Janne Tyldum: - Vi lever i et trekantforhold

Janne Tyldum mener det er på tiden med større åpenhet om seksualtet.

Foto: Mark Ralston (Afp (NTB SCANPIX))
Publisert

(SIDE2): Janne Tyldum forteller i et intervju med Kamille at folk her hjemme nok ikke helt har oppfattet at det er to personer som jobber for Morten Tyldums suksess i utlandet.

Morten Tyldum ble som kjent nominert til Oscar og en rekke andre store internasjonale filmpriser for beste film med «The Imitation Game», noe av det største en norsk regissør har opplevd internasjonalt.

- Det er nesten uvirkelig, uttalte Tyldum som selv lenge var uvitende om nominasjonen fordi han satt på et fly da nominasjonene ble lest opp.

Styrer satsing på skandinaviske historier

Janne er minst like aktiv, om ikke mer i produksjonsselskapet Norse Code, som nettopp annonserte at de vil lage internasjonal TV-serie over Lars Myttings siste roman.

Målet til Norse Code er å bringe skandinaviske historier til et internasjonalt marked.

- Rollen min nå er å være kreativ utvikler og filmprodusent. I de tolv årene vi har vært sammen har vi alltid jobbet sammen, understreker Janne som både har design- og kunstbakgrunn, samt film og medieutdanning til Kamille.

Foto: Mark Ralston (Afp)

En annen kvinne

Men det er en annen sak som vekker oppsikt i intervjuet. Janne Tyldum forteller nemlig åpent om at hun er biseksuell og at hun og ektemannen har et friere forhold enn det man som regel hører om i norsk offentlighet.

- Jeg har ikke noe problem med å være åpen om at Morten og jeg i et års tid sammen har hatt et forhold til en annen kvinne. Vi har hatt en elskerinne og vært i et trekantforhold. Tidligere ønsket jeg ikke å belaste barna mine med åpenheten, men begge døtrene mine er voksne nå og innen sønnen vår på sju er voksen tror jeg slike ting er mye mer vanlig, sier hun.

Likevel understreker hun at det er ingen i verden hun heller vil være gift med enn Morten Tyldum.

- Jeg elsker Morten og ville aldri levd med en annen, men seksuelt kan jeg også tenne på kvinner, sier hun.

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2015.

Les også