Johannes Høsflot Klæbo og Pernille Døsvik

Johannes Høsflot Klæbo delte kjærestebilde på Instagram

Verdens beste skiløper valgte å reise til USA for å få medisinsk behandling for en skade, men først måtte Johannes Høsflot Klæbo til Canada for å treffe kjæresten.

<b>PERNILLE DØSVIK</b>: Johannes Klæbo fløy til Canada for å feire bursdagen til kjæresten Pernille Døsvik. Hun er for tiden utvekslingsstudent. På bildet er de sammen under Ski Tour 2020 i alpinbakken i Åre.
PERNILLE DØSVIK: Johannes Klæbo fløy til Canada for å feire bursdagen til kjæresten Pernille Døsvik. Hun er for tiden utvekslingsstudent. På bildet er de sammen under Ski Tour 2020 i alpinbakken i Åre. Foto: Terje Pedersen / NTB
Publisert

Sesongen i skisporet var knapt nok over før vår ubestridte skikonge fartet videre. Johannes Høsflot Klæbo (26) reiste til Canada, der kjæresten Pernille Døsvik (27) for tiden er utvekslingsstudent.

Her feiret han bursdagen til Pernille. Paret la ut et bilde på Instagram der Johannes skrev:

– 24 timer i Vancouver for å feire bursdagen til kjæresten min.

Les også: Toppidrettsutøvere som får barn sammen

Kjæresten Pernille Døsvik

De to, som begge er fra Trondheim, har vært kjærester i seks år. De så hverandre sist under VM på ski i slovenske Planica i februar, der Johannes tok tre gull og to sølv.

Til tross for at de ikke har sett hverandre på en stund, ble det bare ett døgn i Canada før Johannes rettet blikket mot USA, nærmere bestemt Park City. Byen ligger øst for Salt Lake City i den vestlige delstaten Utah.

– Johannes er i USA for behandling hos sin fysioterapeut Megan Stowe. Årsaken til at vi reiste over nå, er at Johannes ønsker å være best mulig forberedt når sesongoppkjøringen starter, sier pappa Haakon Klæbo (53) til Her og Nå.

Far og sønn har et tett forhold, og Haakon sa for noen år siden opp sin lederstilling i næringslivet for å være tett på sønnens skikarriere.

<b>KÅRE HØSFLOT:</b> Morfar Kåre Høsflot, som fylte 80 år i vinter, trener fortsatt barnebarnet sitt, og pappa Haakon er manager.
KÅRE HØSFLOT: Morfar Kåre Høsflot, som fylte 80 år i vinter, trener fortsatt barnebarnet sitt, og pappa Haakon er manager. Foto: Morten Bendiksen

Formelt er Haakon manager for sønnen, men bidrar på de fleste områder som en viktig brikke i teamet rundt verdens beste mannlige skiløper. Han er også med til USA.

Les også: (+) Øystein Pettersen vet at samtalen med kona kan være hans siste. Da han legger på, ringer telefonen igjen

Fysioterapeut Megan Stowe

I USA traff Johannes fysioterapeuten Megan Stowe, som han tidligere har blitt behandlet av.

Det var etter en hamstringsskade i fjor sommer at Johannes kom i kontakt med «superfysioterapeuten». Hun har siden jevnlig behandlet skaden i muskulaturen på baksiden av låret som Johannes sliter med.

Flere ganger i løpet av høsten og vinteren har skistjernen betalt av egen lomme for at Megan skulle komme til Europa for å gi ham behandling.

Før påske fortalte Johannes til flere medier at han kom til å reise til Megan i USA for å få ny behandling. Grunnen er krystallklar:

– Jeg skal få bukt med skaden min, uttalte Johannes.

Han er klar på at kroppen må bli frisk for å takle hardkjøret.

– Jeg skal tåle 100 timer trening i måneden når vi kommer til 1. juni, slik at kroppen min er i balanse og at vi ikke står der i juli, og så har jeg fått en ny skade, uttalte han til VG.

Johannes setter alle kluter til for at kroppen skal fungere optimalt når oppkjøringen til ny sesong starter, og det utelukkes ikke at det kan bli flere behandlinger som den suverene idrettsutøveren bekoster av egne midler. Ingen tvil om at han gjør alt for å være i kanonform til neste vinter!

<b>JOHANNES KLÆBO</b>: Det er slik vi er vant til å se Johannes – et stort smil etter å ha sikret seieren.
JOHANNES KLÆBO: Det er slik vi er vant til å se Johannes – et stort smil etter å ha sikret seieren. Foto: Terje Pedersen / NTB

Denne saken ble første gang publisert 05/05 2023.

Les også