Jarle Bernhoft

– Jeg får ikke applaus på hjemmebane

Jarle Bernhoft syntes det var vanskelig å kombinere turnéliv med familieliv, og det ble lærerikt for artisten da han oppsøkte psykolog.

<b>HÅND I HÅND:</b> Lisa Bernhoft-Sjødin er Jarles utkårede, og de to giftet seg i 2010. Sammen har de sønnene Samuel og Benjamin. Her er ekteparet på Spellemannprisen i 2021.
HÅND I HÅND: Lisa Bernhoft-Sjødin er Jarles utkårede, og de to giftet seg i 2010. Sammen har de sønnene Samuel og Benjamin. Her er ekteparet på Spellemannprisen i 2021. Foto: NTB
Publisert

Jarle Bernhoft (47) har levd av musikken i over 20 år, og de siste 15 årene som soloartist. Mannen fra Nittedal har den siste tiden også tatt steget inn i TV-ruta.

I 2022 var han å se som en av deltagerne i populære «Hver gang vi møtes» på TV 2, og i fjor ble han presentert som ny mentor i «The Voice» på samme kanal. Nå er han i gang med sin andre sesong av talentkonkurransen.

Les også: Jarle Bernhoft: – Jeg klarer nok ikke å fylle tårekvoten hans

Gift med Lisa Bernhoft-Sjødin

Artisten forteller ærlig at det ikke har vært en dans på roser å kombinere et liv på turné med et liv på hjemmebane med kone og to barn.

Han giftet seg med Lisa Bernhoft-Sjødin i 2010, og paret har sønnene Samuel (13) og Benjamin (6) sammen.

<b>TOK GREP:</b> Da Jarle Bernhoft merket at han slet med å tilpasse seg familielivet etter å ha vært egoistisk på turné, oppsøkte han psykolog.
TOK GREP: Da Jarle Bernhoft merket at han slet med å tilpasse seg familielivet etter å ha vært egoistisk på turné, oppsøkte han psykolog. Foto: TV 2

Til «God morgen Norge» forteller Jarle at det lenge var en utfordring å komme hjem etter å ha vært lenge borte for å holde konserter.

– Det å være på turné er en øvelse i total selvopptatthet egentlig. For jeg er ute, rer ikke opp sengen selv, lager ikke maten selv, jeg får applaus. Livet mitt er egentlig preget av å få applaus, innrømmer han.

<b>KONA LISA:</b> Jarle Bernhoft sammen med kona Lisa på Spellemannprisen i 2012.
KONA LISA: Jarle Bernhoft sammen med kona Lisa på Spellemannprisen i 2012. Foto: Tommy Ellingsen / NTB

– Og så kommer jeg hjem, og jeg får ikke applaus på hjemmebane, he-he, så det er en helt annen greie. Og spesielt meg som er en ambisiøs far, så det å komme hjem og så er det mange rutiner som allerede er i gang, og så prøver jeg å komme meg inn i dem og prøver å være til stede og sånne ting, det har vært vanskelig. Men nå er det mye lettere. Jeg reiser ikke like mye som før heller. For 10 år siden var det helt «insane», forklarer 47-åringen.

Les også: (+) Alle trodde jeg var glad for å bli gravid, og jeg våget ikke å si sannheten

Podkasten «Familiekoden kjendis»

I forbindelse med TV 2s nye program «Familiekoden» har programlederen Katrine Moholt (50) også startet podkasten «Familiekoden kjendis» sammen med sin ekspert Reidar Hjermann (54), som er psykolog og spesialist i barne- og ungdomspsykiatri.

I en av podkastepisodene snakker duoen med Jarle Bernhoft for å finne ut hva slags type pappa han er og hva slags foreldrestil han og kona har. Her forteller Jarle at han ikke er på sitt beste som far når han kommer hjem til familiens rutiner etter å ha vært på turné.

<b>PÅ SCENEN: </b>Jarle slo gjennom som soloartist i 2008 og har gitt ut fem studioalbum siden det.
PÅ SCENEN: Jarle slo gjennom som soloartist i 2008 og har gitt ut fem studioalbum siden det. Foto: NTB

Han beskriver det som en lang øvelse i å ha dårlig samvittighet i 50 prosent av tiden og å føle seg utilstrekkelig resten av tiden.

– Det var skikkelig vondt … Det var første gang at jeg knakk sammen og måtte gå til psykolog. Det var ufattelig lærerikt, det er bare å anbefale. Pell deg til psykolog, oppfordrer han i podkasten.

Jarles psykolog oppfattet ham som stresset og at han ikke pustet ordentlig når han snakket. Dermed måtte han lære å puste ordentlig.

Han legger seg ned og puster i 10 minutter og tenker ikke på noe annet enn pusten. Det har funket for ham både på hjemmebane og på turné. Artisten føler at han har fått ryddet opp i en rekke knuter, og nå føler han seg «sinnssykt mye bedre».

<b>PÅ TV: </b>Sesong 9 av «The Voice» er i gang, og det er Jarles andre sesong som mentor sammen med Espen Lind, Ina Wroldsen, programleder Siri Avlesen-Østli og Yosef Wolde-Mariam.
PÅ TV: Sesong 9 av «The Voice» er i gang, og det er Jarles andre sesong som mentor sammen med Espen Lind, Ina Wroldsen, programleder Siri Avlesen-Østli og Yosef Wolde-Mariam. Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 02/02 2024.

Les også