TV 2-profil Jens Christian Nørve og samboeren Tommy Børresen

Jens Christian Nørve og Tommy Børresen: – Vi overøser Sonja med vår kjærlighet og tilstedeværelse

Han er kriminelt dyktig som programleder i «Åsted Norge». Privat er Jens Christian Nørve en myk pappa til vesle Sonja. Den rollen deler han med samboer Tommy Børresen.

<b>SVEVER HØYT:</b> – Vi er heldige som har en fantastisk blid og snill datter. Sonja er familiens naturlige midtpunkt, sier fedrene Jens Christian (t.v.) og Tommy.
SVEVER HØYT: – Vi er heldige som har en fantastisk blid og snill datter. Sonja er familiens naturlige midtpunkt, sier fedrene Jens Christian (t.v.) og Tommy. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Jens Christian Nørve (som fylte 46 år 18. oktober) er godt i gang med 16. sesong av «Åsted Norge» på TV 2.

Populariteten til programmet, som bidrar til å nøste opp i uløste kriminalsaker med publikums hjelp, holder seg høyt. Rundt en halv million nordmenn benker seg foran programmet hver uke.

– Jeg tror vi gjør en viktig jobb ut ifra de tilbakemeldingene vi får. Kriminalitet rammer folk over hele landet – og i alle samfunnslag, forteller Jens Christian om hvorfor «Åsted Norge» engasjerer så mange.

På hjemmebane er den dyktige programlederen en myk mann. Han og samboer Tommy Børresen (37) stortrives i foreldrerollen. Paret bor med datteren Sonja (3) i en tomannsbolig på Kjelsås i Oslo.

– Her er det kort vei til skogen, barnehage og skole. Det er et stille, men likevel sentralt område. Vi trives veldig godt og er heldige som har verdens beste nabo vegg i vegg, forteller Jens Christian.

<b>ALLTID ET SMIL PÅ LUR:</b> – Livet med Sonja er herlig! Tommy og Jens Christian opplever uendelig mye glede sammen med den blide treåringen. 
ALLTID ET SMIL PÅ LUR: – Livet med Sonja er herlig! Tommy og Jens Christian opplever uendelig mye glede sammen med den blide treåringen.  Foto: Svein Brimi

Samboeren Tommy Børresen

Det var tilfeldigheter som gjorde at han og Tommy traff hverandre, like før jul i 2015.

– Jeg hadde tenkt å ha en rolig kveld hjemme, men det var før noen gode venner fikk meg med ut på byen. Plutselig kikket jeg rett på Tommy, som sto foran meg på utestedet.

<b>GOD MATCH:</b> – Vi ble raskt kjærester etter at vi traff hverandre for åtte år siden. Alt stemte mellom oss, forteller Tommy og Jens Christian. 
GOD MATCH: – Vi ble raskt kjærester etter at vi traff hverandre for åtte år siden. Alt stemte mellom oss, forteller Tommy og Jens Christian.  Foto: Svein Brimi

– Det var kjærlighet fra første blikk, og vi merket fort at vi var på bølgelengde. Kjemien stemte, forteller Jens Christian.

Tommy kjente på den samme magien, og er rask med å beskrive kjæresten sin.

– Han er veldig omsorgsfull, omtenksom og kjærlig. Og så er han veldig kjekk, sier Tommy før Jens Christian skyter inn:

– Tommy er morsom, klok og kjekk – og har en herlig sans for humor!

Det er ingen tvil om at de to er like glade i hverandre som da de møttes for åtte år siden. Og mens Jens Christian leder «Åsted Norge» med stø hånd, har Tommy en utfordrende jobb som operasjonssykepleier på Rikshospitalet.

– Jeg tåler ikke blod, så vi snakker ikke så mye om jobben til Tommy. Det er helt utrolig at jeg falt for en med en sånn jobb, sier Jens Christian og ler.

Les også: «Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve: – Noen bilder har brent seg fast på netthinnen. Det er bilder du aldri blir kvitt

<b>TAKKNEMLIG:</b> – Vi tenker hver dag på hvor heldige vi er som har Sonja, sier Tommy og Jens Christian.
TAKKNEMLIG: – Vi tenker hver dag på hvor heldige vi er som har Sonja, sier Tommy og Jens Christian. Foto: Svein Brimi

Datteren Sonja

Han og Tommy har alltid vært glad i barn. Paret begynte tidlig i forholdet å snakke om muligheten for å bli foreldre. De valgte å vende blikket mot utlandet.

– Vi bestemte oss for å undersøke muligheten for surrogati. Sonja er født ved hjelp av en sur­ro­gat­mor, og kom til verden i USA i mars 2020. Ned­stengingen som føl­ge av ko­ro­na­pan­de­mi­en gjorde at jeg så vidt rakk fød­se­len, forteller Jens Christian.

Det tok hele 67 da­ger før pa­ret kun­ne re­tur­ne­re hjem med Sonja. Et nødpass viste seg å bli redningen.

– Lettelsen var stor da vi kom til Norge. Endelig kunne familielivet vi drømte om starte. Det er ingen tvil om at Sonja er vårt kjærlighetsbarn. Vi er heldige som får oppleve å være foreldre, og begge kjenner på en takknemlighet for den muligheten vi fikk.

<b>ENDELIG:</b> Sonja var seks uker da hun kom fra USA til Norge 18. mai i 2020. Jens Christian var stolt far etter en lang flytur for å få datteren hjem.
ENDELIG: Sonja var seks uker da hun kom fra USA til Norge 18. mai i 2020. Jens Christian var stolt far etter en lang flytur for å få datteren hjem. Foto: Privat

– Heldigvis har vi god kontakt med surrogatmoren og hennes familie i USA. Vi har besøkt dem én gang, og når Sonja er blitt litt større kommer vi til å besøke dem igjen, meddeler Jens Christian og Tommy.

Paret har hele veien valgt å være åpne om hvordan de fikk datteren.

– Jeg og Tommy brukte tid på å samle informasjon og lande på den løsningen vi gikk for. Vår åpenhet gjør at vi blir kontaktet av andre som er i den fasen vi var i.

– Det føles godt å kunne gi innspill til andre som ønsker å bli foreldre, sier Tommy og Jens Christian, som er tydelig på hva som er viktig for dem i foreldrerollen med vesle Sonja.

Les også: (+) – Alt ligger på meg! Barnefar tar ikke ansvar for å følge med på noe som helst

<b>SOLSTRÅLE:</b> Sonja er født med et stort smil og en herlig latter!
SOLSTRÅLE: Sonja er født med et stort smil og en herlig latter! Foto: Svein Brimi

Trygge rammer

– Vi overøser henne med vår kjærlighet og tilstedeværelse. Det handler for oss om å gi Sonja trygghet til å være seg selv. Hun er en blid og aktiv jente. Hun skal få utvikle sin personlighet i trygge rammer.

– Vi elsker henne over alt på jord, og vi er bevisst på å tilbringe mye tid sammen med henne. Sonja er i en alder hvor språket naturlig utvikler seg, og det gjør at vi kan prate enda mer sammen. Det er mye som er givende å følge med på etter hvert som hun vokser.

De to fedrene har hver sin betegnelse på hva Sonja kaller dem. Hun sier pappa til Tommy og far til Jens Christian.

<b>LEKNE:</b> Sonja, som kaller Tommy pappa og Jens Christian far, storkoser seg med sine to fedre. – Det fine er at vi blir som barn igjen, sier Tommy. 
LEKNE: Sonja, som kaller Tommy pappa og Jens Christian far, storkoser seg med sine to fedre. – Det fine er at vi blir som barn igjen, sier Tommy.  Foto: Svein Brimi

– Det fungerer veldig bra, så vi vet hvem hun mener av oss to når hun roper. Sonja er veldig snill med oss. Hun er leken, alltid blid og ofte tålmodig hvis den ene vil sove litt lengre en søndag. Selv har Sonja har et godt sovehjerte, og hun er nesten aldri våken før tidligst klokken syv om morgenen.

– Det kan lett gi en stressende start på hverdagen. Nå er hun i den alderen hvor hun er veldig bestemt på hva hun vil ha på seg. Da går klokken veldig fort før vi må løpe til barnehagen rett borti veien her …

Les også: Anette-Emilie (48) vurderte å brenne vugga hun selv hadde snekret. Så skjedde det et «mirakel»

Pro­gram­le­de­r i «Åsted Norge»

Farsrollen gjør at Jens Christian har et enda mer våkent blikk på kri­mi­na­li­tet overfor barn og unge.

– Det er mye som kan skje, men vi prøver ikke å være overbeskyttende, sier han.

Jens Christian jobbet mange år i TV 2-nyhetene før han ble pro­gram­le­de­r i «Åsted Norge» på samme kanal. Hverdagskriminalitet som vold og bedrageri er blant sakene som opprører ham mest.

<b>ÅSTED NORGE: </b>Hver mandag kveld leder Jens Christian (i midten) direktesendte «Åsted Norge» på TV 2. I ekspertpanelet sitter Ingrid Tveit fra Kripos (t.v.), krimforfatter Jørn Lier Horst, advokat Kristin Fagerheim Hammervik og Tor Kallmyr fra Kripos.
ÅSTED NORGE: Hver mandag kveld leder Jens Christian (i midten) direktesendte «Åsted Norge» på TV 2. I ekspertpanelet sitter Ingrid Tveit fra Kripos (t.v.), krimforfatter Jørn Lier Horst, advokat Kristin Fagerheim Hammervik og Tor Kallmyr fra Kripos. Foto: Espen Solli/TV 2

– Dette rammer ofte sårbare grupper. I det siste har vi igjen sett flere tilfeller der folk blir lurt trill rundt til å overføre penger til svindlere. Saker hvor barn og unge er rammet gjør naturligvis et ekstra sterkt inntrykk på meg, sier Jens Christian.

I sommer ladet familien batteriene i trygge omgivelser i Nord-Norge.

– I Melbu i Vesterålen besøkte vi barndomshjemmet til moren min. Der har jeg vært nesten hver sommer siden jeg var liten. Vesterålen er likt Lofoten, men uten alle turistene. Her er det et flott sted for unger å være. Sonja storkoser seg, og vi lever i vår egen boble alle tre!

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2023, og sist oppdatert 18/10 2023.

Les også