Gode gener

Hils på dattera til Cindy Crawford

Alle likte mora, og nå er det veldig mange som liker dattera også. 

<b>ENGLEFJES:</b> Kaia fotografert backstage under Milan Fashion Week 2020. 
ENGLEFJES: Kaia fotografert backstage under Milan Fashion Week 2020.  Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Kaia Jordan Gerber er datter av supermodellen Cindy Crawford og forretningsmannen Rande Gerber, og vokste opp i Los Angeles.

Sånn sett er det lite overraskende at hun valgte samme yrkesvei som moren.

Det vil si, Kaia begynte allerede da hun var ti år gammel (!), for luksusmerket Versaces ungdomslinje Versace Young, så det spørs om ikke mamma var den som tok avgjørelsen. Åkke som, hun valgte tydeligvis å fortsette.

<b>ETTERTRAKTET:</b> Kaia er mye brukt av de store motehusene. Her går hun på catwalken for merket Valentino. 
ETTERTRAKTET: Kaia er mye brukt av de store motehusene. Her går hun på catwalken for merket Valentino.  Foto: Getty Images
<b>KLASSISK SKJØNNHET:</b> Når mor er tidligere supermodell og pappa er en klassisk amerikansk kjekkas, er genmaterialet på plass. 
KLASSISK SKJØNNHET: Når mor er tidligere supermodell og pappa er en klassisk amerikansk kjekkas, er genmaterialet på plass.  Foto: Getty Images
<b>MOR OG DATTER:</b> Kaia og Cindy kastet glans over Milan Fashion Week 2018. 
MOR OG DATTER: Kaia og Cindy kastet glans over Milan Fashion Week 2018.  Foto: Getty Images
<b>DRISTIG:</b> <br/>På vei til sin egen burs­dags­fest i New York. 
DRISTIG:
På vei til sin egen burs­dags­fest i New York. 
Foto: NTB

Gjør suksess

Kaia har nå blitt 19 år gammel og jobber fortsatt som modell, med stor suksess.

Hun har gjort kampanjer for en haug med store motehus og -merker, og har vunnet utmerkelser som Model of the Year under British Fashion Awards. Dersom hun følte på prestasjonspress ved å skulle prøve å gå i morens fotspor, altså en av de største supermodellene gjennom tidene, burde det dermed ha gitt seg nå.

Mor og datter har også gjort flere reklamekampanjer sammen, blant annet for klokkemerket Omega, og de to skjønnhetene har også prydet forsiden av motebibelen Vogue sammen hele tre ganger.

Kaia er særdeles ettertraktet som modell, og det kan man jo skjønne. Ikke bare har hun utseendet med seg, og altså selveste Cindy Crawford som mor, hun er også uhyre populær blant dagens unge, den såkalte SoMe-generasjonen.

Les også: (+) Samantha Fox: – Jeg satt på skolebussen, og der var jeg i avisen med puppene mine

Foto: NTB Scanpix
<b>POPULÆR:</b> Med bilder som dette er det kanskje ikke rart at Kaia har over seks millioner følgere på Instagram. 
POPULÆR: Med bilder som dette er det kanskje ikke rart at Kaia har over seks millioner følgere på Instagram.  Foto: Skjermdump fra Instagram

Millioner av følgere

For som unge jenter flest er Kaia selvfølgelig aktiv på sosiale medier.

Men unge jenter flest har ikke over seks millioner følgere på bildedelingstjenesten Instagram. Noen av de millionene er nok der for å få med seg bildene hun legger ut fra hverdagen som modell, der hun ofte er ganske lettkledd.

Men hun er også en engasjert ung dame, som ofte involverer seg i samfunnsaktuelle temaer. Eller bare synger og spiller gitar med faren, Rande Gerber.

Hun driver også en egen bokklubb, noe hun begynte med da samfunnet stengte ned i forbindelse med koronapandemien i fjor vår.

Hjemmekontor-kjedsomhet rammer tydeligvis rike, vakre og unge mennesker også, og Kaia er faktisk langt ifra den eneste kjendisen som har startet bokklubb det siste året.

<b>BREDSKULDRET:</b> Toppmodeller må iføre seg det de får beskjed om. Som denne habitten fra Moschino. 
BREDSKULDRET: Toppmodeller må iføre seg det de får beskjed om. Som denne habitten fra Moschino.  Foto: Getty Images

I Kaias tilfelle ble det starten på noe nytt. Videoklippene hennes der hun diskuterer bøker og aktuelle tema med forfattere og andre, blir sett av hundretusener av mennesker, og det meste tyder på at hun har fått blod på tann og kommer til å fortsette også når verden åpner opp igjen.

Les også: (+) Julie Ege - sexsymbol, skuespiller og sykepleier

<b>PÅ JOBB:</b> Kaia var aktiv på motevisningene i 2019. I fjor ble det naturlig nok mindre sprading ned catwalken. 
PÅ JOBB: Kaia var aktiv på motevisningene i 2019. I fjor ble det naturlig nok mindre sprading ned catwalken.  Foto: Getty Images
<b>FURORE:</b> Mamma Cindy Crawford gjorde furore her til lands som undertøysmodell for kles­kjeden H &amp; M på nittitallet.
FURORE: Mamma Cindy Crawford gjorde furore her til lands som undertøysmodell for kles­kjeden H & M på nittitallet. Foto: Ntb scanpix

Skuespiller

Mamma Cindy har forsøkt seg som skuespiller (med varierende hell, må det være lov å si), og Kaia er ikke snauere enn at hun tar etter mamsen her også. Debuten kom allerede som 15-åring i filmen «Sister Cities» (2016).

Les også: (+) Supermodellene som skapte trafikkfarlige situasjoner i Norge

<b>UTEN EN TRÅD:</b> Modeller har ikke alltid så mye klær på seg, slik denne Instagram-posten viser. 
UTEN EN TRÅD: Modeller har ikke alltid så mye klær på seg, slik denne Instagram-posten viser.  Foto: Skjermdump fra Instagram

I år vil hun bli å se i den nye sesongen av skrekkserien «American Horror Story», som egentlig skulle rulle over skjermene i fjor, men ble koronautsatt.

Her blir hun å se ved siden av anerkjente skuespillere som Sarah Paulson og Frances Conroy, samt at ikke ukjente Macaulay Culkin også debuterer i seriens tiende sesong.

Dermed får vi som hverken er spesielt aktive på Instagram, eller følger moteverdenen med argusøyne, likevel se henne på skjermen i nærmeste fremtid.

<b>HADID 2.0:</b> Gigi Hadid på catwalken for Versace. 
HADID 2.0: Gigi Hadid på catwalken for Versace. 
<b>MORS GENER:</b> Georgia May Jagger
MORS GENER: Georgia May Jagger

Andre avkom

Kaia Gerber er langt ifra den eneste som følger i mammas modellfotspor. Her er fem (egentlig seks) andre vakre ansikt som har mødre med vakre fjes.

Georgia May Jagger

Datteren til Jerry Hall og Mick Jagger kan vel prise seg lykkelig over at hun, tydeligvis, arvet utseendet etter mor. Hun har jobbet som modell siden 2008, og er også klesdesigner.

Ella Richards

Rolling Stones har gjort sitt for at motebransjen har jevnt tilsig av vakre og kreative mennesker. Ella Richards er nemlig barnebarn (!) av Keith Richards, og jobber som modell tilknyttet Kate Moss sitt byrå. Moren LouLou de la Falaise var også modell, samt kles- og smykkedesigner tilknyttet Yves Saint Laurent, og bestemoren Maxime Birley var modell på femtitallet.

Elettra Rossellini Wiedemann

Vi har for lengst fastslått at gode gener går i arv, og Elettra fikk veldig gode kort på hånden. Isabella Rossellini er moren hennes, og bestemor var ikke ukjente Ingrid Bergman. Selvfølgelig ble Elettra en svært ettertraktet modell.

Ireland Baldwin

Moren er Kim Basinger, mens Alec Baldwin er faren hennes. Ireland ble modell og skuespiller, uten at noen hever et øyebryn over det.

Gigi og Bella Hadid

Det smellvakre søskenparet er blant verdens mest kjente modeller i dag, og blant de aller største på sosiale medier (vi maser mye om SoMe, men det er slik ting fungerer i dag). De tar etter moren Yolanda Hadid, som var modell i mer enn femten år, med badedrakt-bilder som sin spesialitet.

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2021, og sist oppdatert 02/06 2021.

Les også