Kanye West sender ut Kim Kardashian-kopier i Los Angeles for å promotere sin seneste kolleksjon

Paris Hilton er en av flere kjendiser som tar del i promokampanjen for Yeezy season 6. Det diskuteres nå om promobildene bryter markedsføringsloven.

Den ekte Kim Kardashian til venstre og Paris Hilton som Kim Kardashian-klone til høyre promoterer den sjette Yeezy-kolleksjonen. 
Den ekte Kim Kardashian til venstre og Paris Hilton som Kim Kardashian-klone til høyre promoterer den sjette Yeezy-kolleksjonen.  Foto: Splash News
Publisert

Kanye West (40) har funnet en ganske nyskapende måte å promotere den sjette Yeezy-kolleksjonen på. 

Rapperen/designeren har nemlig sendt ut Instagram-glamourmodeller og kjendiser rundt omkring i Calabasas i California, utkledd som Kim Kardashian, og deretter fotografert dem i paparazzi-stil.  

Kolleksjonen består hovedsaklig av enkle plagg som hoodies, tights og korte topper i kalde jordfarger.

Paris Hilton som Kim Kardashian

Ifølge Vogue kan man nå se flere hundretalls slike promo-paparazzibilder, først og fremst på Instagram, av mer eller mindre kjente kvinner med lange, blonde parykker ikledd Yeezy season 6-kolleksjonen. 

Noen av bildene er også av helt nakne kvinner kun iført sko. 

Les også:Kim Kardashian viser alt i ny, utfordrende photoshoot

Kanye West promoterer sin kommende Yeezy-kolleksjon ved hjelp av nakne Instagram-modeller og Kim Kardashian-kloner i Los Angeles. Her - Paris Hilton «utkledd» som Kim Kardashian på tur i nabolaget.
Kanye West promoterer sin kommende Yeezy-kolleksjon ved hjelp av nakne Instagram-modeller og Kim Kardashian-kloner i Los Angeles. Her - Paris Hilton «utkledd» som Kim Kardashian på tur i nabolaget. Foto: Splash News (Splash News)

Blant de mer kjente fjesene som promoterer kampanjen er Kim Kardashians tidligere BFF, Paris Hilton, og Kylie Jenners bestevenninne Jordyn Woods. 

- Kan være ulovlig

Stuntet har allerede rukket å få oppmerksomhet verden over. Det debatteres nå også i amerikanske medier om denne måten å markedsføre kolleksjonen på er ulovlig, skriver High Snobiety

Markedsføringsloven krever at influencere klargjør hva som er sponset innhold. Mange av modellene på har kun delt dem med hashtaggen #yeezyseason6 uten noen videre forklaring. 

Klærne kan allerede forhåndsbestilles på nett. 

Les også: Kanye West for kritikk for Yeezy season 2

Og denne: Ukens girlcrush: Amina Blue

Startet i desember

Vogue spekulerer i om bildene kan bety at Kanye West har vendt ryggen til motebransjen for godt, eller om det kun er en god, gammeldags ode til kona Kim Kardashian (37). 

For de som følger ekstra godt med, startet han promoen allerede i desember 2017, da en rekke paparazzibilder av den originale Kim Kardashian i samme kolleksjon traff Twitter. 

Les også: Kim Kardashian samarbeider med norske Onepiece på Instagram

Og denne: Kanye West tar opp kampen med Kylie Jenner - lanserer egen makeupproduktlinje

Se flere av bildene under: 

Denne saken ble første gang publisert 02/02 2018.

Les også