket mer kynisk med årene. Jeg tror ikke jeg er vanskelig å være rundt, det etterstreber jeg å ikke være. Men jeg trekker meg bare mer unna og har større behov for å slappe helt av, forklarer Karsten.

Da kommer det også godt med at bo- situasjonen til verdensmesteren har endret seg de siste årene.

Etter syv år som kjærester, flyttet han sammen med sambygdingen Oda Djupvik i 2022.

<b>SAMBOERE:</b> Karsten og kjæresten gjennom ni år, Oda Djupvik, flyttet sammen i 2022.
SAMBOERE: Karsten og kjæresten gjennom ni år, Oda Djupvik, flyttet sammen i 2022. Foto: NTB

– Det er avgjørende å ha en trygg base der hjemme. Jeg bodde jo i et guttekollektiv i mange år med gamlekompiser fra der jeg vokste opp. Du kan si det er litt mer «feng shui» (harmoni og balanse, red.anm.) i huset i dag, sier Karsten og flirer godt.

– Det er fint å ha noen å komme hjem til. Det er der jeg slapper av best!

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2024, og sist oppdatert 19/03 2024.

Les også