- Jeg hadde aldri trodd at det norske publikummet var så fantastiske!

Katy Perry imponerte i Telenor Arena.

Publisert

(SIDE2): I dag besøker superstjernen Katy Perry til Norge for aller første gang, og skal opptre med «Prismatic»-turneen for fansen på Telenor Arena.

Den mest ivrige fansen har stått i kø utenfor arenaen siden klokka fem i dag tidlig, og bruker noe av tiden på å tweetre superstjerna selv, for å høre om hun har lyst til å komme ut for å hilse på fansen.

Les også: Her er Katy Perrys villeste antrekk

Avslutter med norsk nummer

Gjennom hele turneen har Katy Perry holdt seg til sangen «Fireworks» som fast finalenummer. En sang som er laget i samarbeid med Stargate, og de norske hitsnekkerne Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen.

Til dags dato har låta solgt rundt syv millioner eksemplarer bare i hjemlandet hennes, og kvaliferer dermes som superstjernens største hit i USA.

- Hello, Oslo!

Kveldens oppvarmingsband, den britiske sangeren Charli Xcx, gikk på scena for en nesten fullsatt Telenor Arena klokka åtte, og da hun satte i gang med hiten «Boom! Clap!» begynte alle tenåringsjentene å veive hendene i takt med musikken.

Men, det var først da Katy Perry kom på scenen klokka ni at stemningen virkelig steg i taket. Flere hundre jenter med blinkende katteører på hodet begynte å skrike som besatt, og folkemengden hoppet ivrige opp og ned.

I en minikjole med selvlysende neonlys langs kantene steg hun opp fra en åpnet pyramide på scenen, og begynte sirkuset med sangen «Roar».

 - OSLOOO! skrek hun inn i mikrofonen, og publikum hvinte til svar.

- Lev i øyeblikket!

Etter to sanger var det klart for nok en monsterhit. «Wide Awake» dundret gjennom høyttalerne, og popstjernen ble hevet opp på en elektrisk plattform over publikum.

- How are you?! skrek popstjernen inn i mikrofonen. Mer hyling fra publikum.

Danserne hennes er kledt i en selvlysende hanekam, med høvdingkostyme, og bærer selvlysende spyd. Publikum synger med på refrengene, og stemningen i arenaen er stadig stigende. 

Katy Perry i Telenor Arena. Foto: Scanpix
Katy Perry i Telenor Arena. Foto: Scanpix

- Endelig! Endelig kommer jeg hit for å oppleve Oslo, og hvilken natt passer vel bedre enn en fredag kveld? spør superstjernen publikum.

Deretter lover hun på tro og ære at hun skal gi oss alt hun har. Hun er så takknemlig for at vi har ventet 127 show før hun skulle komme hit, og nå skal vi få igjen for ventetiden, sier hun.

- Dere vet hvordan dette fungerer, ikke sant? Jo mer energi dere gir meg, desto mer energi gir jeg dere! Glem i går, og glem morgendagen, nå fokuserer vi bare på det som er her akkurat nå!  Jeg snakker kanskje ikke norsk, og dere snakker ikke engelsk, men i dag snakker vi alle musikkens språk!

Publikum går av hengslene. Jenta i setet ved siden av meg gråter, og Katy Perry bruker tiden til å ta publikum på første rad foran scenekanta i hånden. En blond jente med blomsterkrans gråter også. 

Alle vil ha en bit

Katy Perry bøyer seg ned foran scenekanten. Blir sittende, og tar selfies med mobilkameraene til jentene. Deretter klapper hun i hendene, og i det samme Telenor Arene blir dekket av flombelysning klapper hver eneste hånd i arenaen i takt med henne.

Etter en liten pause med rolig belysning, dekkes scenen med egyptiske kostymer. Det er en robothest, som kan minne om den gigantiske tigeren hun red under Super Bowl. Hun traver over scenen, i et kostyme som minner om Kleopatra. Det er klart for «Dark Horse», og om det er mulig hyler publikum enda et hakk høyere.

Og etter noen mindre kjente sanger, slår hun til med sangen over alle sanger. Sangen som for alvor satte henne på verdenskartet, «I kissed a girl», og selv jentene på sitteplassene reiser seg for å danse med. Glowsticksene veives fra venstre til høyre, tilbake til venstre, og alle synger med på refrenget.

Selfie med Katy Perry

Etter nok et kostymeskifte er det duket for en remikset versjon av «Hot N Cold», og Katy Perry er utkledd som en katt, med rosa ører, og en rosa drakt dekket av glitrende paljetter. De vifter halene i takt med musikken.

Med en sølvfarget minikjole over kattekostymet er hun klar for sangen «Vogue». Og deretter senkes tempoet i arenaen. Det heises ned en gigantisk solsikke fra taket, scenen dekkes med blomster, lyset dempes, og det kommer strømmende pianomusikk fra anlegget.

- Ta det helt med ro, showet er ikke over, jeg måtte bare skifte til noe mer glitrende, sier hun, mens hun viser fram den hvite glitrende kåpen med hette hun nå står i. Håret hennes er ikke lenger mørkebrunt, men lyserosa, gult og grønt.

- Har dere det morsomt, alle sammen? spør hun.

Mer øredøvende skriking fra publikum.

- Jeg har skiftet hårfarge mange ganger nå, så jeg burde vel introdusere meg selv. Hei, jeg er Katy Perry! Nå har jeg regnbuefarget hår, liker dere det?

Enda mer overdøvende skriking. En gutt ved siden av scenen hjelper henne med å snakke norsk, han lærer henne «jeg elsker deg». Hele salen sukker i kor.

Deretter drar hun opp en gutt fra folkemengden. Han er 14 år, og går i en hettegenser som ser ut som en pepperoni-pizza, og heter Trym. Han skal få lov til å ta en selfie med henne, sier hun.

- Du i pizzakostymet, hvis jeg lar deg komme opp på scenen, lover du å ikke kvele meg, spise meg eller bite meg?

Han blir hentet opp av sikkerhetsvaktene, og står med munnen halvåpen store deler av tiden på scenen. Publikum hyler av begeistring.

Roser nordmenn

Katy Perry er, som mange andre internasjonale stjerner, overbevist om at nordmenn er noen av de mest engasjerte publikummerne. 

- For å være ærlig kan ting gå litt inn i hverandre innimellom, og jeg mister oversikten over hvor vi egentlig er, men dere har vært så livlige og fantastiske. Jeg vil si takk for at dere er her, og at dere er så fine!

Deretter påpeker hun at hun egentlig burde tatt turen mye tidligere, og at åtte år uten et besøk egentlig er litt for lenge.

- Jeg har ikke fått sett dere på hele åtte år, og jeg vil si takk for at dere har ventet på meg i alle de årene, og at dere faktisk møtte opp her i kveld. Jeg visste ikke at publikum i Oslo skulle være så fantastiske! 

Og som forventet, avsluttet Katy Perry to timer senere, med sangen «Fireworks». Etter sanger som inneholdt kattekostymer, selvlysende el-gitater, høvingkostymer, rosa oppblåsbare biler, robothester og gigantiske gassballonger formet som muffins, kan vi konkludere med at vi gjerne ønsker Katy Perry velkommen tilbake til Oslo ved en senere anledning!

(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2015.

Les også