James Van Der Beek

«Dawson's Creek»-stjernen deler hjerteskjærende nyhet

«Ødelagt. Knust. I sjokk. Det er hvordan vi føler oss akkurat nå.»

MISTET BABYEN: Kimberly og James Van Der Beek gikk gjennom alle blivende foreldres verste mareritt og mistet sitt ufødte barn i helgen.
MISTET BABYEN: Kimberly og James Van Der Beek gikk gjennom alle blivende foreldres verste mareritt og mistet sitt ufødte barn i helgen. Foto: Splash News / Scanpix
Sist oppdatert

James Van Der Beek (42) deler en trist nyhet i forbindelse med semifinalen i amerikanske «Dancing With The Stars».

«Dawson's Creek»-skuespilleren er i disse dager aktuell i dansekonkonkurransen, og forteller at det er tungt på hjemmebane. Grunnen er at kona hans, Kimberly Van Der Beek, gikk gjennom en spontanabort forrige helg.

- Mistet babyen

- Min kone Kimberly har gått gjennom enhver vordende forelders verste mareritt, uttalte han i intervjuet før sin seneste opptreden, som er gjengitt av People.

- Vi mistet babyen.

- Den lille sjelen vi hadde forventet å kunne ønske velkommen inn i familien vår, tok en snarvei til hva enn det er som venter utenfor, fortsetter Van Der Beek.

Han har også postet et bilde av kona og datteren i etterkant, hvor han utdyper uttalelsene sine i intervjuet.

«Ødelagt. Knust. I sjokk. Det er hvordan vi føler oss akkurat nå.»

«Vi har vært gjennom dette før, men aldri så sent i graviditeten, og aldri med en så skremmende, fryktelig trussel mot @vanderkimberly og hennes helse.» skriver han.

Ifølge Instagram-posten holder Kimberly Van Der Beek nå på å komme seg igjen etter påkjenningen.

Ble pushet av kona

James Van Der Beek valgte likevel å ikke trekke seg fra «Dancing With The Stars». Han forteller at det var kona som oppfordret ham til å ikke gi seg i konkurransen, og dedikerte dansen sin - en foxtrot - til henne.

- Kimberly, jeg elsker deg. Takk for at du pusher meg ut på dansegulvet, sa han rettet mot Kimberly Van Der Beek.

Van Der Beek-paret har fem barn sammen fra før - Olivia (9), Emilia (3), Annabel Leah (5), Joshua (7) og Gwendolyn (17 mnd).

OPPDATAERING: Torsdag denne uken gikk James Van Der Beek ut av dansekonkurransen.

Han har postet det emosjonelle intervjuet og dansen på sin Instagram-konto, og i videoen kan vi se at han og dansepartner Emma Slater bryter sammen i gråt på slutten av opptredenen.

Åpen om risikoen for spontanabort

I oktober valgte James og Kimberly Van Der Beek å være åpen om at de hadde vært på ultralyd og ventet sitt sjette barn på et tidlig stadie for å bryte ned stigmaet rundt spontanabort. I en post på Instagram skriver skuespilleren at han trodde de aldri ville gjøre noe slikt, men at de ønsker å bryte ned skammen rundt temaet.

«@vanderkimberly og jeg har vært gjennom tre slike første avtaler for så å oppdage at det ikke var hjerteslag eller ingen baby, og hun ønsket å dele dette øyeblikket. Spontanabort [Miscarriage på engelsk, red. anm.] (et ord som trenger å byttes ut - ingen feiler i å bære frem et barn, noen ganger skjer disse tingene bare) er noe folk sjeldent snakker om og ofte går gjennom i all hemmelighet. Men det skal ikke være noe skam rundt det, eller rundt det å gi deg selv tid og rom for å sørge.»

«Vi bestemte oss for å stå frem - uten å vite hva som vil skje - i et forsøk på å kvitte oss med alle meningsløse stigma rundt denne opplevelsen og for å oppfordre folk som kanskje går gjennom det å åpne seg selv for å ta i mot kjærlighet og støtte fra venner og familie når de trenger det som mest».

James Van Der Beek er best kjent for rollen som Dawson Leery i ungdomsserien «Dawson's Creek» som gikk fra 1998 til 2003. Serien handlet om fire tenåringer fra en småby i Massachusetts.

Denne saken ble første gang publisert 19/11 2019, og sist oppdatert 22/11 2019.

Les også