splitter nye «Julestorm» på netflix

«Julestorm» på Netflix
byr på historier fra hovedflyplassen

For dem som savner «Hjem til jul», kommer Netflix med en førjulsgave. I splitter nye «Julestorm» møter vi flere av de samme skuespillerne.

<b>«JULESTORM»:</b> De danske skuespillerne Sus Wilkins og Ghita Nørby er med i den nye juleserien «Julestorm» signert Per-Olav Sørensen.
«JULESTORM»: De danske skuespillerne Sus Wilkins og Ghita Nørby er med i den nye juleserien «Julestorm» signert Per-Olav Sørensen. Foto: Netflix
Publisert

Juleserien «Hjem til jul» ble kjempepopulær da den gikk på Netflix i adventstiden i 2019 og 2020. Den romantiske komi-
serien ble den mest strømmede serien i Norge i 2019.

Mange har ønsket seg en sesong 3, inkludert hovedrolleinnehaver Ida Elise Broch (35).

– Jeg er veldig for en sesong til. Jeg gir meg ikke på å fortsette å kjempe for det. Jeg har veldig lyst på det, altså, sa hun til «God kveld Norge» tidligere i høst.

Mens Ida og «Hjem til jul»-fansen lever i håpet om en sesong til, kan de i hvert fall glede seg til en annen juleserie i år.

Les også: 12 gode julefilmer du kan strømme nå

<b>PÅ FLYPLASSEN:</b> Dennis Storhøi spiller en av karakterene i «Julestorm». Han var også med i de to sesongene av «Hjem til jul».
PÅ FLYPLASSEN: Dennis Storhøi spiller en av karakterene i «Julestorm». Han var også med i de to sesongene av «Hjem til jul». Foto: Netflix

«Julestorm» på Netflix

16. desember er det nemlig premiere på «Julestorm» på Netflix, og også her har Ida Elise Broch en av rollene.

«Julestorm» har premiere på Netflix fredag 16. desember kl. 09.00.

Serien inneholder seks episoder.

Du kan se «Julestorm» her.

Se mer

Flere kjente fjes fra «Hjem til jul» er også med i denne serien slik som Dennis Storhøi (62), Line Verndal (50) og danske Ghita Nørby (87).

Serien inneholder seks episoder og handler om en gruppe mennesker som oppholder seg på Oslo Lufthavn Gardermoen samtidig.

<b>JON ØIGARDEN:</b> Jon Øigarden spiller den ensomme bartenderen Marius. Skuespilleren er også aktuell i den nye Viaplay-filmen «Gulltransporten».
JON ØIGARDEN: Jon Øigarden spiller den ensomme bartenderen Marius. Skuespilleren er også aktuell i den nye Viaplay-filmen «Gulltransporten». Foto: Netflix

Noen av dem er der for å ønske sine kjære velkomne. Andre har landet der for å komme hjem til familiene sine til høytiden, mens noen vil reise vekk og langt, langt bort fra alt som heter jul.

Det går imidlertid ikke helt som planlagt, og alle blir strandet på flyplassen. Klokken tikker, og det er bare 24 timer igjen til julaften. Det er nok duket for både kos og kaos.

Les også: (+) Slik kan skilte foreldre dele opp julefeiringen

Regissør Per-Olav Sørensen

Regissøren av «Julestorm» er Per-Olav Sørensen (59), som også regisserte «Hjem til jul». Det nye manuset har han faktisk skrevet sammen med den prisvinnende forfatteren Lars Saabye Christensen (69).

Regissøren og forfatteren har blant annet laget NRK-serien «Halvbroren» sammen.

Per-Olav Sørensen forteller til «God kveld Norge» at innspillingen på Gardermoen foregikk over åtte uker.

– Vi stengte av litt og spilte inn i ubrukte deler av flyplassen, men mest der det var drift faktisk.

I «Julestorm» møter vi en rekke andre kjente skuespillere som Jan Gunnar Røise (35), Jon Øigarden (51), Thea Sofie Loch Næss (26) og Ravdeep Singh Bajwa (32).

<b>JAN GUNNAR RØISE:</b> I «Julestorm» er det tilsynelatende god stemning mellom rollefigurene til Jan Gunnar Røise og danske Maibritt Saerens. Er de like blide når de blir strandet på flyplassen?
JAN GUNNAR RØISE: I «Julestorm» er det tilsynelatende god stemning mellom rollefigurene til Jan Gunnar Røise og danske Maibritt Saerens. Er de like blide når de blir strandet på flyplassen? Foto: Hallgrim Haug/Netflix

I tillegg til Ghita Nørby er de danske skuespillerne Maibritt Saerens (52), kjent fra «Krøniken», og Sus Wilkins (33) med.

Fra Sverige dukker stjerner som Alexandra Rapaport (50), Hanna Ardéhn (27) og Valter Skarsgård (27) opp.

<b>IDA ELISE BROCH:</b> Svenske Alexandra Rapaport, kjent fra «Gåsmamman» og «Mordene i Sandhamn», spiller mot Ida Elise Broch i den nye Netflix-serien.
IDA ELISE BROCH: Svenske Alexandra Rapaport, kjent fra «Gåsmamman» og «Mordene i Sandhamn», spiller mot Ida Elise Broch i den nye Netflix-serien. Foto: Hallgrim Haug/Netflix

Denne saken ble første gang publisert 16/12 2022.

Les også