- Jeg elsker Norge

Side2 møtte Samantha Fox.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

LONDON (SIDE2:) Popartisten og den tidligere puppedronningen, Samantha Fox, har enda ikke lagt karrieren på hylla.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Foruten å delta på kjendisbaserte realityprogram, holder hun fortsatt sangkarrieren gående.

- I morgen drar jeg til Sverige, og så til Finland, men jeg kommer til Norge i desember for å holde en konsert, sier hun til Side2.

- Flott å være kjendis
Det er under optikerkjeden, Specsavers, internasjonal brillemodellkåring, i London, Side2 møter Fox. Konkurransen har, foruten å finne årets brillemodell, som formål å samle inn penger til bekjempelse av mobbing – noe Fox synes det er flott å være en del av.

Les også:Fikk trøst av kjæresten

- Det er flott å være en kjendis og være med å samle inn masse penger, sier hun.

Og fortsetter:

- Jeg har brukt briller i elleve år. Da jeg var i jungelen under det realityprogrammet («I'm a celebrity... get me out of here» red. anm.) så vekket de oss klokka 04:30 om morgenen, og da var øynene mine opphovnet og slitne. Da tok jeg på meg et par briller, og swish så kunne jeg skjule linjene under øynene. Brillene reddet livet mitt, påstår hun.

- Mye bedre nå
Til tross for at det blonde popikonet hadde sin storhetstid på 80-tallet, er det liten tvil om at hun fortsatt er en kjendis blant folk flest. Både før og etter samtalen med Side2, blir Fox omkranset av flere fans, som ønsker å bli avbildet med dama som tidligere var mest kjent for sine to store fordeler.

Men mye har skjedd siden 80-tallet, og Fox reflekterer tilbake til storhetstiden.

- På 80-tallet var mote mer en erklæring. Det var mer «flashy» og «quirky», sier hun.

Og fortsetter:

- Nå er mote mer hva du vil det skal være. Nå kan du være det du vil være. Moten i dag er innspiret av 70-, 80- og 90-tallet, ja til og med 50-tallet. Der er en blanding av det du vil det skal være. Det er egentlig mye bedre.

Kommer til Norge i desember
Fox, som har vært flere ganger i Norge, legger ikke skjul på hva hun føler for det nordiske landet.

- Jeg elsker Norge, og det har jeg alltid gjort. Jeg var der for en måned siden i forbindelse med et TV-program (TV2-serien «Gyldne Tider» red. anm). Og jeg kommer tilbake, lover hun.

Denne saken ble første gang publisert 12/11 2010.

Les også