Aktuelt

Jim Carrey er tilbake: -Ikke den samme som før

Carey mistet kjæresten. Nå er han tilbake etter tre års pause.

TILBAKE: Jim Carrey er tilbake i rampelyset med den nye serien «Kidding»
TILBAKE: Jim Carrey er tilbake i rampelyset med den nye serien «Kidding» Foto: Getty Images
Sist oppdatert

Det er nå tre år siden skuespiller Jim Carrey (56) mistet ekskjæresten og senere ble saksøkt av svigerfamilien.

De siste årene har derfor vært svært tunge for den populære komikeren, og det hele endte med at Carrey forsvant fra rampelyset.

Men i dag er den populære skuespilleren endelig tilbake på skjermen i HBO-serien «Kidding». Likevel er han klar på at han ikke er den samme som han var tidligere.

– Jeg er tilbake, men ikke på samme måte som før. Jeg er ikke den samme. Jeg føler meg ikke lenger som han lille Jim som svever rundt i stratosfæren. Jeg har beina på jorda igjen, sier han i et intervju med Radio Times.

I et intervju tidligere i høst fortalte han åpent om den tunge tiden før han forsvant fra rampelyset.

– Jeg ville rett og slett ikke være i bransjen lenger. Jeg likte ikke det som skjedde, og jeg følte meg mer dratt mot en mer kreativ og kunstnerisk livsstil. Jeg elsket at ingen fortalte meg hva jeg måtte gjøre og når jeg måtte gjøre det, sa han i et intervju med The Hollywood Reporter i august.

Det var i 2012 at Carrey møtte den 24 år yngre sminkøren Cathriona White, og de to var et par frem til høsten 2015.

I september, det samme året ble White funnet død i en bolig i Los Angeles. Dødsårsaken viste seg senere å være en overdose. Forholdet skal ha vært svært turbulent, og tok ifølge People slutt en uke før White ble funnet død.

– Jeg er sjokkert og veldig lei meg for at Cathriona har gått bort. Hun var virkelig god og en irsk blomst. For henne var det å elske og bli elsket det som betydde mest. Mine tanker går til hennes familie og venner, og til alle som var glad i henne og brydde seg om henne. Vi har alle blitt truffet av et lynnedslag, sa Carrey gjennom sin talsperson den gang, ifølge ET Online.

Carrey var med på å bære kista hennes fra kirken til gravplassen, og var tydelig preget av ekskjærestens bortgang.

BAR KJÆRESTENS KISTE: En sorgtung Jim Carrey fulgte kjæresten til graven i 2015.
BAR KJÆRESTENS KISTE: En sorgtung Jim Carrey fulgte kjæresten til graven i 2015. Foto: Getty Images

Senere ble han saksøkt av hennes familie, som ga Carrey skylden for Whites selvmord.

Til Radio Times forteller han at han trengte en lengre pause etter den tøffe tiden, og han fikk utløp for sine følelser gjennom kunsten.

– Jeg elsker å lese og bruker masse tid på å male og jobbe med ulike skulpturer, sier han i intervjuet.

Skuespilleren trives best alene på fritiden, og endelig klarer han igjen å nyte livet.

– Du kan vel beskrive livet mitt som et isolert liv. Jeg tilbringer mye tid alene, men jeg liker å være for meg selv, så det er helt greit. Det virker kanskje rart for noen, men jeg koser meg, sier han.

Nå gjør han comeback som TV-skuespiller i serien «Kidding» på HBO, hvor også Judy Greer og Frank Langella er å finne på rollelisten.

Første episode av sesong 1 ble sendt 10. september 2018, og sesong 2 er ventet på HBO i 2019.

I serien treffer vi Jeff, aka Mr. Pickles som er et ikon innen barne-TV, og et symbol på godhet og visdom for USAs unge TV-seere. Men når hans egen familie begynner å rakne, finner han ingen eventyr, fabel eller tøydukke som klarer å distrahere han fra krisen som står på trappene. Resultatet er et komisk, men hjerteskjærende følge med en godhjertet mann i møte med en kald verden.

Dette er Carreys første TV-rolle på over 20 år, og skuespilleren mener at rollefiguren Mr. Pickles er veldig lik ham selv.

– Jeg relaterer meg til denne karakteren på et helt annet nivå. Det er en person som prøver å spre glede og godhet til verden gjennom arbeidet han gjør. Hans intensjoner har alltid vært å få folk til å gi slipp på bekymringene sine, så det er ikke så langt unna min karakter, sier han til The Hollywood Reporter.

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2018, og sist oppdatert 07/12 2018.

Les også